måndag, maj 11, 2009

Nu sticker jag ut hakan igen!!

Ja, jag måste anmäla en avvikande åsikt igen, och det ÄR jobbigt. Många systemkritiska bloggar gör ned Åsa Linderborgs artikel i Aftonbladet. Men jag förstår inte riktigt varför. Hon tycker inte som mig, definitivt inte. Linderborg och jag kommer aldrig att rösta på samma parti, det är helt klart. Vi är väl varandras motsatser åsiktsmässigt och i vår vision av hur samhället skall se ut. Men i en demokrati måste det vara tillåtet, man måste få tycka olika, ha olika visioner. Det viktiga är att vi alla ställer upp på de demokratiska spelreglerna. Dessa regler skall gälla alla demokratiska partier utan undantag. Det är ju lite av det som är problemet i dagens svenska samhälle och PK-klimat, att man tummar på de demokratiska spelreglerna, ganska grovt dessutom. Men vad säger Linderborg? Jo att Richard Jomshof skulle fått behålla sitt lärarjobb, fast han var Sverigedemokrat. Att även Sverigedemokrater har rätt att verka och framföra sitt budskap som alla andra partier. Jag kan inte annat än tycka det är bra. Hon behöver inte tycka som jag, bara hon ställer upp på de demokratiska spelreglerna.

Länk Aftonbladet (länkad för första gången)

22 kommentarer:

Milla sa...

Nu kommer jag hit och käftar med dig i frågan ;-)

Gällande den första delen i hennes krönika är helt okej, det är avslutningen sen som jag iaf reagerar på.

""Ska Johan Lundberg få skriva i Aftonbladet bara för att han vill det? Självklart inte. Vår kultursida har lika lite som någon annan obegränsat utrymme, vi måste välja artiklar med omsorg. En påse ord och ovett uthällda på skärm och papper får stå tillbaka för annat. Vi kan kalla det för yttrandekvalitetsprincipen."" citat Åsa

Åsa får gå på som hon vill oavsett vem det gäller, men man får Inte bemöta det för då rå´der det platsbrist..Men ingen platsbrist råder när det gäller att själva spy galla på folk..!!

Min kritik mot henne har inget att göra med Jomshof, för hon försvarar honom av nån outgrundlig anledning, kanske för att det ska se lite bättre ut..då är hon ju inte en total censurist.

Hej hå..Vad vi får till det idag Robsten..men det e bra att du säger vad du tycker, så ska det vara!

Robsten sa...

Jag tycker alltid att man skall få genmäle. I alla fall om man inte tillhör något naziparti eller Al-Queda. Men där har vi ju blivit blåsta så många gånger...

Anonym sa...

Det enda intressanta i den historien är att (möjligen Linderborg själv) Aftonbladets kulturredaktion har gått in i en skribents text och lagt till passager om Lundberg utan originalskribentens medgivande. Självklart kan han inte få replik på ett sånt knivhugg. Den som ska kräva replik är personen som skrivit artikeln i fråga, och dennes kritik borde naturligtvis riktas mot den i kulturredaktionen som ansvarade för manipulationen av dennes text. Det begär inte denna, eftersom han antagligen inte vill stöta sig med Linderborg. Linderborgs "försvar" , som diskuteras här, tar inte upp vad sakfrågan gäller alls. I det här fallet är talet om Jomshof och Irving ett dåligt försök att blanda bort kortan.

Säffle

MS sa...

Visst, men vi får se hur länge hon är så "generös". Ännu högre siffror för SD och den toleransen kommer att försvinna illa kvickt. Mulla Omar och andra islamister får mycket spaltutrymme på AB Kultur numera och jag gissar på att det är Åsa L som ligger bakom. Läser bara papperupplagan på onsdagar då jag köper TV-bilagan. En gång slängde jag dock ut skiten direkt då det var en starkt Israelfientligt inlägg och brevid det reklam för en intervju med Mulla Omar. Vänstervriden så det bara visslar om det.

Robsten sa...

Ja Aftonbladet skal ju vara vänster, Expressen, DN och SvD är liberala, ett stänk av konservatism hörde till god ton fordom i SvD, men det var väl förr det.

Robsten sa...

""Det enda intressanta i den historien är att (möjligen Linderborg själv) Aftonbladets kulturredaktion har gått in i en skribents text och lagt till passager om Lundberg utan originalskribentens medgivande."

Mycket märkligt och måste strida mot alla regler.

Robsten sa...

""Visst, men vi får se hur länge hon är så "generös". Ännu högre siffror för SD och den toleransen kommer att försvinna illa kvickt""

Ännu högre siffror och vi kan skita i henne fullständigt ;-)

Gustaf Janson sa...

Robsten, jag förstår din inställning och kan i viss mån hålla med i ditt omdöme gällande Linderborgs artikel, men är inte detta ett lysande exempel på något som närmast kan beskrivas som en "läpparnas bekännelse" snarare än en ett "letter of intent" gällande Åsas inställning? Alla vet att hon förvandlat Aftonbladets kultursida till en plattform för politisk agitation av grövsta kommunistkaliber, alla vet att hon ser Sverigedemokraterna som något man bör förbjuda och utrota och att hon alltid har varit oförsonligt rabiat mot allt vad kritik mot det "mångkulturella" megahaveriet Sverige lider svårt under.

