onsdag, juli 22, 2009

Två av domarna acceptabla

Nu har domarna mot de tre kvinnor som misshandlade Martin Kinnunen och hans sambo offentliggjorts. Misshandeln av Kinnunen och hans sambo var rå och hänsynslös, dessutom var den klart politiskt motiverad. Domen mot två av de äldre kvinnorna är acceptabla, med beaktande att våra straffskalor internationellt sett är relativt låga. Domen mot den yngre kvinnan, Rebecka Roos är dock på tok för mild, även när man beaktar en viss ungdomsrabatt.

Skadestånden som de tre kvinnorna gemensamt får betala är inget annat än ett skämt. Att de blir skyldiga till ett så löjligt lågt skadestånd för en så pass rå och planerad, politiskt motiverad misshandel är i det närmaste en skandal. Som jämförelse kan vi ta ett exempel där en elev på ett yrkesgymnasium fick ”problem” för att hon bär huvudduk, hon erhöll 90,000 kronor i skadestånd.
LÄNK

En annan märklighet är att kvinnorna inte blev dömda för misshandeln av Kinnunen. Det kan ju mycket väl vara så att kvinnorna inte var inblandade i just den misshandeln, fast Kinnunen påstår motsatsen. Då var det i stället kvinnornas manliga kamrater som misshandlade Kinnunen. Ingen av dessa män har dock blivit gripna och åtalade, ett förhållande som i sig är djupt otillfredsställande. Inte ens en svensk domstol tror väl på scenariot att Kinnunen misshandlade sig själv med knogjärn, emedan hans flickvän blev brutalt misshandlad av tre främmande kvinnor.

Det verkar som om det svenska rättsväsendet har börjat ta det politiska våldet, även från vänsterhåll, på allvar. Det är bra och positivt, däremot väntar vi fortfarande på att svenska politiker skall höja sina röster och markera mot detta politiskt motiverade våld. Vi är rätt många som börjar finna det enbart löjeväckande när företrädare för våra riksdagspartier ställer sig och med patos i stämman fördömer politiskt våld i t.ex. Ryssland, samtidigt säger de inte ett ord om det politiska våld som faktiskt sker bokstavligt talat framför ögonen på dem.

Länk DN

Länk SvD

10 kommentarer:

Anonym sa...

Har förståelse för att Martin Kinnunen lämnar politiken. Om han gör det.

Men det bästa han kunde göra är att lämna Stockholm. Det skulle vara en tydlig markering till en stad vars politiker och intellektuella ger fullständigt fan i att folk överfalls.

Flytta till Skåne eller Blekinge Martin, du behövs!

X-södermalmare

Patrik, Ängelholm sa...

Även om bara Martin själv och hans flickvän kan avgöra hur de känner nu och inför framtiden, så har ändå X-södermalmare en klok tanke som jag delar. Visst var dådet kopplat till politiskt SD-engagemang, men det var faktiskt också kopplat till Stockholm, eftersom det var där både detta och det föregående dådet (där Martins flickvän bands i hemmet) inträffade.

Överväger Martin och hans flickvän att p.g.a. det inträffade flytta från huvudstaden, så är de välkomna i vilket SD-distrikt de än hamnar i vårt avlånga land. Skåne eller Blekinge... utmärkt! Men varför inte Norrbotten eller Värmland? En bra sverigedemokrat behövs överallt.

Tack Martin för allt du gjort för SD hittills... och vi är många som hoppas på en fortsättning, med eller utan ev. time-out.

Milla sa...

Med den jämförelsen så slutar även jag säga att det var ett ok skadestånd med tanke på vilka låga ersättningssatser vi har i Sverige. Iofs så brukar ju inte förövarna ens kunna betala så offren får sällan fullt skadestånd tyvärr. Men 90.000:- för en sån sak..det får en att fundera.

Märkligt är att dom lyckats håll käft och inte satt dit sina medbrottslingar. Brukar ju vara så vid ovana av rättssystemet att man babblar. Dom är uppenbart hårt drillade..skrämmande..

Kan som avslutning bara hålla med patrik, Martin är välkommen överallt, för det vore sorgligt om han tvingas ge upp det han brinner så för helt uppenbart.

Skam att människor ska behöva utstå sånt här!

Robsten sa...

Ja, inte svårt att hålla med Milla;-)
Nä, nu får vi allihopa kämpa och hjälpas åt att sätta press på våra politiker så de tvingas (om inte annat) sätta press på våra politiker så de tar avstånd och agerar mot detta politiska våld. De ställer sig på rad och kritiserar samma odemokratiska saker utomlands, sedan håller de helt tyst och gör nada här hemma, för jävligt!

Kan inte du Milla och Filper skriva något till NWT i ämnet?

Kan inte du Patrik skriva något till någon skånetidning?

Skriv överallt var ni kommer åt och lyft fram detta i ljuset.

Milla sa...

Redan påbörjat :)

Tror det är av yttersta vikt att vi alla visar på många fronter att detta ej är okej och ställer politikerna mit väggen. Kräver svar om hur dom tänker agera osv

Milla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Robsten sa...

Bra Milla ;-)

roberth sa...

Ett steg på vägen är detta! Vi får vara glada om de inte blir friade i hovrätten!

Patrik, Ängelohlm sa...

Är inte lika snabb som Milla, men förr eller senare ska även jag ta upp det i en insändare. Jag bloggar redan mycket om det politiska våldet mot SD.

Robsten sa...

Och din blogg heter?