måndag, juli 05, 2010

Svenska kyrkan förnekar sig inte

 Under Almedalsveckan (politikerveckan i Almedalen om ni så vill) så gör alla politiska partiet sitt bästa för att hamna i rampljuset, helst då på ett positivt sätt. Även Sverigedemokraterna är självklart där med några representanter, i skuggan av Reinfeldts och Sahlins tjafs om skattesatser. När Björn Söder debatterar med KD:s Rolf Tufvesson så stormar Biskop Lennart Koskinen fram och vill uppenbarligen mota iväg SD från platsen. Detta trots att SD fått alla tillstånd man behöver och blivit anvisad platsen i vederbörlig ordning. Därefter påstår Koskinen att han blivit bortmotad med våld, han kan vidare inte förstå att ”De har mera rätt än Svenska kyrkan”. Man tar sig för pannan, är det ett barn som Svenska kyrkan befodrat till biskop? Vidare så säger Koskinen så här i artikeln.

Sverigedemokraterna som står för ett helt annat budskap än Svenska kyrkan ställer sig två meter framför vårt tält så att vi inte har möjlighet att visa vårt budskap. De har stora högtalare så att allmänheten kan tro att det är vi som står för detta främlingsfientliga budskap, när det är precis tvärtom

Alla känner redan till de meningslösa floskler Koskinen och Svenska kyrkan skall mata åskådarna med, vi har alla hört dem till leda. Alla människor är lika mycket värda (ingen säger emot detta) alla har rätt att bo i Sverige (nästan alla säger emot detta) papperslösa skall få stanna, tycker man inte det är man mycket elak och inhuman (de allra flesta säger emot detta). Islam är en mycket bra religion, nästan bättre än kristendomen (folk kliar sig i huvudet och undrar var Svenska kyrkan egentligen är för organisation nuförtiden). 

Att någon enda människa på Gotland eller i norra Europa skulle förväxla SD:s plattform med Svenska kyrkan är lika sannolikt som att Bälinge skulle slå Tyska landslaget i fotboll eller att underteckand skulle slå Mike Tyson i en 12 ronders match. Denne Koskinen har gjort sig till fullständigt åtlöje och har väl, om möjligt, ytterligare undergrävt det ytterst lilla förtroende denna organisation har kvar.


11 kommentarer:

Anonym sa...

Alla vet väl vad svenska kyrkan står för idag och vilkens budbärare dom är.
SD är det enda demokratiska partiet i Sverige!

Anonym sa...

Inte undra på att de tappar köpare i klasar.
Allemand

itsweden sa...

Inte mycket har ändrats sedan medeltiden och varför skulle det? Kyrkan använde på medeltiden sin position som det ultimat goda och var beroende av den tidens statsmakt för sin överlevnad. På den tiden hette det "kung av Guds nåde", idag är politiker med rätt åsikter politker av Guds nåde, godkända av kyrkan och därmed Gud själv.

En kvalificerad gissning är att Koskinen ser en bild av sig själv sittande på Guds högra sida dömandes sverigedemokrater.

Och till seriösa kristna; Vad kallas det inom kristendomen om jag utnämner mina egna politiska åsikter som den ultimata godheten och Guds egen vilja? Vilken är den främsta dödssynden enligt bibeln (munken Gregorius uttolkning)?

Gud kan enligt bibeln inte umgås med synden och Gregorius ser sig uppenbarligen som Gud själv och kan inte vara nära en sverigedemokrat, något som egentligen följer den andra potentatens lära (Djävulen). ger mig faan på att han har tre sexor i vänstra handen.

itsweden sa...

Jag röstar för att du fortsätter att använda mac för att blogga.

Anonym sa...

Lennart Koskinen... ja han betedde sig och pratade med media som en idiot! Blev han för jobbig för domkapitlet och fick landsförvisning till Gotland som biskop? Den mannen verkar inte ha alla hästar hemma... Obehagligt.

Anonym sa...

Sveriges toklutheraner gråter ikapp om det mesta när de inte gömmer undan människor som skall avvisas från Sverige. Galningar som de är vädrar de morgonluft för också sin religion när de noterar samhällets hänssynstaganden till muslimer, men när svärdet når deras hals och skördar också deras huvuden så har de fortfarande inte fattat islams politiska väsen och ambitioner...

itsweden sa...

Ja, ja, jag vet att det är fel att racka ner på andra religioner när jag själv är religiös, men ändå...

En del undrar hur kristendomen och kyrkan kan ha överlevt genom alla århundraden. Vad kyrkan har gjort är att man har fokuserat på det politskt korrekta hela tiden. På 30-talet var trackasserier av judar pk och kyrkan i Tyskland började självklart poängtera att judarna hade dödat Jesus.

Robsten sa...

Nä, bra och sant inlägg Z.

Nisse Hult sa...

Jag reagerade över TT-artikeln i DN som påstår att Lennart Koskinen blev bortförd med våld av SD:are.
Var f-n är detta våld? Händelsen blev filmad av TV4 och visar inget våld:
http://www.nyhetskanalen.se/1.1705066/2010/07/05/biskop_forsokte_stoppa_sd_motet

Robsten sa...

Nä alltså, ärligt. Koskinen har skaffat SD jättemycket uppmärksamhet, värt säkert miljoner kronor. Nu i Debatt så fick Åkesson framträda rätt mycket. Tack Koskinen!

Åkesson gjorde som vanligt ett habilt framträdande.

itsweden sa...

@Nisse Hult:
"Var f-n är detta våld? Händelsen blev filmad av TV4 och visar inget våld:"

Det räcker väl med att någon försöker tillrättavisa honom för att det ska tolkas som våldsamt. Han är ju Gud själv!

Fy faan vad varmt det är! Tror jag ska ta ett iskallt lavemang.