måndag, augusti 17, 2009

Rosengård Pride 2009

Läser normalt inte bloggar på motpol, men fick ett tips om en lysande idé jag inte kan undanhålla publiken. Rosengård Pride 2009, eftersom det nästan är kört med 2009 så kanske man får föreslå Rosengård Pride 2010 i stället. Jag hoppas verkligen att de aktuella lobbygrupperna och diverse arrangörer av Pride nappar på detta förslag. Det är som alla förstår ett lysande förslag.

Vissa systemkritiska partier blir anklagade för att vara ”främlingsfientliga”, klanka ned på det fåtal ungdomar som inte kan sköta sig riktigt i Rosengård samt den muslimska subkultur som inte alls frodas i Rosengård. Här kan faktiskt flera flugor slås i en enda rungande smäll! Varför helt enkelt inte stödja Pride i Rosengård? Vilken lysande idé! Här skulle de som vill profilera sig åt både HBT-hållet samt åt det lite mer främlingsreligiösa hållet ha samtliga saker på plats under ett enda tak. Vi tänker förståss direkt på en person som Mona Sahlin, hon skulle kunna ”släta” av queerpersoner ena minuten, samt snabbt ikläda sig schal nästa minut samtidigt som pressfotograferna springer för allt vad tygen håller för att dokumentera det hela.

En besökare på denna blogg som Leo Sundberg skall absolut bli talare på en sådan här festival och jag räknar kallt med hans odelade stöd. Enligt Leo är Rosengård baktalat och här skulle stadsdelen verkligen kunna visa upp sin bästa sida. Efter en sådan festival (om resultatet blev lyckat) skulle även jag få krypa till korset och be Leo ödmjukt om ursäkt för mina aningen magsura kommentarer om Rosengård.

Här är länken till motpolsbloggen (bäst att skriva ut det noggrant så man inte blir anklagad för att smyglänka till obskyra sidor) med program som alltså inte är helt fullständigt.

Länk

7 kommentarer:

Milla sa...

Ja du Robsten, tror du att någon ens skulle våga anamma din mycket bra idé?? ;-)

roberth sa...

Ropen skalla Allah åt alla. Herregud vilken idé stjärtgossarna skulle få springa gatlopp med arga mussar efter sig...

MS sa...

"Ropen skalla Allah åt alla. Herregud vilken idé stjärtgossarna skulle få springa gatlopp med arga mussar efter sig..."

... men vänta nu!! Är inte Islam fredens religion nr 1? Präglad av kärlek och tolerans? Då kommer mussarna istället kasta rosenblad framför paradtåget och bjuda deltagarna på myntathé.

Eller hur var det nu? Nu blir jag lite förvirrad...

Robsten sa...

@Milla
Uppriktigt sagt, nej ,-)

@Roberth
Tror du det Roberth? Skulle homofobin härska i Rosengård? He, he.

@MS
Förvirring är just idén bakom den roliga bloggen, förvirring för de politiskt korrekta som kläms mellan två sköldar plötsligt ;-)

Fredrik sa...

Robsten:

Brukar du inte läsa Motpol? Det borde du. Bloggarna på Motpol publicerar ofta jättebra artiklar. Här är ett par exempel:

http://solguru.motpol.nu/?p=104
http://solguru.motpol.nu/?p=10

Robsten sa...

Nä, jag brukar inte läsa motpol Fredrik, men den första länken här var klart bra, den andra läser jag i morgon. Mina energidepåer är tyvärr slut för dagen.

Anonym sa...

Jag gillar verkligen din webbplats. Utmärkt innehåll. Fortsätt gärna lägger in en sådan djupgående innehåll.