måndag, juli 12, 2010

Reinfeldt säger sanningar, när han är utomlands


Merit Wager behärskar tydligen vårt grannspråk finska och har därmed kunnat översätta vad Reinfeldt sagt i tidningen ”Verkkouutiset”. Reinfeldt säger tydligen saker när han är utomlands, som han aldrig varit i närheten av i Sverige. Så här skall han ha sagt i tidningen enligt Wager.


En del får stanna, andra får det inte. Svårigheter uppstår när personer som fått negativa beslut gömmer sig och lever skuggliv.

De som har fått avslag förväntas lämna landet.


Framför allt så säger Reinfeldt så här i tidningen.


Sverige tar emot fler asylsökande än USA och EU tillsammans. Det är inte en balanserad politik.


Man skulle kunna tro att det var företrädare för ett helt annat parti än Moderaterna som sade det sista. Moderaterna har ju främst utmärkt sig för sin mångkulturella vurm sedan de ”Nya moderaterna” tog form med Reinfeldt som arkitekt. Sedan undrar jag om den sista satsen verkligen stämmer. Skulle Sverige verkligen ta emot fler asylsökande än USA och EU tillsammans så vore det direkt sinnessjukt. Jag har dock inga uppgifter på hur många asylsökande USA tar emot, eller EU som helhet. Under Irakkrigets intensivaste fas så tog Sverige och faktiskt enbart Södertälje emot fler  ”flyktingar” än hela Nordamerika. Ett rekord som socialdemokraten Lago (Södertäljes starke man) skröt med. 


Reinfeldt har annars utmärkt sig för helt andra uttalanden, som att ” ursvenskt är bara barbariet” ett uttalande han fällde i Ronna Södertälje, detta efter att våra nya medborgare skjutit mot polisstationen i stadsdelen Ronna. Reinfeldt och moderaterna har också utmärkt sig för att fortsätta den förda immigrationspolitiken utan några märkbara åtstramningar, i stället har förslag om vård till  människor som fått avslag på sin asylansökan stått i centrum för debatten. 


Det var också regeringen Bildt som upphävde det s.k. Luciabeslut (1989) som dåtidens Socialdemokrater tagit för att stoppa den våg av flyktingar som  vällde in i vårt land från f.d. Jugoslavien. Finns det någon kritisk punkt där man kan peka ut att Sveriges immigrationspolitik tog en avgörande vändning så var det borgarnas upphävande av Luciabeslutet. Så här säger Wager om Reinfeldts uppgifter i Verkkouutiset.


I Verkkouutisets intervju kritiserar Reinfeldt Sveriges asylpolitik och lägger skulden för den misslyckade politiken på tidigare socialdemokratiska regeringar. 


När Reinfeldt i den finska tidningen pekar ut den Socialdemokratiska regeringen som huvudansvarig för Sveriges katastrofala immigrationspolitik så är det en sanning med mycket stor modifikation. Folkpartiets Bengt Westerberg drev igenom ett upphävande av Luciabeslutet som påverkat Sverige på ett sätt som inget annat enskilt beslut gjort. Efter att Westerberg och Bildt öppnat portarna för i princip alla som bestämt sig för att erhålla syl i vårt land har ingen regering kunnat stänga portarna igen. 


Det finns kanske en planering med att släppa dessa uppgifter i en finsk tidning. Reinfeldt säger saker som han själv tycker att han inte kan säga i Sverige, säger han detta i en finsk tidning behöver han inte stå till svars för detta av svensk media (med allt vad det kan innebära). Samtidigt räknar han med att någon skall få nys om saken, översätta vad han sagt. Svensk media håller sig borta från de saker Reinfeldt sagt i en utländsk tidning. Men om nu Reinfeldt är riktigt smart (Schlingman är tillräckligt smart för detta i vilket fall) så räknar han med att systemkritiska bloggar skall ge det han sagt spridning i Sverige, detta bland människor som avgjort är kritiska till den nuvarande immigrationspolitiken. 


I lugn och ro kan sedan Schlingman och Reinfeldt ge bilden av att moderaterna vill strama åt den svenska immigrationspolitiken, samtidigt ger de skulden för det moras som den svenska immigrationspolitiken är, till socialdemokraterna. Varken media eller Socialdemokraterna kan eller ens vill kommentera uppgifterna. Om vi tittar på vad som skett så har faktiskt Reinfeldts plan gått i lås, till punkt och pricka. Jag vill med skärpa påtala att de uttalanden Reinfeldt sagt i en finsk tidning inte är något värt förrän han säger samma saker i till en svensk tidning. Det här luktar taktik och elakt spel lång väg.

Länk Wager

18 kommentarer:

BLU-82 sa...

Valfläsk, ej trovärdigt. Karln har haft fyra år på sig.

Anonym sa...

"Det här luktar taktik och elakt spel lång väg."

Oavsett om det är så undrar jag vad de tänkt sig att vinna på den här invasionen?
Allemand

Robsten sa...

