onsdag, maj 13, 2009

Dags att göra verkligt motstånd

I en ledarartikel på DN skriver redaktionen att ”vi” skall göra motstånd mot det organiserade hatet med rasistiska förtecken. Detta efter det uppmärksammade upploppet i Vännäs där en samling människor på upp till 50 personer gick till attack mot en förläggning med arabisktalande immigranter. Det talas om att rasism och nazism florerat på skolan i Vännäs och att problemen hållit på i åratal. DN för fram uppgifter om att det skulle vara någon organiserad naziorganisation som ligger bakom det hela. Så här står det i artikeln.

Sedan förra året har det högerextrema nätverket Nationell Norrland fått förgreningar till orter som just Vännäs, och har delat ut flygblad och satt upp klistermärken i området.

Jag har tidigare aldrig hört talas om denna organisation och när jag går in på deras hemsida kan jag snabbt konstatera att det inte är någon stor organisation. Har redaktionen besvärat sig om att ta reda på hur många medlemmar organisationen har? Hur aktiv har denna organisation varit i lilla Vännäs? Jasså? De har delat ut flygblad och satt upp klistermärken. Dessa klistermärken läsas vanligtvis av 0 personer. Skulle det vara orsaken till upploppet i Vännäs? En lokal journalist skriver så här i Västerbotten Kuriren enligt DN.

Det var som att vakna till en mardröm, jag trodde inte det var sant. Här i min kommun där mina barn växt upp i trygghet. Här där vi tar hand om varandra, bryr oss.

Men det är ju just det samhället som försvunnit p.g.a. våra yrkespolitikers mångkulturella experiment. Våra etablerade politiker och partier har förvandlat vårt samhälle och infört ett mångkulturellt samhälle (som i verkligheten består av många små monokulturer) utan att ens tillfråga befolkningen. En så stor omvälvning av samhället skulle inte ens få ske med enkel majoritet om vi hade folkomröstning i frågan, nu är vi inte ens TILLFRÅGADE.

Bloggen tar såklart avstånd från nazism och rasism, men det är inte problemet här eller orsaken. Orsaken är att politikerna och de etablerade politikerna fört en politik utan folkligt stöd och utan att ens bry sig om att inhämta folkets synpunkt i frågan. Om inte detta är att sätta demokratin ur spel kan vi genast sluta klaga på alla diktaturer världen över. Jag påstår utan vidare att den så kritiserade Putin i Ryssland fört en politik för sin nation som står mer i samklang med vad folket där tycker än vad svenska politiker gjort. Även om alla demokratiska principer inte stått högt i kurs i vårt grannland i öster så har i alla fall regeringarna där inte genomfört några experiment i stil med införandet av ett mångkultursamhälle, mot folkets vilja.

Jag kände en flicka från Hammarstrand som berättade en historia när jag på ett universitet skulle bli indoktrinerad i mångkultur tillsammans med den övriga klassen. Människorna där hade levt på orten (Hammarstrand) utan att ens låsa ytterdörren sedan urminnes tider. Plötsligt så öppnades en flyktingmottagning där. Människorna på orten blev inte ens tillfrågade i vanlig ordning. Plötsligt försvann allt lösöre från trädgårdar och uthus. Det samhälle journalisten skriver om var borta, borta var tryggheten och tilliten. Politikerna som sitter för de etablerade partierna hade tagit det första steget på ett mångkulturellt experiment.

Nej redaktionen på DN, ni har fel. Orsaken till många av de problem vi ser i dag beror i huvudsak inte på att nazistiska organisationer växt upp. Dessa organisationer är små med mycket begränsad makt över vanliga människors tänkande. Problemet är att politikerna fört och för en politik som svenska folket inte ens blivit tillfrågad om. Det är dags att svenska folket i demokratisk god ordning säger vad den tycker, antingen våra politiker vill höra eller inte.

Länk DN

30 kommentarer:

World traveller sa...