Jag tror att Linderborgs fanatiska kommunistpropaganda på kultursidorna har i negativ bemärkelse uppmärksammats av Aftonbladets högsta höns och att man, om än inte i allvarligare tonfall, tagit henne i örat en aning och bett henne tona ner sin sinnessjuka retorik en aning. Återstår att se om det ligger något i denna teori:-)

Robsten sa...

""men är inte detta ett lysande exempel på något som närmast kan beskrivas som en "läpparnas bekännelse" snarare än en ett "letter of intent" gällande Åsas inställning? ""

Det är möjligt, jag läser aldrig Aftonbladet. Så mitt uttalande gäller enkom denna artrikel och vad hon skrivit där.

roberth sa...

WOW! Stalinisten Linderborg sa en sak som var rätt. De andra 3249294894 idiotiska sakerna ska man nog fästa mer vikt vid. Denna kvinna är en fullfjädrat idiot och ett hot mot hela demokratin!

roberth sa...

Hon ändrade precis som någon sa en skribens material utan att ens tala om det. Hela kultursektionen hade gjort Stalin, Mao, Polpot och grabbarna överlyckliga.

MS sa...

""Visst, men vi får se hur länge hon är så "generös". Ännu högre siffror för SD och den toleransen kommer att försvinna illa kvickt""

"Ännu högre siffror och vi kan skita i henne fullständigt ;-)"

Vi får hoppas det. För Sveriges och svenskarnas skull.:-)

AB har inte varit en vänsterblaska sedans norrmännen tog över. Däremot så har kultursidorna nu blivit smutsigt mörkröda efter Åsa L tog över. Instämmer med föregående "talare" att ledningen på AB nog har dragit öronen åt sig. Dom vill nog inte förknippas med kulturkommunism.

Robsten sa...

Jag läser ju inte själv AB, men kultursidorna på rikstidningarna, är flumvänster eller Westerbergliberala allihopa. Kulturprogrammen på TV likaså. Kultur är per definition multikulti verkar det. Visa mig ett kulturforum som är konservativt.

Milla sa...

För den som är intresserad att veta mer tycker jag ska kika in till axess.se

Robsten sa...

Läst igenom artikel och alla kommentarer en gång till. det är mycket möjligt att denne Linderborg är ett riktigt PK-monster, bevisat genom 2.3 miljarder andra artiklar. Men det var väl i så fall lite fel artikel att slå ned på, det fanns ju andra s.a.s. att slå ned på ;-)

Vi systemkritiker och SD:are blir odemokratiskt behandlade av etablissemanget. Det är viktigt att vi inte använder oss av samma odemokratiska metoder och resoneamng utan uppträder som de demokratiska föredömen vi är. Kanske, kanske kan etablissemanget lära sig demokrati och ett demokratiskt tänkande och agerande av oss.

Milla sa...

Det är väl så att man redan har skrivit om hennes andra 2,3 miljoner artiklar och man skriver om det som är aktuellt just här och nu? Iaf gör jag så när jag bloggar.

Och självfallet är vi demokratiska, jag skulle aldrig neka någon som inte bryter mot lagen att uttala sig via min blogg :)

MEN..jag tänker aldrig sluta att tycka och tänka, för det vore ju ett brott mot demokratin indirekt. Jag har rätt att kritisera det som bör kritiseras utifrån mina personliga åsikter sett. Det är först efteråt OM jag skulle censurera den jag har skrivit om som jag beter mig odemokratisk.

Robsten sa...

Det är väl så jag menar Milla ;-)

z999 sa...

Flera mindre valutor skapar ökad handel.
http://www.e24.se/entreprenor/artikel_1233151.e24

Men sen finns det vissa stora internationella företag vars verksamhet underlättas med stora gemensamma valutor. För företag som enbart har som affärside att massproducera redan uppfunna produkter i länder med så låg lön som möjligt och som helst tillåter barnarbete så är euron något positivt. Idioten (kan man kalla han något annat?) som hade räknat fram att Sverige förlorat hundratals miljarder för att vi inte införde euron räknade inte med svängningar i växlingskurserna. Men det är klart förståss, om Sverige kan byta en krona mot en euro så är euron förståss lönsam.

z999 sa...

Robsten:
"Det är viktigt att vi inte använder oss av samma odemokratiska metoder och resoneamng utan uppträder som de demokratiska föredömen vi är."

Va? Så det är alltså ingen censur här på bloggen? Måste testa...eh, Robsten är en idiot!

Robsten sa...

Ha, ha, jag är verkligen en idiot ibland, bara att fråga en del kvinnor jag försökt att campera ihop med ,-)

z999 sa...

Nu var det ju liksom bara en test Robsten :-)
Tyckte att jag skulle häva ur mig något vuxet för att testa censuren...och det gick igenom.

Robsten sa...

Jag har nog släppt igenom starkare saker än så ;-)