söndag, juli 04, 2010

Hatkampanj som hatkampanj

Inte mindre än 26 socialdemokratiska distriktsordförande skriver på DN-debatt om den hatkampanj som sägs bedrivas mot Mona Sahlin. Undertecknarna av artikeln uppmanar Moderaterna att stoppa sin hatkampanj och bedriva en valrörelse där sakfrågorna dominerar debatten.

Nu förekommer det ju andra politiska hatkampanjer i vårt land, där även Socialdemokraterna medverkar högst aktivt. Det rör sig då om hatkampanjer mot ett speciellt parti där alla etiska och moraliska regler kastats överbord, allt detta i ”humanismens” och ”demokratins” namn. 

Nu är det inte bara Moderaterna som bedriver hatkampanj mot Sahlin, denna kampanj kommer från alla håll, t.o.m. från Sahlins eget parti. Vi frågar de socialdemokratiska distriktsordföranden hur vore det att föregå med gott exempel och sluta med deras egen hatkampanj?


14 kommentarer:

Robsten sa...

Att det ser konstigt ut beror på att artikeln är postad från min mac, får nog hålla mig till min PC, men det går framtåt i alla fall.

itsweden sa...

I källcoden (html:en) står det så här:

Commented Backslash Hack hides rule from IE5-Mac
body {background-attachment:scroll;}
End IE5-Mac hack

Jag tror att det krävs att du skriver alla blogginlägg med macen och det verkar som translate anser att IE5-Mac är det enda som används i Mac, men samtidigt så ska inte det behövas. Ska kolla vidare lite.

itsweden sa...

I källcoden som omger det skrivna med mac så kan man se att stylningen av dokumentet använder en cssklass som heter så här:
span class="Apple-style-span"
Med en "normal"lclass (=pc) så kan det fungera. Men istället för att ändra i htmlen (som jag antar att du inte vill) så kanske du kan göra någon typ av emulering på din mac?

Eller maila till blogspot och berätta om problemet så kanske dom fixar det. Om det är en seriös programmerare som har skrivit translate-programmet så säger han ungefär "OK. Inga problem eftersom jag har en väldokumenterad code", annars så kommer det något i stil med "Det går inte. användaren måste vänja sig vid mediet". I det sistnämnda fallet så vill dom kanske att du använder en annan webläsare när du ska skriva bloginlägg på macen. Det är ju lättare att lägga över jobbet på dig istället för att en dyr programmerare ska ta sig tid att skriva om lite code.

Johan Y sa...

Så när borgerliga ministrar struntat i tv-licensen så är det ok att kräva avgång men när socialdemokratiska statsministerkandidater tar ut 10.000-tals kronor på företagskortet, betalar anställda svart, kör bilen utan att betala skatt, tar lyxsemester på skattebetalarnas bekostnad, får nära 100 parkeringsböter o.s.v. o.s.v. Då är det mobbning att nämna det.

Hur de beter sig mot SD är givetvis ännu värre men även utan att nämna SD är det dubbelmoral så det skriker det. Vill de nu ha en kandidat utan ekonomisk moral är det väl bara att stå för det och säga att de tror på henne men klaga inte på andra som inte vill det.

itsweden sa...

@Johan Y:
"Vill de nu ha en kandidat utan ekonomisk moral är det väl bara att stå för det och säga att de tror på henne men klaga inte på andra som inte vill det."

Jag funderade lite på det och kom på att jag har lättare att acceptera en politiker dömd för våldsbrott än en som (trots skyhög lön) har betett sig som Mona Sahlin.

Robsten sa...

Skall fundera på problemet. Nu har jag kod som ligger direkt när jag skapar ett nytt inlägg, som visar bilden på Oden, det är denna kod som är problemet, det skedde efter att Blogspot uppdaterat sin plattform, innan var det inga problem.

Robsten sa...

Jo rätt festligt. Såg ni fotbolls VM på 4an? Reklaminslaget med den lite kraftiga tjejen som gör reklam för något bredband (att jag inte minns mer är ett underbetyg för reklambolaget) .

Jo i alla fall, hon parodierade Youtubefilmen "Skogsturken". Ha, ha, den är väl nästan lite rasistisk, och så går de och parodierar den i en reklamfilm, rätt kul ändå. ;-)

Jah Hollis sa...

Om du tycker att det är samma sak att driva en hatkampanj mot en enskild person, som det är att kritisera ett partis politik har du nog inte riktig greppat vad saken handlar om.

Robsten sa...

Det är naturligtvis inte samma sak, men med de metoder vi här talar om, lika klandervärt. Ur ren demokratisk synpunkt faktiskt värre när det gäller parti. Det är ju inte någon politiskt ide man hatkampanjar mot när det gäller Sahlin, utan hennes person (till stor del i alla fall) så jag hävdar att det är ett större demokratiskt problem med hatkampanjen mot partiet.

Anonym sa...

Allt som skrivs i det berömda brevet är sant. Vad är det som är så svårt för sossar att förstå? De kallar SD-folk för lågintelligenta idioter, men jag undrar hur det står till hos sosse-folket?
Allemand

Andreas sa...

Jan Hollis- Menar du verkligen att du tycker att andra partiers prat om SD är konstruktiv kritik gällande parters politik? Hur skygglappsbeklädd får man vara? Max en av tio artiklar/intervjuer/etc från andra politikers håll gällande SD handlar om allt annat än partiets politik. Det handlar om ren & skär smutskastning, om osakliga inlägg gällande saker son SD inte ALLs tycker, om prat om partiets historia, etc. Ytterst sällan ser man sakliga angrepp gällande partiets politik. Och andra partiers ANTAGANDEN om vad som är partiets politik är rätt snedvriden.

Andreas sa...

Hm, att skriva inlägg på iPhonen är inte att rekommendera, tydligen :-) "parters" ska vara "partiets". Och "Max en av tio artiklar..." ska naturligtvis vara: "Max en av tio artiklar av andra HANDLAR om SD's politik".

Robsten sa...

Nä, jag står i begrepp att skaffa ny mobil men har nog bestämt mig för att hålla mig med något enklare. Datorärenden kanske, trots allt, sköts bäst vid datorn.

Rune sa...

Mac är väl nån sorts pannbiff? Förstår mycket väl att det är svårt att posta från en sådan. Att det ändå gick någorlunda är ju ett under!