31a December i aar saa kommer vi att ha faatt in ytterligare 100.000 eller fler vaelfaerdsflyktingar fraan muslimska laender och hur maanga fler muslimer som har foetts i Sverige daa vet jag inte, mer aen att det kommer att vara flera tusen. Allt detta kommer att kosta en oerhoerd massa pengar som gaar till deras bidrag (kamouflerade till att heta naagonting annat) och allt annat dom kraever och alla braender och skadegoerelse som dom utfoer. Pengar som maaste dras fraan vilka? Japp, ni gissade raett. Vaara pensionaerer, skolor och sjukvaard.

MS sa...

"Människorna på orten blev inte ens tillfrågade i vanlig ordning. Plötsligt försvann allt lösöre från trädgårdar och uthus"

Påminner om när dom första Kosovoalbanerna kom i stora grupper och lokalbefolkningen gick ut och sa att deras saker som t ex kläder på tork och barnens leksaker plötsligt började försvinna. Innan någon hann blinka så var Stasi-TV med Janne J i spetsen där med rasiststämpeln i högsta hugg. Det fungerade och man hörde inte så mycket om detta efter det men så här i efterhand så vet vi att invånarna hade rätt. Tror t o m att Janne J har gjort avbön och erkänt att detta rasiststämplande av alla som haft en avvikande åsikt om våra heliga berikare är det största journalistiska sveket gentemot det svenska folket någonsin.

erik sa...

LÄS LÄS LÄS!!!!

Nyanserad artikel i folkbladet 13 maj.
http://www.folkbladet.nu
/?p=145588#comment-111750

Detta visar ju hur förljuget DN och alla andra medier rapportera i den här händelsen. FYfan!

Robin Shadowes sa...

Är själv såpass gammal att jag har upplevt olåsta ytterdörrar. Den var alltid olåst på dagtid när nån av oss var hemma och en bit in på kvällen. Som många andra redan vittnat om så kunde man även lämna cykeln olåst ute på stan, ibland i flera timmar utan att den blev stulen för det. Allt detta är otänkbart idag tack vare våra politikers landsförräderi. Även om samtliga blattar blivit repatrierade imorgon dag så skulle det ta flera generationer innan detta förtroende hade återuppbyggts igen. Vi skulle m a o aldrig få uppleva det igen under vår livstid. Allt detta förstört bara p g a maktkåta politiker som i sanning förtjänar samma öde som Vidkun Quisling, varenda en av dom. Bara av med huvudena sharia-style. Kanske dom rent av hade uppskattat den ironin.

Anonym sa...

Den enda gång kommuninvånare tillfrågats om de vill ha invandrare eller inte i sin kommun var väl i Sjöbo 1988. Svaret blev ett rungande nej, 67% ville inte ha "kulturberikarna" i kommunen.Massmedia visste inte till sig i fördömandet av resultatet och centerns Sven Olle Olsson uteslöts ur sitt parti och bildade Sjöbopartiet.Jag sände en stor bukett rosor till honom som tack för att han vågade stå för sina åsikter. Jag är säker på att om val hölls i Vännäs så skulle resultatet bli ungefär som i Sjöbo, men som du skriver, ingen frågar efter vad svenska folket tycker! Marianne

Krille sa...

Detta som är skrivet av Fjordman kan passa bra till detta blogginlägg.

"Jag är trött på människor som är upptagna med att förlora det pågående världskriget, därför att de fortfarande är besatta av det föregående, det som avslutades för generationer sedan. Anti-nazismen har muterat till en permanent häxjakt på en tänkt fiende. Föreställningen att nynazister utgör en betydande grupp i dagens samhälle är nonsens. De avgjort farligaste individerna är de som leder och administrerar den Europeiska Unionen, som är engagerat upptagna med att nedmontera den europeiska civilisationen och utvidga EU:s gränser till att omfatta Mellanöstern och norra Afrika och som utan att konsultera de egna befolkningarna öppnar sina hemländer för en störtflod av tiotals miljoner muslimer och andra fientligt inställda främlingar.
Detta gör EU till den största kriminella aktören på planeten, idogt sysselsatt med att förstöra en hel kontinent och med att demontera den största civilisationen som någonsin funnits och att byta ut inhenmska och infödda befolkningar mot etniskt främmande befolkningselement.

