måndag, maj 03, 2010

Fakta lyser med sin frånvaro i samhällsdebatten

Roland Poirier Martinsson skriver en artikel i SvD som nästan kan uppfattas som ett försvar av SD, han jämför SD med V och finner att SD inte ”är sämre” än V. Mellan raderna kan man nog läsa att Martinsson nog tycker att SD är att föredra framför V t.o.m. Men Martinsson måste för säkerhets skull göra ett offentligt avståndstagande från SD innan han gör sin jämförelse, den som misstänks hysa den minsta sympati för SD är ute i kylan, det gäller att gardera sig. Så här skriver Martinsson i sin artikel.

SD står för en diskriminerande människosyn som bryter mot både kristen moral och upplysningsideal.

Vad skulle denna ”diskriminerande människosyn” bestå i? Att inte alla människor på jorden kan bo i just Sverige? Då har i princip hela övriga världen en ”diskriminerande människosyn” dessutom så diskriminerar ju sådana som Martinsson den tredje världen, han påstår ju implicit att Sverige är det enda land i världen som det är människovärdigt att bo i. Vidare i artikeln.

Det har en syn på mångkulturalism som på ett rent personligt plan stör mig djupt

Det är ju synd att inte alla applåderar det mångkulturella samhället, men så är det i en demokrati, man brukar få tycka annorlunda och förorter som Fittja och Rosengård har inte övertygad om det mångkulturella samhället fördelar. Vidare i artikel står det så här.

Det har en förvriden syn på begreppet “svenskhet”. Jag är därför starkt engagerad i målet att hålla partiet utanför riksdagen.

Och Martinsson har en förvriden syn på demokrati. De flesta sverigedemokrater ansluter sig till Wikipedias definition på svensk kultur, och vill bevara densamma (summan av alla hävdvunna kulturyttringar som finns eller har funnits hos den historiskt definierbara svenska befolkningsgruppen i Sverige och Finland). All meningsfull demokratisk debatt omöjliggörs om man kommer med ogrundade påståenden som ”förvriden syn på begreppet svenskhet” utan att man ens försöker förklara vad det menas med denna förvridna syn, eller vad den skulle bestå i. Det sista jag tar upp i artikeln är detta.

Visst finns det hyggligt folk inom V, men det är inte poängen. Det finns hyggligt folk inom SD också. Det handlar om hur vi ser på demokrati och mänskliga rättigheter och båda partierna fallerar då ett anständighetstest.

Exakt, det handlar om hur vi ser på demokrati, och Martinsson vill att alla partier som inte anslutit sig till den rådande politiska korrektheten skall försvinna, men det är INTE andemeningen i vår demokrati. Höjden av demokrati tycker Martinsson är när bara de sju nuvarande riksdagspartierna (hur skall jag beskriva dessa partier efter valet?) finns att välja mellan. Partier som kommit överens i viktiga centrala frågor, frågor där de INTE har stora delar av befolkningen med sig. Enligt mig är detta mycket likt skendemokrati. Det är faktiskt Martinsson själv som faller i anständighetstestet. Om folk vill rösta på V så får de göra det, om människor vill rösta på SD skall de ha sin fulla rätt att göra det också, DET är det enda anständiga i en demokrati.

Länk SvD

19 kommentarer:

Anonym sa...

Titta på hans inlägg på Newsmill så är det lätt att förstå att han har en skruv lös.
Allemand

Liba sa...

Jag har precis nu skickat i väg mail där jag möter alla hans påståenden om SD. Ja, jag trodde också vid första ögonkast att han sympatiserar med SD. Ack så fel det var. Alla fula journalister ska besvaras med våra motargument. Jag får se om han svarar.

z999 sa...

En kul artikel i aftonbladet av vänsterextreme Petter Larsson-
http://www.aftonbladet.se/kultur/article7061388.ab

Dold_Identitet sa...

Som gymnasieelev och förstagångsväljare, lade vi dagens Samhällslektion åt att diskutera frågor kring SD, inte deras principprogram men ex. mediebilden de har fått och om de faktiskt är rasistiska.

Vi kom fram till att mediebilden SD har fått, den kan inte sammanfattas i en mening inte.
Och att de vore rasistiska, nä, det fann vi inga belägg för.

