tisdag, augusti 18, 2009

DN fortsätter att ta upp enskilda asylfall

För några år sedan sade chefredaktören på DN att man skulle sluta ta upp enskilda asylfall i tidningen. Efter det har det blivit ovanligare med att tidningen tar upp enskilda asylfall, men den fortsätter ändå att då och då ta upp enskilda fall.

Vi minns alla familjen Sinkari i Åsele som avvisades där media drev en hetsjakt på myndigheterna under avvisningen - länk blogg. Familjen hade helt uppenbart ljugit under asylprocessen och när media besökte familjen i Turkiet så levde de under mycket goda förhållanden. Nu är det en homosexuell man från Irak som skall avvisas då han fått avslag på sin asylansökan. Så här står det i DN.

Några får det, andra inte - asyl på grund av sin sexuella läggning. Ali är en av de sist nämnda. I dag sitter han inlåst på Migrationsverkets förvar i Märsta. Vilken dag som helst kan han vara på väg mot det som han är övertygad bara kan sluta på ett sätt - med döden.

Vi vet inte hur allvarliga hoten mot mannen är, det är omöjligt att ta redan på för oss i Sverige flera år efter att han flytt från landet. Mannen kan tala sanningen eller så kan han ljuga. Det verkar som om mannen gjort sig av med sina legala papper om man skall tolka artikeln. Det står heller inget i artikeln om Sverige var det första säkra land i EU som mannen kom till enligt Dublinförordningen.

Skulle en klappjakt på alla homosexuella förekomma i Irak är det anmärkningsvärt och internationella organisationer borde med kraft ta upp problemet med Iraks regering. USA invaderade knappast Irak och avsatte samt likviderade Saddam, för att införa laglöst land med klappjakt på homosexuella.

Själva grunden för asyl med homosexualitet som skäl är orimlig, på samma sätt som vi inte kan ge asyl till alla kvinnor i Jemen som riskerar spöstraff för att de tar av sig slöjan. Asyl skall ges till de som riskerar förföljelse p.g.a. sina åsikter av sin regering. Den svenska regeringen (förra) har ändrat i sin asyllagstiftning på ett mycket olyckligt sätt som i förlängningen är orimlig. Förmodligen saknar den nuvarande asyllagstiftningen helt folkligt stöd.

Länk DN

9 kommentarer:

Anonym sa...

det är ju märkligt hur mycket bögar de har där nere, när nu det varit dödsstraff på det sen barna hedehös, typ "säg att du är bög så får du stanna" undrar vad de kommer på härnäst som skäl?

förresten det är sånt jävla gnölande om flyktingssmugglare nu för tiden vad är det som säger att de inte bara tar flyget och åker in på turistvisum, dumpar passet och söker asyl?

Anonym sa...

Sverige har världens mest generösa asyllagar. Får man inte stanna så finns det en bra anledning till det.

Svenska journalister har en tydlig politisk agenda –
”Generellt ligger journalistkåren till vänster om sin publik. I sakfrågor märks skillnader i synen på exempelvis flyktingmottagningen i Sverige. 11 procent av journalisterna vill minska flyktingmottagandet mot allmänhetens 49 procent.”

Källa: Svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_208921.svd

MS sa...

Det är inte alls bra när tidningarna driver enskilda asylfall. Utan undantag så har det bidragit till att dom har sedan fått asyl och PUT. Medias makt är för stor för att Miggan och andra instanser kan stå emot. PUT-lotteri i sin osmakliga form. Får du media att driva ditt fall så är lyckan gjord medens dom med kanske större asylskäl inte får den extra hjälpen.

Det jag har noterat är att om det skrivs om att en viss grupp är utsatta så ökar det som asylskäl. Är du asylsökande så anger du väl det skäl som ger dig störst chans förmodar jag. Faktum kvarstår dock att homosexualitet inte är ett asylskäl och det är upp till dom svenska myndigheterna att faktiskt följa lagen.

Vem sätter emot att denna man får stanna?

Anonym sa...

Är det bara jag som inte vill ta emot en miljon irakiska bögar?

Robsten sa...

Det finns ett fall beskrivet i jhon Järvenpääs bok "Invandring och demokrati" där en journalist tillsammans med en asylsökande iscensätter ett självmordsförsök för att beveka Migrationsverket. Självmordsförsöket går snett och det blir ett riktigt självmord. Journalistenm sjabblade mer än lovligt med tider och annat som skulle stämma vid upphittandet av självmordskandidaten.

Skuldfrågan ligger som sagt tung på dem som ger sig in i detta geschäft.

z999 sa...

Jag funderar på att starta en kurs för att bli antirasist. Att rabbla antirasistiska klyschor är inte svårt men sen gäller det att slå ut med armarna på rätt sätt när man förtvivlat utbrister "Men dom vill inget hellre än att jobba!". Klyschorna ska uttalas med rätt patos också och ett rabiat uppskruvat tonläge som kan vara svårt när man inte tror på vad man själv säger. Lösningen för att få rätt röstläge är att ha en hårt rullad expressen upptryckt i arslet.

Ja, jag vill inte avslöja mer än så från kursen eftersom jag hade tänkt ta betalt för den. Är det någon som vet om man kan komma över tidningen expos lista på prenumeranter? Dom flesta på den listan prenumererar för att dom är rädda för att få rasiststämpeln annars, jag tror att det är samma typ av människor som skulle kunna tänkas betala för min kurs.

Robsten sa...

Prenumerationsmatrikeln torde vara hemlig Z. Däremot skulle det ju gå att få fram styrelsen, borde ha googlat upp den för länge sedan, skall göra det när jag får tid.

Anonym sa...

Vad gör man när irakiska "homosexuella2 flyktingar börjar våldta våra kvinnor?
Ska man då häva beslutet och utvisa dom med hänvisning att dom ljugit om sin sexuella läggning?

z999 sa...

Anonym:
"Ska man då häva beslutet och utvisa dom med hänvisning att dom ljugit om sin sexuella läggning?"

Nej, eftersom den "borgerliga" regeringen tycker att bidragsfusk är helt ok i sann vänsterflum-anda så kommer inte sådant bidragsfusk leda till några åtgärder.