Näst efter EU i farlighet kommer vänsteretablissemangen över hela västvärlden som utkämpar ett jihad för att förstöra den egna civilisationen och som samarbetar med muslimerna för att nå detta mål. Till skillnad från neo-nazisterna är till antalet dessa vänstemänniskor så väldigt många fler, men de är även socialt accepterade och oproportionellt väl representerade inom media och utbildningssystemen, där de med hjälp av rasiststämpeln systematiskt tystar oliktänkande genom att förstöra deras försörjningsmöjligheter och anseende. De använder ett påhittad högerextremistiskt hot för att krossa sina motståndare."

z999 sa...

Off topic - Om någon söker jobb kan han eller hon söka sig till främlingsfientliga Danmark.

Anonym sa...

Fria Nyheter skriver idag 090512:

Bråken i Vännäs var en hämndaktion
Flera vännäsbor, såväl infödda som invandrare, delar uppfattningen att helgens bråk i Vännäs var en hämndaktion. Det skriver Västerbottens Folkblad idag. Under fredagskvällen hade ett 30-tal ungdomar samlats vid en kiosk där oroligheter uppstod. Det finns dock inget som talar för ett samband med de tre flyktingar som sitter häktade för en gruppvåldtäkt i Skellefteå.

Tidigare under veckan blev en tonårstjej överfallen av tre flyktingar som slog henne i ansiktet. Enligt uppgifter i Västerbottens Folkblad fick tjejen en tand utslagen, blått öga samt en skada vid tinningen. Misshandeln har polisanmälts. En av de misstänkta flyktingpojkarna ska även ha hotat andra ungdomar med kniv.

Dessa händelser ska tillsammans med andra incidenter ha utlöst helgens bråk och enligt en inblandad hade den urartade hämndaktionen inga rasistiska förtecken. En invandrad näringsidkare som känner till ungdomsproblematiken i Vännäs stödjer ungdomarnas tolkning.

Näringsidkaren säger till Västerbottens Folkblad att “många tonårsflyktingar beter sig som om de fortfarande befann sig i Irak och andra hemländer”.

Han uttalar också att det är flyktingar som startar bråken eftersom “många av dem saknar all kunskap om svensk lagstiftning och den kultur de kommit till”. Näringsidkaren vill se åtgärder som kurser i svenska regler eftersom det “inte räcker med att bara betala ut socialbidrag”

Länk: http://frianyheter.wordpress.com/2009/05/13/braken-i-vannas-var-en-hamndaktion/

/ Observer
Läs och lär

Anonym sa...

"Orsaken är att politikerna och de etablerade politikerna fört en politik utan folkligt stöd och utan att ens bry sig om att inhämta folkets synpunkt i frågan."

Jaså, har dom. Då borde ju inte SD ligga och kräla runt 2,5-3,5 % som dom alltid gjort, och alltid kommer att göra. Realiteten består i att en förkrossande majoritet av svenska folket inte sympatiserar med enfrågepartiet SD, och hur svårt dettta faktum än är att acceptera för vissa så är den den nakna sanningen.

Anonym sa...

WT

"31a December i aar saa kommer vi att ha faatt in ytterligare 100.000 eller fler vaelfaerdsflyktingar fraan muslimska laender "

Verkar som du har dålig koll på läget.
Till dags dato har 6600 asylansökningar kommit in. (jan.-apr)Det blir totalt under året 19800.Andelen som beviljas ligger på ca 24%, vilket gör 4752 beviljade asyler. Til det kommer anhöriginvandringen som i år uppskattas uppgå till ca 26.000, Summa alltså 30752.

Stig sa...

