onsdag, april 15, 2009

In your face Abrahamsson

Här har vi ett annat avsnitt från Valstugereportaget. Denna film är egentligen mycket bättre än den förra. I denna film får vi bl.a. höra en Moderat säga att ”jag delar absolut inte Sverigedemokraternas värderingar, jag har en annan människosyn”. Därefter säger mannen saker som skulle få en sverigedemokrat utesluten. Det är ganska avslöjande i denna film vad begreppet ”människosyn” används till vanligtvis. Ser man på denna film blir Maria Abrahamssons artikel i det närmaste löjeväckande. Allt som hon anklagar SD för finns i stället i det parti hon själv sympatiserar med. Passa på att njut av filmen, den är ett lustmord på Abrahamssons artikel.Länk SvD

13 kommentarer:

z999 sa...

På tal om dolda agendor. Varför angriper aldrig antirasisterna den öppna agendan inom Sd? Finns det inget i den som dom tycker är fel? Eller går den inte att angripa? Är den skriven under uppenbarelse som bieln? Eller är Sd's partiprogram direkt nedtecknat av Gud själv som koranen?

MS sa...

Det som sades t ex 6.20. Stämmer inte det? Vill vi ha hit människor som utnyttjar oss. Svar nej. Det enda som jag ser som fel i detta inslag är att dom inte vågade säga det när kameran rullade. Deras åsikter delas av många. Baktikhäxor och kommunister är som tur var fortfarande i minoritet.

Robin Shadowes sa...

Nu var förvisso mahoriteten av dom utfrågade moderater. Det smög sig in en kristdemokrat och en såsse. Samma åsikter råder säkert inom övriga partier c, fp, kd, mp och v mellan skål och vägg. Minns bara att Ewe blev utrensad några månader senare. Vet inte hur det gått för övriga medverkande. Tror knappast åsikterna har ändrats på dessa sju år. I synnerhet kommun-politiker kan jag tänka mig hysa liknande åsikter mellan skål och vägg.

herc sa...

Ulle "bulle" Björkman är (var:)) en mycket berömd major i Flygvapnet. Han var bl.a kungens adjutant. Han har även skrivit en bok om sitt liv i FV.
Även han blev terminerad av PARTIET.

Robsten sa...

Står inget om det i Wiki:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_Bj%C3%B6rkman

Anonym sa...

Klippet visar en av de troliga orsaker till hur det kommer sig att svenskarna, vilka i olika undersökningar alltid ger stort stöd för svarsalternativ av typ ”anpassa sig till majoritetssamhället”, fortsätter att rösta på mångfaldspartier vilka aldrig kommer att infria det. Politikerna för ett resonemang vilket appellerar direkt till väljaren, och vill man så kan man gå vidare till något av ett resonemang kring ohederligt handlande av väljarnas förtroende.

Vad politikerna, med mer eller mindre osmakliga utlägg ger uttryck för, är att det kommit alldeles för många till Sverige på för kort tid och att detta omdanat samhället på oönskat vis. Detta samtidigt som de är verksamma inom partier med ambition att inte bara öka detta antal; det skall helst dubbleras årligen och samtidigt spridas över hela riket. Vidare uttryck är att politikerna ger bild av att de som kommer till Sverige skall anpassa sig, medan de är verksamma i mångfaldspartierna vilka verkar under ambitionen att anländare ej skall göra så.

Medan mångfaldspartierna på riksnivå, i sällskap av medierna, lever med ett slags ”Sverige är ett mångkulturellt land”-perspektiv och tjongar igång varierade former av mer eller mindre desperata skattefinansierade mångmiljardprojekt ämnat att få detta funktionabelt; undrar de flesta svenskar vad det är frågan om. Bevisligen även vissa av de kommunala företrädarna vilka paradoxalt nog verkar inom mångfaldspartier. ”Utvecklingen” av Malmö är PRAKTexemplet; prakt med stora bokstäver. Skattemedel tillförs från alla håll och kanter, men ändå går det minus och svenskarna flyttar ut.

Ärligt talat; när mötte man någon utan anknytning till mångfaldspartier, media, eller verksamheter inom sosse-nätet alternativt silversked i mun; vilken med leende och drömsk blick benämnde mångfaldsexperimentet i positiva ordalag..?

Not, never – som man säger på utrikiska.

Robsten sa...

jag har t.o.m. mött en hel del människor MED anknytning till mångfaldspartier som tröttnat på skiten. Och mångfaldspartier är väl alla riksdagspartier nuförtiden.

Anonym sa...

Det största misstaget dessa personer gjorde var att dom inte stod för vad dom sagt, hade dom gjort det hade dom inte varit lika "kalandervärda" i medias och folks ögon. Jag kan dock för mitt liv inte förstå varför man inte om denna syn nu var så spridd inom partierna inte drev den linjen utan istället raka MOTSATSEN! Personligen tycker jag dom ger uttryck för sunda åsikter, sådana som du hör i fikarum på arbetsplatser osv men här målas det fram som extremism. Även du Robsten (även om jag förstår syftet med att posta videon) tycker jag orättfärdigt kritserar deras åsikter som "fel"./tru

Robsten sa...

Nä, jag kan hålla med om mycket de säger när de tror att de inte filmas och pratar med privatpersoner (det allra mesta). Jag skulle aldrig uttrycka mig som missionären dock, det står jag för.

Deras dubbelmoral, som speglar någon slags dubbelmoral i svenskt partiliv, är dock avskyvärd. Det är dock inte det som är frågan antar jag, där tycker vi nog lika allihopa. Själva vitsen är ju att dessa personer kommer från Abrahamssons eget parti. En del saker säger SD öppet, som de säger i lönndom och egentligen tycker. En del saker (missionären) är starkare än vad som smyinspelades efter 100 timmar i SD sammanhang. Så vad har Abrahamsson för anledning att sticka ut näbben?

Milla sa...

Hycklare är vad dom är tyvärr. Men nåt som är lika illa är ju detta att dom etablerade partierna hela tiden får komma till tals i insändare och debattartiklar. Tidningar skriver den ena ledare efter den andra där vi utmålas som "hotet mot demokratin" och vi får inte in ett enda genmäle.. det om nåt är väl ett hot mot demokratin?? Så..nu lyckades jag med ytterligare off topic spår :)

Robsten sa...

Nä, det är inte OT på min blogg, har skrivit 1000 tals artiklar om ämnet, nåja, hundratals i alla fall ;-)

Anonym sa...

Maria Abrahamssons är tillsammans med Marc Abrahamssons.

I am Not a nigger. I am a free man!

stefan k sa...

Hur kommenterar Maria Abrahamsson det faktum att hon tillhör ett rasistiskt och främlingsfientligt parti? Jag har inte sett eller hört någon kommentar om detta, men hennes definition på Sd stämmer ju väl in på hennes eget parti av denna filmsnutt att döma. Nu vet vi ju att Janne Josefsson är en erkänd vänstersympatisör, så det fanns naturligtvis skäl till att valstugereportagen behandlade just moderata valarbetare så där strax före valet 2002. Hade man gjort samma bevakning på övriga partier hade man nog fått fram lika överraskande resultat. Likaväl hade Kaliber kunnat klippa ihop ett intressant reportage om både sossar, moderater, folkpartister och andra.