onsdag, juli 07, 2010

Människosyn och den svenska avundsjukan


Sven-Otto Littorin avgår p.g.a. personliga skäl. Det har varit känt länge att han genomgår en uppslitande vårdnadstvist mot sin f.d. Fru. Jag avskyr den politiska linje Littorin står för, speciellt när det gäller den immigrationspolitik och den syn på Sverige som ”De nya Moderaterna” står för. Däremot känner jag en viss symtai för ”arbetslinjen”. Så här står det i DN.


Han berättade att han sedan två år är inblandad i en vårdnadstvist med sin före detta hustru, som han skilde sig från för fem år sedan. Mediebevakningen av denna tvist har varit oerhört påfrestande.
- När det nu är klart att tvisterna med min förra fru fortsätter, står det klart att jag inte orkar.


Nej, Littorin tar ansvar för sig själv och sina barn, han gör rätt naturligtvis. Däremot kan man ifrågasätta mediabevakningen av Littorins privata affärer, speciellt när det gäller kvällspressen. Det är samma kvällspress som brukar anklaga mig och mina meningsfränder för bristande ”människosyn”. Vi måste dock fråga oss vad man har för människosyn när man säljer lösnummer genom en annans människas uppslitande vårdnadstvist. Jag tycker Sveriges immigrationspolitik är vansinnig, men hade jag varit journalist hade jag inte kunnat gräva i Littorins vårdnadstvist. Min människosyn hade hindrat mig från det, även om min anställning stått på spel.


Länk DN


Länk SvD


Palats och tiggare


Jag delar för närvarande ut lite partimaterial för det parti jag sympatiserar med. Jag gillar att dela på lite avlägsna ensliga vägar, jag vill nå alla och jag vill se mig omkring. Dessutom är det underbart att dela material tidigt på morgnarna när fåglarna börjar sjunga och hararna gör sina morgonbestyr. Vid dessa turer så får man stifta bekantskap med nyrikedomen i vårt land, nya villor byggs på de lite avlägsna vägarna som mest liknar små palats. Jag har tidigare bara beundrat dessa hus och bedömt deras arkitektur. Själv vill jag bo ganska kompakt, så jag verkar inte ha drabbats av den svenska avundsjukan så långt. Men det har under mina turer visat sig att en icke obetydlig del av dessa nya palats på de lite mer ensliga vägarna byggts av ”nya svenskar”, alltså av invandrare, främst med någon form av arabiskt ursprung. Jag vill med skärpa påpeka att det inte är något fel med att jobba, tjäna pengar och bo fint. Tvärtom, skattepengarna för sådan verksamhet kommer hela samhället till del. Dessutom måste ju alla, oavsett ursprung eller etniska tillhörighet ha samma chanser att tjäna pengar och göra sig en karriär, det är självklart. Men det jag undrar över är hur flyktingar, som till stor del, fått sina uppehållstillstånd av humanitära skäl, kan ha pengar att bygga små palats? Har de på kort tid hunnit bygga upp sådan förmögenhet att de kan bygga palats i åtminstone sex-miljoners klassen?      


Raka motsatsen såg jag när jag var i staden för att införskaffa mig en ny mobiltelefon. Tiggare satt på trottoarkanten med en vädjande undergiven blick, ”snälla skänk en slant till en fattig”. Jag såg på deras blick att de verkligen var utan både mat och pengar, det fanns äkta desperation i deras blickar. Förmodligen rörde det sig om den grupp vi vanligen benämner ”papperslösa”. Jag såg att de Stockholmare som vanligen berömmer sig för att verkligen inte ha samma ”människosyn” som de hemska SD:arna, tog långa omvägar runt dessa tiggare, noga med att vända bort både blick och uppsminkat ansikte. 

Jag tänkte prata med en av tiggarna, men tyvärr orkade jag inte med hans blick, den var för mycket, på alla sätt. Jag gick därmed miste om hans historia och jag förbannar min tillfälliga svaghet. 


Det står alldeles klart att vår immigrationspolitik är skadlig och destruktiv både för nationen och enskilda människor. Det är en ovärdig politik som förnedrar alla inblandade. Politikerna ger oklara signaler till omvärlden vad som gäller för uppehållstillstånd och asyl i vårt land. Det hela blir ett ovärdigt och nyckfullt lotteri. Det som förvärrat situationen är att människor utan papper kan erhålla uppehållstillstånd. Det går helt enkelt inte att komma till vårt land utan papper. För att få uppehållstillstånd måste man ha giltiga papper, det är regel nummer ett.


Förövrigt så borde hela immigrationspolitiken göras om från grunden, även själva skrivningen om vad som gäller för uppehållstillstånd borde skrivas om. Vi har nåtts vägs ände med nuvarande immigrationspolitik. Det visar både palatsen och tiggarna, två sidor av samma nyckfulla och inkonsekventa mynt.

9 kommentarer:

Robsten sa...

Publicerat med min nya mac. Börjar få ordning på bitarna. Har lyckats få igång XNview för mac också.

Anonym sa...

Tack för din insiktsfulla och medkännande kommentar.
/BiskopThomas

Anonym sa...

Det är samma människor som åker på semestertrippar tillbaka till det land som det påstås torterat och förföljt dem.
Allemand

Anonym sa...

Fast detta är inte hela sanningen.
Enligt uppgifter är Herr Littorin lite väl förtjust i att doppa i grytan, så att säga.

itsweden sa...

@Anonym:
"Fast detta är inte hela sanningen.
Enligt uppgifter är Herr Littorin lite väl förtjust i att doppa i grytan, så att säga."

Då kan man ju undra varför han har gift sig för. Och ännu värre, skaffat barn dessutom. Men annars så är väl otrohet en naturlig följd av om man tycker att alla är lika värda. Hål-som-hål filosofin är också ett uttryck för allas lika värde.

Robsten sa...

Ja det är möjligt att Littorin när behäftad med alla möjliga fel, om inte annat är han politiskt korrekt och står för en immigrationspolitik som måste gränsa till landsförräderi.

Men det var inte frågan här utan murvlarnas osakliga letande efter snaskiga detaljer. Jag tycker väl helt ärligt att det inte stått så mycket om Littorins tvist med hans fru, faktiskt. Men enligt uppgift har de ringt hans barn och börjat intervjua dem, bedrövligt om ni frågar mig.

Robsten sa...

Jo, det var inte heller riktigt poängen när jag tänker efter, utan att en politiker inte tvunget skall sitta kvar till vilket pris som helst. Speciellt inte när de inom den nuvarande riksdagen är såpass utbytbara, nu satt ju Littorin i regeringen, och där är väl en viss kompetens önskvärd, så...jag tycker han gjorde rätt, det finns säkert andra som kan ta över utan att det märks någon skillnad.

Titta på Sahlin, hon har sparkat all kompetens från hennes partitopp, kvar finns politiskt korrekta JA-sägare som väl kliar henne på ryggen.

Bengt Lundström sa...

På TV-nyheterna för ett par dagar sedan nämndes, att arbetslösheten som uppgår till > 400.000 skall ha ÖKAT med drygt 50.000 jämfört med samma tid i fjol. Också det var väl ett skäl för att fly fältet som arbetsmarknadsminister? Och värre kommer det nog att bli fr.o.m. 2011, då Sverige skall hjälpa till med att betala för de korrumperade länderna i EU med sina svarta, misskötta ekonomier?
Och inga skattesänkningar var i sikte för våra straffbeskattade pensionärer, trots att Statens finanser påstods vara så bra.?

Robsten sa...

Läs min senaste artikel Bengt, angående Littorin.