Hade denna artikel publicerats tidigare hade vi kunnat såga även den på lektionstid, mer än så behöver jag inte säga.

Är svårt att återge lektionen (och det orkar jag inte) men det var väldigt roligt. Samhälle är det roligaste på schemat.

//Dold_Identitet

z999 sa...

Angående kultur, eftersom vi har antirasister som läser och skriver här ibland så kanske det vore bra med ett enklare förtydligande. Kultur är vad människor sysslar med utöver det livsuppehållande (äta måste man men hur man äter och vad är inte nödvändigtvis livsuppehållande). Svensk kultur är alltså vad svenskar anser vara acceptabelt att syssla med oavsett om man kommit på det själva eller snott allting från Afrika. Folk som aldrig varit ute och rest eller aldrig tittat på TV kan få för sig att det inte finns någon svensk kultur, den typen av människor är väl kanske inte så stor idé att ens diskutera kultur med.

Robsten sa...

Stå på dig Dold I

z999 sa...

@Dold_Identitet, ett minimikrav för rasism är väl att folk behandlas olika baserat på deras etnicitet/ras? Att jag inte har rösträtt i USA kan väl knappast betecknas som rasism? Att anse att svenskarna bestämmer själva vilka som har rätt att flytta hit och ta del av vårat samhälle kan väl knappast ses som rasism?

I den ursprungliga betydelsen av ordet rasism så ingår att man har någon typ av lära som handlar om att människan kan delas upp i raser i ett hierarkiskt system där varje ras sedan värderas efter olika värde.

z999 sa...

Och lycka till Dold_Identitet!

Anonym sa...

Också idag hyllar Expressen symbolernas symbol för yttrandefriheten (precis som alla andra dagar på året) http://www.expressen.se/Nyheter/freedawit/1.1974165/dawit-ar-symbolen-for-yttrandefriheten

Jag har försökt tala om för dem att även om jag skrev under den ursprungliga protesten så blir jag än sillamående av att få Dawits situation serverad vareviga dag så länge som svenska journalister intresserar sig mer för det politiskt korrekta än kritisk granskning och sanningen här hemma i Sverige. Gissa om man vill se detta uttryckt hos tidningarna? FÖRST DEMOKRATI HÄR, SEDAN ANDRA LÄNDER!

z999 sa...

Håller med Anonym.

Dold_Id sa...

z999: Det du nämner så om rösträtt; det skulle inte jag kalla rasism.

Den ursprungliga betydelsen tog vi upp, som du också nämner, den tycker inte jag vara en förklaring till om man får rösta i ett annat land.
Tja, främst för att det inte handlar om att begränsa en viss etnisk grupp, eller ens alla, till att rösta, för att de just är denna gruppen.


Robsten: Din kommentar var väl god men ej behövlig. Vår lärare är duktig och objektiv.

magnus123 (at) live.se sa...

Jag har också lite svårt för SD i meningen att det finns de inom partiet som inte har så stor distans till ND (har då och då problem med dig när du t ex refererat en tvivelaktig person "f d" nazist som syns hos Nationaldemokraterna och i Nationell Idag) samt de -- inkl. SD:s presschef -- som häver ur sig en lögn -- och vad som därmed måste kallas hets -- om 2000 parasiter i invandrares kroppar.

Distansen till den svenska rörelsen känns inte tillräckligt stor... Men kollar man SD-politiker har säkert ...minst hälften (? min kunskap här begränsad) tillräcklig distans till sådant.

Kollar man på Youtube eller s k "SD-bloggar" från den s k SD-svansen (såsom Anti-ism, Ansiktsburka, SD till Riksdagen m fl bloggar) hittar man en hel del rasistiskt stoff (som jag dock -- vill jag understryka! -- knappast någonsin sett här).

Kan även säga att jag haft issues med kommentarer från Z999 och alla möjliga andra SD:are, så att ingen här känner sig glömd. ;)

-
Skulle önska ett parti med SD:s invandringspolitik men med annan ideologi -- i Belgien röstade alla partier mot att burka ska få användas på offentliga platser (ett förbud som fanns i islamiska men sekulärt styrda Turkiet på 1900-talet). Något som av i princip alla svenska partier och politiker i någon slags "liberalismens namn" (vad innebär det?) ses som synonymt med rasism.

