tisdag, juli 06, 2010

Feminismen politiskt bankrutt i Sverige


På samma närupplaga kan man i DN läsa om en kvinna som skall stenas för otrohet i Iran, hon erkände efter 99 piskrapp enligt artikeln. Lite längre ned kan man läsa att Gudrun Schyman och Fi skall elda upp 100,000 kronor för att manifestera mot orättvisa löner mellan kvinnor och män.

Jag är osäker på om Fi verkligen kommer att elda upp så mycket pengar, det skulle vara en oerhört dum manifestation. Ingen lågavlönad människa skulle sannolikt rösta på partiet efter en sådan uppvisning i överflöd på pengar, då återstår lite mer välbesuttna människor som Benny Andersson. Det är i själva verket rätt förmögna människor som står bakom detta budskap att kvinnor tjänar för dåligt, Schyman som låter sin handväska åka taxi för hundratusentals kronor och Benny Andersson som nog inte äter torrt franskbröd utan pålägg till frukost. Trovärdigheten närmar sig absoluta nollpunkten.

I själva verket visar gamla undersökningar att skillnaden i inkomster om man tar hänsyn till alla parametrar som tjänst, antal anställningsår och ansvar att skillnaden i lönenivå mellan män och kvinnor är försvinnande små. Mina sympatier ligger hos den kvinna i Iran som skall stenas till döds om inte världsopinionen lyckas stoppa vansinnet. Hon har inga hundratusen att elda upp, hon får inget stöd av varken Schyman eller stenrike Benny Andersson. Ibland undrar jag om vi inte fått det för bra i vårt land, människor har tappat all verklighetsförankring. Det mentala avståndet har dessutom ökat mellan det politiska etablissemanget och valmanskåren. Vi får en vag känsla av att detta etablissemang inte ens kan förställa sig vad vanliga människor 8verklighetens folk om man s vill) tycker eller hur de reagerar på olika utspel.

Länk DN stening

Länk DN Schyman

UPPDATERING:
De brände verkligen upp pengarna! Länk SvD
Verkar som att ingen tänkt på att det faktiskt är olagligt att bränna pengarna.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med.

Tror att vi tappat perspektiv på livet där frihet och välstånd tas förgivet.

En parentes.
Undrar om män och kvinnor inte känner sig vilsna och osäkra på sin identitet i vissa lägen då radikala "feminister" försöker sudda ut könsroller. Och då talar jag inte om lönen på jobbet.

MvH
MV

Bengt Lundström sa...

Det finns många olika aspekter på Feminismen och vad den egentligen grundar sig på. Pengar och makt är en, Freuds peniskomplex en annan. För det finns ju dominanta kvinnor och feminina män?
Av erfarenhet vet jag, att de flesta kvinnor inte vill ha en kvinna som chef, åtminstone inte på de högsta posterna. Om det är p.g.a. avundsjuka eller beror på något annat vet jag ej. Det borde ju vara hjärna och kunskaper som avgör, men sådan är världen.

Anonym sa...

Ursäkta mig men jag tror inte att det är Benny som skänkt pengarna utan chefen hemma har beordrat bortskänkningen.
Allemand

Thomas! sa...

Har Gudrun börjat ta till spriten, igen?

itsweden sa...

Lönerna är lika men om man jämför som FI gör så går det ju att bevisa vad som helst. För att få fram FI's siffror så måste man korsa branscher och jämföra jobb som likvärdiga efter eget godtycke. Man kan jämföra polis med sjuksköterska och så vidare.

Ett långt mycket större problem är att branscher som kan ses som klassiska kvinnobranscher (vården) har drabbats extremt hårt när det gäller lönesättningen på grund av massinvandringen. Den låga värderingen av kvinnojobb (speciellt inom vården) har medfört att man har noll krav på språkkunskaper och ser dessa jobb som en sopstation där man kan slänga probelemen med den stora arbetslösheten bland invandrare. Genom att strunta i kraven när det dokumenteras inom vården numera så har man kunnat anställa invandrare med i princip obefintliga språkkunskaper. Dom invandrare som har lärt sig svenska utöver vad som är normalt får noll cred för det.

Andreas sa...

Nu vet jag inte hur tillförlitlig den här källan är, men det verkar i alla fall inte vara olagligt att bränna pengar. Korkat, ja, och de vinner nog inga större sympatier på det dock, men:

http://www.faktoider.nu/pengar.html

Vad är det för undersökningar som påvisar dessa skillnader i inkomst som du talar om?

Andreas sa...

Ursäkta för OT, men intressant länktips:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/oroligheter-pa-asylboenden-i-norge-1.1133489

Robsten sa...

Det verkar vara så att det inte längre är olagligt att bränna pengar, 1-0 till fi. Det var dock olagligt när jag växte upp och jag fick höra det under min uppväxt. Jag gissar på att det snarast är en lapsus i lagstiftningen att det inte är olagligt att förstöra pengar. Varför det inte är lämpligt nationellt sett att förstöra pengar kan nog de flesta räkna ut, risken är dock extremt liten att folk börjar bränna sina pengar som ett folknöje, så denna lapsus spelar mindre roll.

Camilla sa...

Om jag inte fattade rubriken fel (orkade inte läsa hela dravlet) så brännde de upp 100.000 på riktigt.

Där rök det absolut sista uns av förståelse för Schyman och hennes Fi, som jag möjligtvis skulle kunna uppbåda med god vilja.

För det är märkligt att man hittar på sådana fjanterier när som du säger, det finns kvinnor som ska stenas till döds. Varför i jösse namn hör man inte fler protester om sånt? Jag blir lika äckligt vansinnigt arg när jag nås om information om vad tusentals kvinnor får utstå. Tack vare en religion! Och här sitter vi och skiter fullständigt i deras öden. Men bygga fler moskér det kan vi lobba högt för. Bakvänt..

Anonym sa...

11 Juli. Internatonell dag mot stening. Stoppa de religiösa nötterna genom att lägga ut stenar!

http://ligator.wordpress.com/2010/07/06/11-juli-internationell-dag-mot-stening/

Robsten sa...

Precis vad jag menade Camilla ;-)

Lena Sundström måste ha något allvarligt fel i huvudet, hon avbryter Mellin hela tiden, på det mest ohyfsade sätt, hon märker inte ens vad hon sysslar med, otroligt!

Robin Shadowes sa...

Jag säger bara Den enfaldige mördaren. Övriga kommentarer är fullständigt överflödiga.

den lede fi sa...

100.000 kr som hade kunnat användas för att bekosta en jurist åt den avrättningshotade kvinnan i Iran. T ex.