måndag, maj 11, 2009

Pakistans arme på offensiv


Den tidigare, mycket märkliga och hårt kritiserade, vapenvilan mellan talibanerna och den pakistanska armén kan nu nog anses definitivt avblåst. Pakistans armé går enligt uppgifter från nyhetsbyråerna till angrepp mot talibanerna i Swatdalen. Civilbefolkningen, som suttit instängd p.g.a. utegångsförbud, har nu fått möjlighet att fly från de direkta striderna. Lokala flyktingläger har upprättats. Där är befolkningen trygg från de strider som förmodligen kommer att öka i styrka i själva Swatdalen när armén skall börja rensa på allvar.

Vi får hoppas att Pakistans armé gör ett riktigt jobb så befolkningen kan återvända till sina hem och sin hembygd, det är där de hör hemma och det är deras land. Befolkningen vittnar nu om grymheter som vi faktiskt redan visste om. Reportageteam har redan redogjort för talibanernas omänskliga grymhet och ofattbara godtycklighet. Det är, på sätt och vis, tur att talibanerna bröt vapenvilan. I längden skall inte befolkningen tvingas leva under ett så omänskligt styre. Vi håller alla tummar vi har för Pakistans armé nu.

Länk DN

Länk DN flykt

6 kommentarer:

z999 sa...

Heja Pervez Musharraf!

Anonym sa...

DN:
"Enayat Khan, en 23-årig väktare från Swatregionens huvudstad Mingora, berättar att han hörde skrik en kväll när han kom hem sent. Flera beväpnade och maskerade rebeller hade tillfångatagit en man. En mager pojke som inte kunde vara äldre än 15 år höll en stor kniv mot mannens huvud.

– Blodet forsade ur hans hals och han skrek som en kyckling. Än i dag har jag svårt att sova när jag tänker på det, säger Enayat Khan.

Dagen därpå låg den huvudlösa kroppen på stadens torg med en lapp fastsatt på kroppen."

Talibanerna har en förkärlek för att skära halsen av folk och halshugga dom. Hur är man funtad om man klarar genomför sånt?

Säffle

Robsten sa...

ääähh..besegra dem, besegra dem i grunden så folk får leva i fred.

vmm sa...

Jag undrar om folk begriper hur viktigt det är att Pakistans regering får kontroll på det här. Pakistan har varit nära att falla sönder under många år och dom verkar förlora kontrollen över sitt territorium dal för dal, kan man säga. En stat med kärnvapen, en stat där talibaner härjar, där AlQuaida härjar... Den som inte är oroad för vad som händer i Pakistan är konstig. Mycket står på spel nu.

Heja Pakistans armé. En totalkollaps av Pakistan vore en katastrof.

Anonym sa...

Man ska nog inte ha för stora förväntningar på att Pakistanska armen ska leverera.

Vad Swat-dalen behöver är ett SWAT team made in USA !

Robin Shadowes sa...

Talibaner är ohyra. Vad gör man mot ohyra då? Jo man utrotar dom. Bara av med silkesvantarna och skicka fanskapet till pedofet-himlen så dom kan få idka sex med sina 72 jungfrur istället.