Med tanke på partiers invandringspolitik: Valet mellan att rösta in islamisten Waberi eller nassesångs-fyllesjungande Almqvist och Petzäll till riksdagen är inte angenämt men...

magnus123 (at) live.se sa...

Förresten. Medias totala mörkning av denna fråga är också vedervärdig. På sydsvenskan ser jag denna "gulliga" artikel om ett integrationsprojekt för arbetslösa ungdomar. Men kritiken mot massinvandringen blockeras totalt.

Beräknade förresten här hur förhållande i population mellan etnkiska svenskar, invandrade muslimer samt övriga med invandrarbakgrund kommer att se ut i framtiden med å ena sidan nuvarande politik samt å andra sidan en idé om SD-politik.

Jag finner detta rätt skrämmande.

Att media ska kunna tysta frågan länge till tror jag inte, men lyckas de med det och om universitet och landets s a s intellektuella etablissemang fortsätter att ha inriktningen att straffa kritik mot invandring som rasism går Sverige i graven.

Robsten sa...

"Valet mellan att rösta in islamisten Waberi eller nassesångs-fyllesjungande Almqvist"

Jag har träffat Almqvist många gånger och din bild av honom stämmer inte, vet inte ens om han deltog i sångerna på den berömda färjan, men det kanske han gjorde. Inga visor han sjunger vanligtvis och förmodligen har han inte sjungit sånger fler gånger. Det är en garanterat trevlig kille.

Sedan var det väl i princip bara en sång som gick över gränsen, när man började kika närmare på d et, palmesången, den är helt enkelt inte OK tycker i alla fall jag. (och det står jag för)

Robsten sa...

Distansen till ND ökar nog när de försöker sno väljare av oss med alla möjliga (och omöjliga) metoder, det har förekommit rena hot kan jag avslöja. Tror dock inte det är sanktionerat av Mark A.

z999 sa...

@Magnus123:
Intressanta synpunkter, ska ge några korta svar först (som är från mig som inte representerar SD).

"Distansen till den svenska rörelsen känns inte tillräckligt stor..."

Du skulle veta hur stor den är i verkligheten. Redan när BSS bildades så var det ett försök att skapa en motkraft till massinvandringen och ena alla som ställde upp på i princip en enda fråga. Det var inget försök att skapa ett nytt nazistparti eller nåt sånt. Några personer tog lärdom av BSS-försöket som ansågs som misslyckat eftersom det inte gick att hålla reda på vilka som anslöt sig, tekniken är betydligt bättre idag. Dessa personer skapade då sverigedemokraterna, ett parti som på den tiden hade en väldigt diffus ideologi, men målet var att skapa en invandringspolitik som vanligt folk kunde ställa upp på. Det folkliga motståndet fanns men det var en blandning av folk som ville avliva alla invandrare till den där typen av människor som säger "jag är inte rasist, men...". Inte förräns 1995 (däromkring) började man få stil på det hela. En invandringspolitik som var hållbar och som motsvarade svensk rättssäkerhet.

"Men kollar man SD-politiker har säkert ...minst hälften (? min kunskap här begränsad) tillräcklig distans till sådant."

Bra mycket fler än hälften.


"Kollar man på Youtube eller s k "SD-bloggar" från den s k SD-svansen (såsom Anti-ism, Ansiktsburka, SD till Riksdagen m fl bloggar) hittar man en hel del rasistiskt stoff (som jag dock -- vill jag understryka! -- knappast någonsin sett här)."

SD har en människosyn inom partiet och de som inte ställer upp på den kommer du inte att få se i riksdagen (representerande SD). Förut fanns en utmärkt SD-blogg där olika SD'are skrev. Representativt och bra.

"Kan även säga att jag haft issues med kommentarer från Z999 och alla möjliga andra SD:are, så att ingen här känner sig glömd. ;)"

:-)
Som sagt, jag representerar inte SD. Eftersom jag inte representerar någon annan än mig själv så har jag inte samma ansvar för vad jag skriver tycker jag.

MS sa...