Visst låter det fantastiskt att 50 av flickans kompisar plötsligt ställer upp för henne. Men hur sannolikt förefaller det att 50 av hennes kompisar, vänner och bekanta ställer upp på att bilda mobb och attackera araberna med stenar? Hur sannolikt förefaller det att hon öht. har så stor bekantskapskrets? Då får man räkna in farmor & farfar (med rullatorerna) och gamla moster Agda… Och alla har de således samma filosofi angående konfliktlösning: Stenbombardemang! Det är det enda raka!
Eller hur sannolikt är det att 50 pers i lilla Vännäs via djungeltelegrafen har fått reda på att tösen fått ett knytnävslag och mist en tand varpå samtliga lokalpatriotiska Vännäsbor råka samlas utanför byns ICA-butik och blir rörande överens om att NÅGOT måste göras och att den självklara medicinen är stening av araberna. (Den ”irrationella” lösningen att t.ex. skriva 50 insändare i ortsblaskan eller demonstrera utanför kommunhuset föll ingen i smaken).
Man behöver inte precis vara Sherlock Holmes för att räkna ut att dessa 50 våldsverkare inte möttes upp utanför flycktingförläggningen av en slump och att det knappast rör sig om representanter för byns arga svenssonfamiljer.
Jag vill inte förringa den stackars flickans skador men det rör sig faktiskt inte om grov misshandel och/eller våldtäckt, i så fall kanske, kanske… 50 vanliga Vännesbor hade enats om denna hämndaktion.
Naturligtvis är ”hämnden” en nynazistisk aktion. Så HÄMND handlar det säkert inte om eftersom alla dessa nynazzar säkert inte ens känner flickan. De passar på att utnyttja tillfället bara. Och faktum är ju att flickan därmed själv blir utnyttjad och hamnar i en mycket obehaglig situation!!! Men det skiter vissa i.
Nationell Norrland är verksamma i sgs. hela Norrland och de är så nynazistiska och rasistiska man kan bli.
Deras sajt länkar till t.ex. Motstand.nu med logotyper som ”Kasta ut svartskallarna” och ”Bevara Sverige svenskt” vilket är en solklart nynazistisk slogan.
De länkar även till Nordisk.nu som gör stor reklam för till Metapedia som t.ex. kallar förintelsen för en ”föreställning” (fantasi) och att koncentrationsläger ENBART upprättades av den brittiska militären under Boerkriget i Sydafrika och beskriver Hitler som en filosof (!) och aktad men missförstådd politiker m.fl. skrattretande stolligheter.
Och så då länk till den ännu mer öppet nazistiska Info14.com som t.ex. hyllar den nyss avlidne nazisten Colin Jordan, 86 och nazisten och historieförfalskaren Horst Mahler som även han förnekar Förintelsen.
Andra av Nationell Norrlands nynazistiska länkar är Den Svenske Nationalisten, Nordisk Frihet, Nordiska Rikspartiet m.fl.
Vissa bloggar och sajter kör med bortförklaringen att de inte ansvarar för innehållet i de länkar de har. Men om man inte vill att ens sunda motstånd till massinvandring, islamisering, svenskförakt och invandrarbrottslighet (skyhög!) skall blandas ihop med rasism och nynazism då får man banne mig se till att rensa upp i sin egen sajt.
Något medlidande för de flyende araberna i Vännäs har jag däremot inte. De fick sig en rejäl näsbränna. Jag är så olidligt trött på att läsa om invandrarnas övergrepp och våldtäckter mot både svenskor och hela landet. Ett land som var rena rama Utopia för ett par decennier sedan.

Stig sa...

"Orsaken är att politikerna och de etablerade politikerna fört en politik utan folkligt stöd och utan att ens bry sig om att inhämta folkets synpunkt i frågan."

Janne said...
Jaså, har dom. Då borde ju inte SD ligga och kräla runt 2,5-3,5 % som dom alltid gjort, och alltid kommer att göra. Realiteten består i att en förkrossande majoritet av svenska folket inte sympatiserar med enfrågepartiet SD, och hur svårt dettta faktum än är att acceptera för vissa så är den den nakna sanningen.

