lördag, juli 25, 2009

Varför har vi inte dessa debatter i Sverige?

Hittade ett klipp med Bill O’Reilly när han debatterar frågan om illegala invandrare med Geraldo Rivera. Jag håller ju med O’Reilly, själva begreppet ”illegal immigrant” säger ju att de bryter mot lagen och faktiskt inte har tillåtelse att vara i det aktuella landet. Jag tycker det är väldigt märkligt att själva grundfrågan inte diskuteras mer, är man t.ex. i Sverige illegalt så måste huvudfrågan vara att transportera de som är här olagligt härifrån. Jag skulle tro att jag inte kan ta mig in i t.ex. Jemen utan riktiga papper, och ertappas jag så blir det nog knalltransport därifrån. I stället handlar diskussionen om fri sjukvård och andra saker, herregud de är ju här olagligt!

Jag är förvånad att O’Reilly kan hålla sig såpass lugn under diskussionen, O’Reilly är känd för sitt ganska häftiga humör, här håller han humöret någorlunda i schack.

9 kommentarer:

Anonym sa...

geraldo är en jävla idiot som inte accepterar oreilly's argument överhuvud taget och bara mal på med sin skit i mun på oreilly, han ska vara glad att inte tänderna rök på han.

robban

Robsten sa...

He, he, ja han har temperament den gode O'Reilly, den saken är klar. I Sverige har vi ju Schyman, som tacklat av betänkligt från den tid då hon hade 15 procents väljarstöd i V. Alltså hon är inte heller samma debattör längre, ger ett alkoholskadat intryck nästan.

MS sa...

Håller med Robban. Geraldo Rivera är en idiot som gjort sig känd för att förvara diverse löst folk i sin show.

Bill O ´Reilly har rätt. Han skulle blivit deporterad redan den första gången han greps. Illegal är illegal och han hade inget där att göra. Det har inte heller dom tiotusentals illegala invandrare som befinner här sig i Sverige. Att ge dom gratis sjukvård m m legitimerar bara deras illegala vistelse här. Både V och MP vill ge dom PUT. Tänk bara på den anhöriginvandring som skulle följa ett sådant beslut. Som vanligt är socialisterna väldigt generösa med andras pengar och frågar inte oss som kommer betala för deras vårdslösa flum vad vi tycker. Lägger man en röst på dom röd-gröna nästa val så hjälper man till att gräva detta lands grav med hjälp av valsedeln.

sid sa...

Bara för att något är olagligt betyder det inte att det automatiskt är rätt att utdöma straff. Empati människor emellan står högre än alla lagar vi hittar på. Är personen som vistas i vårt land, illegalt eller ej, i uppenbart behov av sjukvård skall den SJÄLVKLART få den.

Anonym sa...

vård? det har alla haft rätt till i alla tider men fan inte gratis. har inget med empati att göra. ger du en som gör inbrott (dvs vistas illegalt) i ditt hem gratis sängplats sid?

empati ger jag till de 5% som får flykingstatus övriga är bara parasiter och ska behandlas som sådana.

robban

Robsten sa...

@Sid
...och sedan avvisas

Emelie sa...

I princip alla som fått uppehållstillstånd har en gång immigrerat olagligt - det finns inget lagligt sätt att söka asyl på (undantaget att klassas som flykting enl. Genevekonvetionen) = Inför asylvisum!

Robsten sa...

@Emelie
Yes, och har de asylskäl så får de asyl, oavsett hur de kommit hit. Får de avslag är de här illegalt.

Anonym sa...

Viktigare är väl snarare att diskutera om ordvalet "illegal" är lämpligt eller ej i detta fall.

Visst, ur ett rent juridiskt perspektiv, men knappast ur ett mänskligt dito...