måndag, juni 22, 2009

Här behövs medieträning – Medborgarpartiet

Jag tar risken att ge lite uppmärksamhet till ett konkurrerande parti, trots att striden om uppmärksamhet är stenhård. Medborgarpartiet är ingen brutal konkurrent till våra systemkritiska partier som står och knackar på riksdagsdörren. En förklaring kan vara att Percy Brunström inte riktigt når upp till Jimmie Åkessons retoriska förmåga. Brunströms radiosändningar har absolut ett visst underhållningsvärde, men det kan vara så att väljarna ändå tvekar att lägga sin röst på Brunströms parti. Det är många faktorer som spelar in. SD vinner hela tiden i trovärdighet, dock har Brunström och Medborgarpartiet en bit kvar när det gäller att vinna den stora massans förtroende. Jag skulle rent spontant rekommendera medieträning för herr Brunström. I övrigt önskar vi Brunström med hans lite annorlunda approach, samt medborgarpartiet lycka till i fortsättningen.Jag spenderar förövrigt en del av min ledia tid just nu med att läsa lite om mer eller mindre obskyra småpartier. Jag återkommer säkert med andra artiklar i ämnet.

12 kommentarer:

Milla sa...

Småpartier är faktiskt ibland rätt intressant och lustigt att granska lite mer ingående. Då tänker jag mest på dom man aldrig hör talas om, men ändå finns där.

Robsten sa...

Percy Brunström är faktiskt legendarisk med sina radiosändningar, som inte liknade några andra. har du hört radiosnutten Milla? Lyssna på den och bäva ;-)

Milla sa...

Erkänner att jag inte lyssnat..Måste vänta tills nån kommer hem som har en dator med normala högtalare..haha..Min notebook skränar bara så det e lögn i f*n att ens försöka lyssn. Men jag ska =)

Milla sa...

Erkänner att jag inte lyssnat..Måste vänta tills nån kommer hem som har en dator med normala högtalare..haha..Min notebook skränar bara så det e lögn i f*n att ens försöka lyssn. Men jag ska =)

Anonym sa...

Klar kandidat till årets sommarpratare i "P1 Sommar". :D

Robsten sa...

Vet inte om radioledningen skulle nappa på det riktigt MX, Vår gode Percy håller ett lite för lågt tempo kanske, dessutom finns det obekräftade misstankar om att han inte var riktigt nykter t.ex. vid denna legendariska radiosändning.

Det roligaste av allt står på Wikipedias sida om Brunström. Där står det att det ryktas om att Percy uppträtt onykter i en radiosändning, dock är uppgifter obekräftade, KÄLLA BEHÖVS! Vad vill de ha, ett blodprov?

Alexander sa...

Med risk för att låta som en rejäl glädjedödare så är Medborgarpartiet (såvitt jag vet åtminstone) tyvärr helt borta från den politiska arenan. Deras sista närradiosändning gick nån gång 2005, de som drev 88 MHz i Stockholm tröttnade på att Percy drack alkohol i studion i tid & otid.

Visst slängde han ur sig "Det är gott med lite `vatten`" men vatten får en inte att börja gallskrika eller somna mitt i sändning xD ;)

De ställde inte heller upp i 2006 års val :(

Men tack Gud för Youtube! hehe

Robsten sa...

Jasså Alex, du misstänker att käre Percy inte hade vatten i glaset? När man lyssnar på denna sändning så kan man bli en smula misstänksam he, he. Det är oslagbart när Percy glider och darrar på vokalerna som den värsta parkbänkare. När han säger niioouu (9) så gapskrattar man rakt ut. Vad synd att han fått kasta in handduken, han satte lite färg på den politiska diskussionen, även om man har sina dubier angående seriositeten i det hela, speciellt när man lyssnar på detta lilla klipp.

Robsten sa...

Medborgarpartiet fick tydligen 6 röster i senaste riksdagsvalet. Inte dåligt, dessutom på handskrivna lappar.

Robsten sa...

Länk
http://www.val.se/val/val2006/slutlig_ovrigt/handskrivet/R/index.html

Alexander sa...

Instämmer verkligen i att han satte färg på den politiska diskussionen! Han kunde glida ifrån politiken & börja snacka om alla sina krämpor, åkommor & diagnoser ("I lördags ramlade jag i duschen & bröt ryggen"), hur han i 10 minuter med snyftande röst berättade om hur underbar den kvinnliga studieteknikern var ("Min kära Helena!") eller de små senila symptomen ("det var några sådana där huliganer från Djurgårdspartiet", "Alla norrlänningar borde rösta på Lars Törnmans Norrlandspartiet!" etc

Jo det är trist att man inte hört från honom på ett par år, men man vet ju aldrig med Brunström (han har ju haft ett par andra politiska projekt före Mbp) så man kan ju aldrig veta helt säkert (precis som man aldrig kunde veta hur sändningarna skulle sluta hehe). Håller ingen koll på om han jobbar, är sjukskriven etc men han har inte kilat vidare än, utan bor ännu i södra Stockholm.

Utöver Youtube finns några fler klipp med Percy som jag hittat på Flashback (blandat med annat bisarrt från såväl kommunister, nazister & EAP:are):

https://www.flashback.info/showpost.php?p=4108847&postcount=107

Dessutom blev jag ganska överraskad när jag för en tid sen tittade igenom 2002 års valsedlar på Valmyndighetens hemsida & fanns följande! (kandidat nr 8):

http://www.val.se/val/val_02/valsedlar/from_portal/0101R.html?kretskod=01&partikod=0095&Submit=OK#0095

Robsten sa...

Ha, ha, kul att läsa gamla valsedlar. Hade aldrig kommit på själv att leta upp dessa. SD:s vallista var nedlusad av gamla legender, fantastiskt. Åkesson stod på nummer 11, fantastiskt!

Har laddat ned Percys eminenta radioprogram, storartad underhållning.