Om politikerna i slutet av 80-talet sa att "vi skall införa blandkultur om svenska folket säger Ja till det i en folkomröstning. Och Blandkultur innebär att PK-media skall bryta ner all eventuellt motstånd genom att få hela svenska folket att tro att svensken, dvs Du, egentligen inte finns utan bara är en fånig konstruktion och svenskhet är en illusion för att all s.k. svensk kultur och historia kommer utifrån och bla bla bla... Och om ca 15 år kommer det att bli invandrarkravaller i alla storstädernas förorter som kommer att befolkas av invandrare till ca 97-99 %. Vanligaste pojknamnet i Malmö kommer att bli Muhammed och Malmlöborna kommer att fly sin hemstad för att de inte begriper hur saligt det är att bli kulturberikad.
Invandrarna kommer också att få startbidrag och slippa betala moms under de första två åren, sen säljer mannen butiken till frun så att även hon kan köra momsfritt i 2 år, sen säljer hon.. osv. Knappast en enda svensk kommer att kunna öppna en liten butik pga detta.
Och i många andra avseenden kommer svenskarna att diskrimineras av staten och sedan skall ni svenskar integreras i det blandkulturella samhället och lära er att respektera Islam och Sharialagar annars atämplas ni som rasister!
Inom kort kommer 75% av internerna på Kumla och Hall att vara invandrare och svenskarna kommer att lära sig det nya begreppet Gruppvåldtäckter."
Bara detta hade räckt för att det skulle bli ett rungande "NEJ" från svenka folket.
Men vi gavs aldrig chansen att folkomrösta om det nya "Sverige".
Det är principen det handlar om oavsett om det blivit "Ja" eller "Nej".
Men vi fick rösta om sådana bagateller som högertrafiken och kärnkraften!
Snacka om skendemokrati!!

Stig sa...

Du blir inte mindre lurad och blåst bara för att du blundar för det.

Robsten sa...

""Jaså, har dom. Då borde ju inte SD ligga och kräla runt 2,5-3,5 % som dom alltid gjort, och alltid kommer att göra. Realiteten består i att en förkrossande majoritet av svenska folket inte sympatiserar med enfrågepartiet SD, och hur svårt dettta faktum än är att acceptera för vissa så är den den nakna sanningen.
""

För det första så ligger Sd ofta högre än dessa siffror i opinionsundersökningar, vi har varit större än KD i vissa undersökningar. Folk som har deltagit i undersökningarna har sagt till mig att SD inte ens funnits som förvalt alternativ att kryssa i vid undersökningar de erfarit.

För det andra så sympatiserar långt fler med själva politiken, det har jag erfarit när jag pratat med folk, än de som hitintills har röstat på oss. Detta förmodligen på pgrund av intensiv propaganda från media. Man t.o.m. får lära sig i skolan att man inte skall rösta på SD.

Om nu SD inte hade potential, varför lägger media och skolor ned så enormt med tid för att misstänkliggöra SD? Det hade ju inte behövts om din tes skulle stämma. Inte brukar media stigmatisera Fi som de gör med SD? Varför tror du? Och varför klätttrar SD i alla fall, trots all propaganda?

Du får gärna tro vad du tror, det påverkar ju inte framtida resultat i alla fall. Om ändå media hade din inställning, då skulle vi slippa alla hatpropaganda, då hade de ju trott att den inte behövdes.

Robsten sa...

""Jag vill inte förringa den stackars flickans skador men det rör sig faktiskt inte om grov misshandel och/eller våldtäckt, i så fall kanske, kanske… 50 vanliga Vännesbor hade enats om denna hämndaktion. ""

Om en man slår ut en tand på en flicka är det nog grov misshandel enligt svensk rättspraxis, faktiskt.

jag har ingen aning om vilka som attackerade förläggningen. Men OM det var nynazister, varför är inte våra tidningar fulla av info om detta då, över hela första sidan? Jag menar att det kan ju inte vara svårt att ta reda på.

Norrland (vad fan det hette) är säkert en naziinspirerad rörelse, men hur många medlemmar har den? Hur kunde dessa 50 nynazister (ungefär alla som finns i hela Norrland) ta sig dit då? jag menar om inte arga Vännäsbor kunde det. Jag håller det för sannolikt att det är troligare att det var arga Vännäsbor än tillresta nynazister. Jag har själv bott i en småstad och vet hur det KAN fungera, du underskattar denna djungeltelegraf kraftigt.

Detta sagt utan några konkreta bevis, bäst att tillägga.

World traveller sa...

Janne eller Jan som du kallar dig paa 'Politiskt Inkorrekt'.