Ju mer jag tänker på det, ju mer tror jag det är en plan av Schlingman och Reinfeldt. Jag menar, hur fick Wager reda på denna artikel, brukar hon läsa den där finska tidningen regelbundet? Eller var det så att hon fick ett litet tips någonstans ifrån?

Wager är det perfekta redskapet för denna typ av uppgifter. Jag är övertygad om att hon själv inte är medverkande eller medveten om hennes egen roll, just därför är hon ett sådant bra redskap.

Detta är en skicklig och avancerad plan för att locka systemkritiska röster, jag är övertygad.

Anonym sa...

Hon brukar regelbundet kommentera från olika finska tidningar så att detta är en planerad kupp tror jag inte.

Visserligen är hon lite insyltad i SVD som skribent men att därifrån springa M ärenden tro jag inte på.
Allemand

lasse sa...

Wager läser säkert Verkkouutiset (Nätnyheter) regelbundet, hon är ju finlandssvenska och är dessutom professionell översättare.

Robsten sa...

Inte medvetet Allemand, inte medveten, just därför är hon det perfekta redskapet.

Varför säger Reinfeldt dessa saker till en finsk tidning? Ren händelse, ett infall? tror jag inte på. Han vill ha immigrationskritiska röster inför valet, utan att betala priset för det. Om nu Wager läser dessa tidningar regelbundet så visste ju Schlingman och Reinfeldt vad vår käre Wager skulle göra, redan på förhand.

Robsten sa...

Och om Wager skriver om det, vilket inte är svårt att räkna ut för vår käre Schlingman, så är det inte svårt att även räkna ut vilka bloggar som kommer att nappa på uppgiften, samt sprida budskapet till exakt rätt läsargrupp, utan att riksmedia tar upp saken. En perfekt plan om ni frågar mig.

Robsten sa...

Planen har ju för tusan gått i lås, den fungerar ju!

MS sa...

"Sverige tar emot fler asylsökande än USA och EU tillsammans. Det är inte en balanserad politik."

Räknat per 100 000 inv så tar Sverige emot flest asylsökande i Väst så det uttalandet stämmer. Självklart inte i faktiskt antal personer då större länder som t ex Tyskland tar emot flera individer per se. Jag tycker dock att det ger en mer rättvis bild om man räknar per 100 000 inv för det ger en mer rättvis bild av det aktuella landets bärkraft. Det säger sig själv att stota nationer som USA,Tyskland och Frankrike kan "svälja" flera invandrare och att det tar längre tid för att dom negativa effekterna att märkas. Det visar dock hur förödande den nuvarande politiken är. Vi,ett litet land med bara 9 miljoner i norra Europa tar emot flest asylsökande och många tillhör grupper som andra länder inte ens vill ta i med tång. Att detta kommer att barka käpprätt åt helvete behöver man inte vara en raketforskare för att förstå.

När det gälle Socialmoderaterna och deras ev kupp så är dom försent ute. Vad dom inte heller inser att vi som följer dom bloggar som dom hoppas nå ut till via Wager är dom som är mest medvetna om sjuklöverns taskspel och hyckleri. Vi går inte på deras floskler. Om man läser kommentarena på PI så är dom flesta lätt sarkastiksa för att uttrycka det milt. En kommentar var att ingen kommer lita på Reinfeldt förens hans säger detta i en svensk tidning. Du behöver inte oroa dig Robis. Vi är inte så lättlurade som Reinfeldt och Co verkar tro ;-)

Att han och övriga politiker är väl medvetna om den annalkande katastrofen som väntar runt hörnet men inte kan/vågar agera är det ingen som helst tvekan om och det är det som gör mig så förbannad.

Förbannade syltryggar och folkförrädare!!

//


Hittade dessa skrämmande siffror på Affes Statistik blogg.

Det krävs Pelle, som tjänar 20 000 kr i månaden, PLUS 16 kompisar med ung samma inkomst för att försörja ETT s k skäggbarn. Dom svarta gubbarna som bara fortsätter och fortsätter är antalet svenskar som det krävas för att försörja ALLA dom s k barn som kommer till Sverige bara i år.

http://affes.wordpress.com/

Anonym sa...

Risken är ändå att oerfarna systemkritiker nappar på detta och känner att dom nu med gott samvete kan rösta M. Sanningen är att folk så gära vill hitta anledningar att inte rösta på något annat än dom 7 just pga en önskan om att känna sig accepterad och "vanlig"..

Arnold//

Robsten sa...

Håller med Arnold här. Det finns en hel del som börjar förstå vansinnet med vår nuvarande politik, som börjat lurka lite på förbjudna bloggar och läsa en del obekväma sanningar, de kan inte låta bli och något gnager dem i sinnet.

De tar sannolikt varje ursäkt för att slippa traska ut i kylan. Det här är den ursäkt de letar efter.

Men det är en djävulskt skicklig och väl genomtänkt plan, det måste man faktiskt ge dem en eloge för.

robban sa...

