fredag, augusti 13, 2010

KG Bergström säger vad han tycker, nu när han frilansar


Jag slötittade på SVT:s "Demokratifesten" när KG Bergström, den gamla uven, plötsligt kläckte ur sig att Sverigedemokraterna är orättvist behandlade. Bergström sade ungefär att, hade Fi haft lika bra siffror i opinionsundersökningar som SD hade de utan tvekan fått vara med i partiledardebatten. Bergström sade utan vidare att Sverigedemokraterna är orättvist behandlade. 


Det mest intressanta var kanske ändå att Bergström poängterade att han kunde säga detta då han inte längre hade en fast anställning på SVT. För säkerhets skull betonade också Bergström att han hade varma känslor för SVT. Sanningen kommer alltid från politiker i deras memoarer eller när de avgått. För journalister kommer tydligen sanningen när de gått i pension. Var det verkligen så vår demokrati var tänkt att fungera?

6 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Den "fria" televisionen står nu som den berömde danske kejsaren, avklädd och naken i all sin prydno. Naken som i ett foto av Elizabeth Ohlsson-Wallin.

Svempa! sa...

Även om jag själv är 40-talist, så ser jag fram emot när "68-nissarna" går i pension och börjar "dö ut"!
Det är och har varit oerhört slitsamt, att se dessa individer "kacklande" runt sig hela tiden! Mestadels "rika snorungar" som gillade, att leka "rödgardister" och citera Marx-Lenin när det passade!
När de tröttnade så var det bara, att återvända till "pappas plånbok"!
Ett större flertal av dessa "68-individer" har tyvärr hamnat på tyngre poster både inom politiken och inom offentlig förvaltning! Men nu väger den egna "plånboken" mer än de gamla "idealen"!
Tyvärr, så verkar det som "68-nissarna" har ynglat av sig och både barn och barn-barn far omkring, citerande Palme, och är både mer revolutionär och våldsam än far och farföräldrar!
Det ser inte alls bra ut för den gamla nationen Sverige!

Anonym sa...

Jag hajade till när Belinda avslutade programmet me "Tänk själv, annars gör SVT åt dig"

Stone sa...

K.G Bergström ger uttryck för epitetet gummirygg.

Robsten sa...

Lade också märke till uttalandet Vargen, men man kan nog inte haka upp sig på allt. Bestämde mig för att ta det från den skämtsamma sidan.

Anders sa...

Till hans försvar måste sägas att repressalierna när man bryter mot PK-normen är såpass allvarliga så de flesta skulle nog vara tysta ifall hela karriären stod på spel.

Alla kan inte stå i frontlinjen och tycker att han skall ha heder för att åtminstone erkänna det efteråt så svensson får upp ögonen.