Om en svenska tjej misshandlades av ett gaeng invandrare och hennes kompisar sen skulle haemnas/ge igen saa antar jag att du skulle staella dig paa invandrarnas sida.

Anonym sa...

WT

"Om en svenska tjej misshandlades av ett gaeng invandrare och hennes kompisar sen skulle haemnas/ge igen saa antar jag att du skulle staella dig paa invandrarnas sida"

Om någon begår en brottslig handlig mot någon annan ställer jag mej givetvis på offrets sida. Det trodde jag var självklart för alla?

Anonym sa...

Robsten

"För det första så ligger Sd ofta högre än dessa siffror i opinionsundersökningar, vi har varit större än KD i vissa undersökningar"

Att små enfrågepartier får sina absolut högsta opinionsiffror i mellanvalstider, då befolkningen är missnöjd med den förda politiken har förekommit lika länge som vi haft demokrati i detta land. När det sedan kommer till kritan, och gammelsossen står där i valbåset blir det som det alltid varit. En röst på SAP.

Anonym sa...

Robsten

"För det andra så sympatiserar långt fler med själva politiken, det har jag erfarit när jag pratat med folk, än de som hitintills har röstat på oss"

Måste kännas lite surt att många fler sympatiserar med er, som du påstår, än vad det är som röstar på er?

;)

z999 sa...

Janne:
"Måste kännas lite surt att många fler sympatiserar med er, som du påstår, än vad det är som röstar på er?"

Sympatiserar när det gäller frågan om invandringen och i en del andra frågor där Sd har en konservativ hållning. Jämför med miljöpartiet, dom hade en gång i tiden väldigt många sympatisörer i flera miljöfrågor än vad de hade folk som röstade på dom.

Vad Sd måste visa för att få fler röster är att de har en bra politik även i den andra frågorna. Alternativt att invandringsproblemen växer (vilket dom gör) så att fler röstar på Sd av det skälet. Nu har man lyckats visa att man har en åtminstone genomtänkt politik även när det gäller andra frågor. Sen är det ju alltid så att ett litet parti kan inte ha bestämda åsikter om exakt varje fråga, detta har avrit fallet för alla mindre partier som sedan har nått riksdagen. Jag vill tillägga att jag anser att det är ett kraftigt demokratiskt underskott om folk röstar på Sd bara för invandringen och struntar i andra viktiga frågor.

Sd skiljer sig från andra partier med att man kör ärligt och inte bara profilerar sig inför val för att det ska se ut som att man tycker något annorlunda än de styrande. Just detta har kommenterats av diverse krönikörer som ett problem för riksdagspartierna som jobbar på ett annat sätt. Sd har även fler idealister vilket gör att man har starkare ideal än andra partier. Detta har tyvärr skapat intryck av toppstyrning och givit många uteslutningsärenden. Det är ju alltid en mindre kompromissvilja hos idealister.

z999 sa...

Janne:
"Om någon begår en brottslig handlig mot någon annan ställer jag mej givetvis på offrets sida. Det trodde jag var självklart för alla?"

Nä, inte för mig. Människor med dina åsikter brukar utropa ett klämkäckt "Svenskar våldtar också" när frågan om invandrares överrepresentation angående det brottet diskuteras. Vidare så brukat det heta från såna som dig att det ökande antalet våldtäkter beror på att anmälningsbenägenheten ökar och även att kvinnor har en högre vilja att anmäla när en invandrare begår brottet. Det värsta som många våldtäktsoffer upplever är att inte bli trodda , tyvärr så tvingas våldtagna kvinnor att konfronteras med åsikter från dig och de med dina åsikter. Att sedan skriva att du konsekvent ställer dig på brottsoffers sida blir bara patetiskt.

Så frågan är/var väldigt berättigad.

z999 sa...

Några saker till. Det betecknas som grov misshandel när någon får en tand utslagen. En kvinna som blev utsatt för att två män försökte stjäla hennes hund försvarade sig med ett knytnävsslag vilket ledde till att ena förövarens tand slogs ut och fastnade i en ring hon hade på handen. Detta ledde till att hon blev misstänkt för att ha använt övervåld, alltså mer våld än nöden kräver. I Vännäs så hade kvinnan utsatts för lite mer våld än att få tanden utslagen dessutom.

