söndag, juli 11, 2010

Reflexion om politisk korrekthet


Sven-Otto Littorin är ute i blåsväder, utan tvekan. För några dagar sedan så gick Littorin ut i media och med tårfyllda ögon förklarade han sin avgång med att media är så elak mot honom (vilket i.o.f.s. Kan stämma). Nu anklagas han för att 2006 ha köpt sex av en prostituerad. Uppgifterna kommer från Aftonbladet som förmodligen planerat tidpunkten för denna nyhet med en viss finess, det är ju valrörelse och Sahlin behöver draghjälp. Vi vet självklart inte om uppgifterna stämmer men skulle de inte stämma vore kanske Littorin kvar på sin post. Skulle uppgifterna vara osanna skulle det dessutom vara en medial skandal av sällan skådat slag, grövre förtal går knappast att göra sig skyldig till. Förmodligen ligger det någonting bakom uppgifterna i alla fall.


Året var alltså 2006 då Littorin ska ha köpt sex av en prostituerad, i vårt land så är och var detta olagligt eftersom vi nu har vår omtalade sexköpslag. Det var samma år som moderaten Agneta Östman Wenges skickade en E-post där hon ville se fler ”lintottar” i media, Wenges tyckte det var för många mörkhyade barn med utländsk påbrå i media. Den som höll i yxan och tog på sig rollen som skarprättare blev Littorin. Så här sade han i Aftonbladet.

Hon har hål i huvudet. Jag blir så förbannad. Det här är skandalöst dåligt.


Ja det kanske var skandalöst av Wenges att uttrycka sig så, även om det faktiskt rörde sig om en E-post som inte var avsedd att publiceras. Wenges tillhörde nog de ”gamla” moderaterna, de som var konservativa. Samtidigt som Wenges uttryckte sig klumpigt så gick Littorin själv och köpte sex av en prostituerad. Vi antar att den prostituerade hade ett annat hål, beläget på annan plats än i huvudet, som Littorin hyste ett visst intresse för. 


Gång på gång ser vi att den politiska korrekthet vi hela tiden möter är tunn fernissa. De som talar om ”odemokratiska partier” beter sig själva mest odemokratiskt. De som talar om andras klandervärda ”människosyn” kan i nästa mening lägga i dagen den mest fruktansvärda människosyn när hon talar om politiska motståndare. Man undrar när hela detta politiskt korrekta bygge skall rasa ihop, vi hoppas att det inte är långt kvar.

Länk DN

Länk SvD

Länk Aftonbladet

Länk SVT

2 kommentarer:

Ola sa...

Har du inte läst Julia Ceasars krönika borde du göra det.

http://snaphanen.dk/2010/07/11/s%C3%B8ndagskronik-fler-ministrar-borde-grata/

Robsten sa...

Väldigt bra Ola ;-)