torsdag, juli 08, 2010

Gycklarnas parad

I Almedalen är det Socialdemokraternas och Sahlins dag. När jag slår på TV:n så ser jag att Wallström och Solveig Ternström står bredvid Sahlin. Plötsligt så brister Ternström ut och säger "det här är min statsminister". Det var bara några dagar sedan som Ternström var centerpartist, då var Maud Olofsson "min statsminister". Hela detta spel liknar mer och mer en dålig cirkus, ett spel som saknar allt allvar. När en riksdagsledamot ena dagen har en centerpartistisk partibok, men nästa dag står och hyllar Sahlin, så spottar man på de demokratiska idealen.  


Vi noterar att Sahlin plötsligt talar fortare under sitt Almedals-tal. En retorikexpert påtalade att Sahlin pratar mycket långsamt, som om hon pratar till idioter eller barn. Retorikexperten blev ganska hårt kritiserad av socialdemokrater för att hon tog parti för Alliansen. Nu har Sahlin tydligen tagit notis om kritiken i alla fall, en kritik som för övrigt vi bloggare kommit med för flera år sedan. 


En hemsk tanke slår mig plötsligt när jag tittar på detta gycklarspel. Kan Littorins känslosamma avhopp från politiken vara planerad? Kan de så sällsynta politikertårarna vara planterade? Det är väl ändå inte möjligt?


Länk Aftonbladet


Länk SvD

10 kommentarer:

Joakim sa...

Nu räcker det??? Att Mona skulle köra i samma gamla hjulspår fattar man. Har man inget vettigt att komma med så får man köra gammal skåpmat.

Anonym sa...

Se gycklaren själv
http://www.kallestrokirk.se/10juli09.htm

Robsten sa...

SVT1, Josefsson har debattprogram. Gycklarna Federley, Alexander Bard och Schyman viftar och skriker för att höras. Josefsson har fullt sjå att hålla dem stången. Gröning är väl den enda någorlunda vettiga. Jag borde stänga av skiten och kolla en film, jag har trots allt semester.

Anonym sa...

Börjar också semestern (men är en väldigt trogen besökare på bloggen även om jag sällan skriver någonting) och undrar, var kan man se Mona Sahlins "fantastisak tal" i efterhand? Nemo

Robsten sa...

Delar av talet

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/mona-sahlin-holl-tal-i-almedalen_4971679.svd

Anonym sa...

I Debatt i Almedalen hade Janne Josefsson en hel panel professionella gycklare och hycklare när han tog upp två frågor som han påpekade hänger ihop: Ungdomsarbetslösheten och det eskalerande våldet i samhället. Det blev en halvtimmes analyser och kommentarer med exakt samma dumvälvilliga innebörd som vi hört till leda de senaste 20 åren: Utanförskap och frustation, skolans ansvar, föräldrarnas ansvar, socialtjänstens ansvar, polisens ansvar (och närvaro), arbetsgivanas ansvar och så då - mellan raderna - den poliska elitens ansvar.
Inte ett ord om ungdomarnas eget ansvar och givetvis inte ett enda ord om att det är INVANDRAR-ungdomar det handlar om och att även dessa redan i 15-årsåldern borde lära sig de tre nyckelorden i körkortsboken och i trafiken dvs Ansvar, Omdöme, Hänsyn! Att bränna upp tjogtals med bilar och dussinet skolor varje år för att man känner sig utanför är en totalt orimlig proportion mellan orsak - verkan. Och total brist på Ansvar, Omdöme och Hänsyn.
Inte heller ett ord om alla de invandrarföräldrar som projicerar sitt hat till sina söner. Många föräldrar har kommit hit från krig och förtryck och är uppvuxna i religiösa politiska, etniska och rasistiska konflikter. De är proppfulla av ilska, hat och hämndbegär som fr.a. fäderna för över till sina söner. De i sin tur betraktar sina invandrarghetton som små kopior av Gazaremsan eller Kurdistan, subkulturer där den svenska räddnngstjänstens och polisens närvaro ifrågasätts medelst stenkastning som en vacker dag kommer att döda någon brandman eller polis (hur många hinner de ducka för innan den första drabbas och faller död till marken??). Pappa Mustafa har tydligen mycket att lära ut... Både i ord ach attityd.
När det gäller svenska barn och ungdomar är det helt okej att prata om socialt arv men inte när det gäller invandrarbarn/-ungdomar ty då är det givetvis ett utryck för rasism eller i "bästa fall" främlingsfientlighet och en sjukdom som inte finns - islamofobi.
Närmare ett tiotal gycklare och hycklare från Helgeandsholmen lyckades i 30 minuter att helt undvika frågan om fortsatt massinvandring kanske är att ta sig vatten över huvudet, om vi svenskar skall lyckas med det som inget annat folk i hela världen någonsin har lyckats med - inte ens det fantastiska USA!
Skickligt kanske men också förbannat dumt att underskatta tittarna dvs väljarna som mutas med bidrag från ena kanten och små skattesänkningar från den andra, och förförs med Almedalsspektakel där den ene försöker överträffa den andre i exhibitionism och galenskap.
Under tiden brinner Sverige och kommer att fortsätta att göra det länge än, medan eliterna analyserar.
Stig

itsweden sa...

Väldigt bra skrivet Stig.

Stig sa...

Tack itsweden alias Z, det värmde ty jag är inne i en självkritisk period då jag tycker varenda rad jag knackar ner på tangentbordet bara blir babbel och upprepning av mina tidigare kommentarer, men med andra formuleringar.

Vad var det för fel på Z999? Det hade ju blivit som ett känt varumärke fr.a. här på Robstens blogg. ITSweden låter ju som ett dataföretag.
Snälla byt tillbaka till din riktiga identitet igen :-)
Man skall aldrig ändra på ett vinnande koncept

Robsten sa...

Jag håller nog med Stig här, även om jag ställer mig något tvivlande till att din mamma Z, verkligen döpte dig till "Z999" ;-)

Anonym sa...

Indirekt kan hon ju faktiskt ha gjort det. Tänker på det sjuhövdade odjuret i Uppenbarelseboken och på dess panna stod talet 666 och det är antikrists tal och den som är vis skall lista ut hans namn.
Z har bara vänt siffrorna upp-och-ner för att göra det ännu mer kryptiskt än i bibeln.
Z + 999 blir... Nä jag ger upp!