Fast i dagens samhälle så har jag förståelse för att det betecknas som ringa våld vad som tidigare sågs som grovt våld.

Robsten sa...

""Att små enfrågepartier får sina absolut högsta opinionsiffror i mellanvalstider, då befolkningen är missnöjd med den förda politiken har förekommit lika länge som vi haft demokrati i detta land.""

Men det verkar inte gälla SD. Men vi skall såklart inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

Robsten sa...

""Måste kännas lite surt att många fler sympatiserar med er, som du påstår, än vad det är som röstar på er?""

Jepp, ibland känns det MYCKET surt t.o.m.

Stig sa...

”Om en man slår ut en tand på en flicka är det nog grov misshandel enligt svensk rättspraxis, faktiskt.”

Må de! Men jag var inte intresserad av själva brottsrubriceringen (rent juridiskt) utan om Vännäsborna betraktar misshandeln som grov eller ej, det är ju det som är det avgörande för om 50 ortsbor bestämmer sig för en dylik aktion mot flyktingförlläggningen. Stenkastarna har m.a.o. inte hämtat inspiration ur lagboken. Antar jag!!

”…OM det var nynazister, varför är inte våra tidningar fulla av info om detta då”

Sådana konspirationsteorier finns det ju i DN: ” Det kan inte uteslutas att tillresta högeraktivister, liksom de vänsterautonoma som reste till Rosengårdskravallerna, bidragit till händelserna i Vännäs” står det, Alltså en mix av nynazzar och ilskna Vännäsbor.
Än så länge är det bara teorier och hypoteser precis som dina och mina. Och man bör givetvis dra en gräns så att inte hypoteserna förvandlas till rena fantasier och falskt anklagelser etc.
Polisen får utreda och tiden får utvisa vad som är sant.

”Hur kunde dessa 50 nynazister (ungefär alla som finns i hela Norrland) ta sig dit då? jag menar om inte arga Vännäsbor kunde det.”
Som sagt var det kan ju vara en mix av nynazister (som underblåser den redan befintliga vreden) och Vännesbor.

” du underskattar denna djungeltelegraf kraftigt”

Var snäll och anklaga mig inte för att underskatta Djungeltelegrafen. Jag värderar den infokanalen MYCKET HÖGRE än PK-media!

Robin Shadowes sa...

Krill, Fjordman är säkert en av skandinaviens mest klasrsynta individer. Synd att han inte har blivit statsminister hemma i Norge. Jag antar att du bl a läser Gates of Vienna. Där finns ytterligare ett par personer som är klarsynta angående islamiseringen, amerikanen Zenster och tjecken Czechmade.

z999 sa...

Stig:
"Må de! Men jag var inte intresserad av själva brottsrubriceringen (rent juridiskt)"

OK.

"utan om Vännäsborna betraktar misshandeln som grov eller ej, det är ju det som är det avgörande för om 50 ortsbor bestämmer sig för en dylik aktion mot flyktingförlläggningen."

Just det beror väl lite på dagsformen och är säkert inte lika hos dom.

"Stenkastarna har m.a.o. inte hämtat inspiration ur lagboken. Antar jag!!"

Det får man väl hoppas :-)

"...tillresta högeraktivister, liksom de vänsterautonoma som reste till Rosengårdskravallerna, bidragit till händelserna i Vännäs” står det, Alltså en mix av nynazzar och ilskna Vännäsbor."

Tjaa, fast skulle dom godta det? Stockholmare som kommer utifrån och säger till dom vad dom ska vara förbannade på brukar inte bli så populära. Sen undrar jag om nynazisterna är tillräckligt organiserade för att få ihop något sånt.
Det är mer vanligt i så fall att de kommer efteråt och underblåser det hela.

Fast annars så tycker jag inte att det är fel om folk reser till ett ställe för att visa att man reagerar och att det är något man inte tolererar i landet. Men det är kanske inte något sådant det handlar om här.