äh svenska politiker har en tendens att kritisera sveriges politik i utlänsk press, och här står den fan och kritiserar sin egen politiska agenda efter fyra år utan att agera en millimeter. get noll trovärdighet även om han menar det. om det är ett försök att återvärva röster så är det dömt att misslyckas. är ju lite som att om idi amin gråter ut i finnlänsk press att det är fel att slakta sitt eget folk.

skylla på sossarna funkar inte heller, inte politiskt i alla fall, därimot så blir alliansen motarbetad av press och enskilda sossar på diverse departiment. t.ex eliasson på migverket som i sin handlingsvision agerar imot sveriges lag.

Mats J sa...

Det här är en försöksballong. Man vill förbereda sina väljare på en omläggning av politiken och samtidigt pejla vilka reaktioner man kan tänkas få från sina egna partiaktiva och från oppositionen.

Att man väljer en utländsk tidning är naturligt eftersom sådana uttalanden kan betraktas som en del av utrikespolitiken, dvs Reinfeldt kan hävda att syftet var att uppmana andra länder att göra mer, inte att minska invandringen till Sverige.

Om det här är en del i ett mer organiserat politikskifte så bör det här följas upp med mer, t.ex. en debattartikel i Newsmill där MUF-ordföranden berömmer Reinfeldt för hans mod att våga tala om problemen med för stor invandring o.s.v. Samtidigt är det problematiskt att göra en kovändning nu eftersom det inte går ihop med deras avvisande av samarbete med SD och partiet skulle bli vågmästare. Spännande fortsättning följer.

Anonym sa...

Okej Robsten, jag ger mig, tyckte nog för ärligt om MW. I och för sig är hon inte inblandad annat än att hon svalde betet, det räcker och blir över för Fredde Kålhuvud och Per Slingring.
Allemand

Robsten sa...

Ja, vi får väl se Allemand, vi får väl se.

MS sa...

@Arnold

"Risken är ändå att oerfarna systemkritiker nappar på detta och känner att dom nu med gott samvete kan rösta M."

Nu är denna artikel publicerad i Finland och den verkar inte att ha hittat hit ännu. Robstens teori är att M har för avsikt att via Merit Wager nå ut till bloggar som denna och t ex PI och därmed försöka locka över oss f d moderater eller andra som övergett ett annat Alliansparti till förmån för SD.

Oerfarna systemkritiker förmodar jag att du menar är människor som fortfarande huvudsakligen får sin information från PK-meida. Denna artikel kommer med största sannolikhet inte publiceras där om inte AB använder den i sin valpropaganda mot Alliansen. Då återstår vi som har mer koll och som inte är lika lättlurade. Oss vinner M inte tillbaka förens dom går från ord till handling. Summa summarum. Detta knep kommer inte att fungera.Det är som Fp och deras tjat om språktest. Det är ingen som går på det längre.

Jag är nog inne lite mer på Mats J's teori. Att vid en säkrad valvinst så kommer M ta itu med invandringen. Dom ligger lågt nu för att inte gynna de röd-gröna då vi har många "humanister" i landet som kan mobilsera och för att inte förknippas med SD. Det som talar emot är bl a deras agerande i Vellinge, att antalet nyanlända under deras styre har slagit alla rekord och att dom har en islamist på valbar plats i Göteborg. Jag blir inte klok på Reinfeldt. Det var en debatt nyligen om att ministrar bör får mera makt, det som brukar kallas för minsterstyre. Är man lite konsperatorikst lagd så kan det vara en förberedelse för att en gång för alla stävja alla bångstyriga tjänstemän på Miggan som verkar göra lite som dom vill. Dom bryter lagen dagligen men inget händer.

Oavsett bakomliggande orsaker så är det väsentligt att SD kommer in i Riksdagen av flera skäl så jag kommer inte gå på moderaternas lockrop. SD har min röst detta val :-)

Robin Shadowes sa...

En annan sak som är djävulsk med den här planen är att dom släpper det just nu. Hade dom släppt det bara en eller två månader tidigare så hade risken varit stor att det hela hade spruckit därför att vi är så aktiva på nätet och därför hade haft mer tid på att sprida det. Hade det släppts om en månad så hade det också spruckit för då hade det inte hunnit nå ut till den potentiella gruppen av naiva moderata väljare som inte är vana vid systemkritiska bloggar som den här och andra liknande den här. Dom lallare som faller för det här kommer verkligen bli blåsta efter valet. Då fortsätter massinvällningen precis som planerat.

fingers_unltd@hotmail.com sa...

Det finns ingen trovärdighet i att kritisera sin egen politik och brist på förmåga. Vad Fredde gör är ju att påpeka att trots att man har suttit 4 år vid makten har han misslyckats att göra någonting konkret åt problemet. Vilken kompetens speglar det? Det kanske glädjer några redan frälsta men utan verkstad kvittar snacket.