@ magnus123 (at) live.se

När det gäller nazism så finns det väl få partier som inte har ett brunt förflutet. Jag vet att vi har varit inne på bl a sossarna och Centern. Jag är ingen expert men jag har ändå fått den uppfattningen att det finns få renodlade nazister i Sverige och att dom inte rekryterar nya i någon större omfattning. Dvs att det inte är något större problem. Självklart så ska SÄPO hålla koll på dessa grupperna men jag anser som jag sagt förut att vänsterextremismen är ett betydligt större problem i o m att dom sanktioneras uppifrån. Jag har aldrig hört Lars Ohly ta avstånd från AFA eller liknande grupper men han är alltid snabb att utkräva besked från Reinfeldt när det gäller SD. Jag den uppfattningen att SD är medvetna om att dom blir extra granskade och därmed försöker hålla partiet rent från tokar.

Du säger att vissa s k SD-Bloggar har vissa rasistiska tendenser. Har du varit inne på någon Blogg som drivs av någon islamist eller vänsterextremism någon gång? Där kan man tala om rasism och antisemitism men som vanligt så finns det på något konstigt sätt en större tolerans mot dylika då dom ses som offer för den vite mannens förtryck. Senast nu i Malmö där supporttrupper till dom två muslimska ynglingarna, som mördade en homosexuell man , nu går och klistrar upp posters med bild på offret och där dom skriver att han förtjänade att dö då han var bög. Det räcker inte med att han förlorade sitt liv utan han ska förnedras även i döden.

Vad är egentligen rasism? Det har verkligen gått inflation i det ordet. Om jag skriver att jag inte vill ha den islamisering som nu sker i Sverige med alla krav på religiös särbehandling och hedersförtryck är jag per definition en rasist då? Om jag vill ha ett invandringsstopp osv osv? Äras den som äras bör och handlar det inte om renodlar rasism i odets rätta bemärkelse så är det bättre att använda ett annat ord så att man inte urholkar begreppet och förminskar det.

När det gäller Palme-visan så är det väl få Muf:are som inte sjungit den. Visst är den smaklös men det finns även smaklösa nidvisor på vänsterkanten.

MS sa...

Blir det dubbelpostning så ta bort ena :-)

@ magnus123 (at) live.se

När det gäller nazism så finns det väl få partier som inte har ett brunt förflutet. Jag vet att vi har varit inne på bl a sossarna och Centern. Jag är ingen expert men jag har ändå fått den uppfattningen att det finns få renodlade nazister i Sverige och att dom inte rekryterar nya i någon större omfattning. Dvs att det inte är något större problem. Självklart så ska SÄPO hålla koll på dessa grupperna men jag anser som jag sagt förut att vänsterextremismen är ett betydligt större problem i o m att dom sanktioneras uppifrån. Jag har aldrig hört Lars Ohly ta avstånd från AFA eller liknande grupper men han är alltid snabb att utkräva besked från Reinfeldt när det gäller SD. Jag den uppfattningen att SD är medvetna om att dom blir extra granskade och därmed försöker hålla partiet rent från tokar.

Du säger att vissa s k SD-Bloggar har vissa rasistiska tendenser. Har du varit inne på någon Blogg som drivs av någon islamist eller vänsterextremism någon gång? Där kan man tala om rasism och antisemitism men som vanligt så finns det på något konstigt sätt en större tolerans mot dylika då dom ses som offer för den vite mannens förtryck. Senast nu i Malmö där supporttrupper till dom två muslimska ynglingarna, som mördade en homosexuell man , nu går och klistrar upp posters med bild på offret och där dom skriver att han förtjänade att dö då han var bög. Det räcker inte med att han förlorade sitt liv utan han ska förnedras även i döden.

Vad är egentligen rasism? Det har verkligen gått inflation i det ordet. Om jag skriver att jag inte vill ha den islamisering som nu sker i Sverige med alla krav på religiös särbehandling och hedersförtryck är jag per definition en rasist då? Om jag vill ha ett invandringsstopp osv osv ? Äras den som äras bör och handlar det inte om renodlar rasism i odets rätta bemärkelse så är det bättre att använda ett annat ord så att man inte urholkar begreppet och förminskar det.

När det gäller Palme-visan så är det väl få Muf:are som inte sjungit den. Visst är den smaklös men det finns även smaklösa nidvisor på vänsterkanten.

Robsten sa...

OBS en del "SD-bloggar" drivs inte av SD-medlemmar. En del SD-bloggar som drivs med medlemmar går utanför partiprogram och vad som anses rumsrent i partiet.