Stig sa...

z999:
Tycker du inte att attacken mot araberna i Vännäs är ganska spektakulär och uppseendeväckande, det händer ju inte var dag i Sverige precis. Att det skulle ”bero lite på dagsformen och den är säkert inte lika hos dom” är faktiskt en lite komisk reflektion om du med det menar att vissa Vännäsbor vaknade på fel sida just den dagen – därav stenkastarattacken!

” Stockholmare som kommer utifrån och säger till dom vad dom ska vara förbannade på brukar inte bli så populära”

Naturligtvis är det inte massa stockholmare som dragit iväg till lilla Vännäs i Norrland men nazistiska nätverket Nationell Norrland har ju enligt DN ” fått förgreningar till orter som just Vännäs”

Robsten tyckte att jag inte skulle underskatta djungeltelegrafen, vilket jag sannerligen inte heller gör. Men det är väl inte så långsökt att de norrländska nynazisterna begagnar sig av samma effektiva djungeltelegraf – dom bor ju där

z999 sa...

Stig:
"Tycker du inte att attacken mot araberna i Vännäs är ganska spektakulär och uppseendeväckande,"

Jo, men inte speciellt effektiv.

"det händer ju inte var dag i Sverige precis. Att det skulle ”bero lite på dagsformen och den är säkert inte lika hos dom” är faktiskt en lite komisk reflektion om du med det menar att vissa Vännäsbor vaknade på fel sida just den dagen – därav stenkastarattacken!"

Med dagsformen menade jag att det hela inte var speciellt välplanerat. Då utgår jag från att dom velat hämnas på just dom som hade misshandlat flickan och kanske samtidigt protestera mot att politikerna har tagit dit flyktingarna(?) alls. Det som stör mig är att politikerna gömmer sig bakom flyktingarna och låter dom klä skott för attacken när det är dom som har ett stort ansvar för vad som skett. Stenkastningen borde varit riktad mot politikerna istället även om jag rekommenderar en mer meningsfull manifestation istället med genomtänkta krav.

"Naturligtvis är det inte massa stockholmare som dragit iväg till lilla Vännäs i Norrland men nazistiska nätverket Nationell Norrland har ju enligt DN ” fått förgreningar till orter som just Vännäs”"

Då blir det förståss en annan sak. Synd att inte nationell norrland valde att konfrontera politikerna istället i så fall, men vill man bara skapa så mycket bråk som möjligt så är ju metoden rätt.

"Robsten tyckte att jag inte skulle underskatta djungeltelegrafen, vilket jag sannerligen inte heller gör. Men det är väl inte så långsökt att de norrländska nynazisterna begagnar sig av samma effektiva djungeltelegraf – dom bor ju där"

Det är kanske mer troligt att de inte ens kan undvika djungeltelegrafen?

Stig sa...

z999:
"Det som stör mig är att politikerna gömmer sig bakom flyktingarna och låter dom klä skott för attacken när det är dom som har ett stort ansvar för vad som skett. Stenkastningen borde varit riktad mot politikerna istället även om jag rekommenderar en mer meningsfull manifestation istället med genomtänkta krav."
Jag instämmer till 100 %.
En annan sida av saken: Jag utgår ifrån att det finns väldigt få invandrare uppe i Norrland och ändå bildas där ett nazistisk nätverk som tycks ha en ganska stor framgång/spridning som en reaktion mot den blygsama invandringen där uppe. Den bör nog ses som en barometer som visar motståndet till massinvandring bland norrlänningar i allmänhet.
Varför skall vi i storstäderna ta emot hela karavanen av islamister och jihadister? Rosengård är numera lika symboliskt för det blandkulturella experimentets fiasko som 11 september är för terrorism. I "mitt" Göteborg är hela den norra delen: Bersjön, Hjällbo, Hammarkullen, Gårdsten och Lövgärdet (+ Tynnered i väster) invandrarghetton och i Stockholm är det väl fr.a Rinkeby, Tensta och Södertälje som drabbats av kulturberikningen.
Integreringspolitiken går ju ut på att sprida ut dem i landet och Norrland får väl då ta sin del av bördan.
Men då börjar det norrländska gnället: "Visst är det jätteintressant med blandkultur - men INTE på våran bakgård!"