måndag, augusti 02, 2010

Skytte träffar rätt igen


Göran Skytte träffar återigen rätt i sin senaste artikel publicerad på SvD. Om det är hans efternamn som skvallrar om träffsäkerheten skall vi låta vara osagt. Skytte tar upp vår nutida tolerans, som vänts i till sin motsats, intolerans mot de som företräder en förmodad majoritetsuppfattning, bland folket. Återigen måste vi konstatera att det folk i gemen tycker och det våra riksdagskandidater samt kulturella etablissemang anser, inte sammanfaller. Så här skriver Skytte.


I oktober 2007 dök det upp en affisch i Stockholms tunnelbana. Ett rött hjärta, genomborrat av en pil. Över hjärtat följande budskap: ”Bevara äktenskapet”. Under hjärtat, med ett barns handstil: ”Mamma, pappa, barn”.
Det var allt. Men det utlöste ett formidabelt raserianfall. Som anfördes av Yvonne Ruwaida (MP). I en skrivelse till SL hävdade hon att ”reklamen är kränkande”, kan bli ”grund för hatbrott”, att avsändarens avsikt är att ”sprida homofobiska åsikter.”
Men detta var bara början. I en vecka utsattes organisationen bakom kampanjen, Svenska Evangeliska Alliansen, där bland annat Frälsningarmén ingår, för en lång rad trakasserier.
Affischerna revs ner. Hemsidan blev hackad och nedsläckt. Okvädningsorden haglade i radio- och TV-program. RFSL krävde att kampanjen skulle stoppas. Felix König i RFSL sa: ”Jag vill inte behöva se homofoba och värdekonservativa budskap i det offentliga rummet.”
Samma budskap förmedlades i en Beckfilm av alla filmer, som om Gunvald Larsson skulle vara politiskt korrekt. Skytte missade Beckavsnittet där Gunvald inte ens kunde erkänna att han inte var feminist. Vi pratar om en uppdiktad rollfigur, men det visar hur långt på skalan vårt kulturella etablissemang hamnat när rollfiguren Gunvald Larsson som vanligtvis spöar upp bus regelmässigt, om han inte trycker ner dem i en pissoarränna, har stora svårigheter med att säga de förbjudna orden, "jag är inte feminist". 


Vi har också sett hur toleranta HBT-rörelsen (den som representeras av Pride i alla fall) är mot människor som vågar uttrycka en annan åsikt än den påbjudna, som SD. Både våra riksdagspolitiker som tävlar i att kokettera framför TV-kamerorna, och HBT-rörelsen övervärderar betydelsen av att rätta in sig i HBT-svärmeriet. Den politiker som vågar stå emot hela cirkusen vinner sannolikt väljare, även om det då kan väntas en magsur artikel i någon av våra rikstidningar. 

Skall vi pröva några förbjudna satser?


Jag är inte feminist.


Jag tycker inte samkönade par skall få adoptera barn


Jag tycker Pridetåget är obscent och löjligt i sin överdrivenhet.


Det gick ju riktigt bra, det gjorde inte ens ont att säga. Tänk om vårt kulturella etablissemang skulle vara så modiga så de lät en stentuff rollfigur som Gunvald Larsson säga samma förbjudna saker. Kan man som polis bryta mot lagen och spöa skiten ur en misstänkt borde man våga säga att man tyvärr inte är feminist, i alla fall om man tillhör verklighetens folk.


Länk SvD    

13 kommentarer:

Anonym sa...

Bravo! Precis så. Är man inte feminist ska man säga det. Gillar man inte Pride ska man säga det. Och gillar man inte homoäktenskap ska man säga det.

Intoleransen frodas inom det politiskt korrekta!

kalle008

Anonym sa...

Skytte är en märklig man, var enda orsaken till att han växlade från rött till blått att han växt upp?
Allemand

Stig sa...

"Göran Skytte träffar återigen rätt i sin senaste artikel publicerad på SvD. Om det är hans efternamn som skvallrar om träffsäkerheten skall vi låta vara osagt"
Haha! Verkligen en fullträff av dig Robsten, även du är en riktig Skytte i dina ljusaste stunder.
Man kan fråga sig om inte hela HBT-rörelsen lider av grav perseptionsstörning eller i alla fall den där Felix König i RFSL. Han vill inte se värdekonservativa budskap i det offentliga rummet och applåderade säkert alla attacker mot Svenska Evangeliska Alliansen. Men inte alla vill se den perversa Pride-festivalen heller men om så 95 % av stockholmarna störs av den så klampar de på i ullstrumporna. Och bögar som skall ha sådant fantasiskt sinne för känslor o. dyligt. En myt det också.
värdekonservatism är ofta något fint i mina ögon och blir allt finare ju mer samhället spårar ur.

Goten sa...

500.000 ointegrerade muslimer håller med Skytte i denna fråga.

Höger-vänsterfråga?

Anonym sa...

Ett litet påpekande beträffande sats nr 2: ett samkönat par består av två hermafroditer. En samkönad individ har både hanliga och honliga könsorgan. Ett homosexuellt 'par' är alltså enkönat och benämns som ett enkönat par. Det felaktiga uttrycket 'samkönat par' har säkerligen spritt sig för att det låter lite 'mysigare' än enkönat och för att HBT-maffian sätter agendan för massmedia.

LP sa...

Begreppens komplexitet har, helt logiskt, kommit att medföra att de ofta är mer eller mindre meningslösa att använda på ett enkelt sätt.

Det är nog mera förnuftigt att istället för att säga "Jag är inte feminist", säga vad man är för och/eller vilka feministiska ståndpunkter man är emot.

Detta gäller såklart även för Skyttes slutkläm där han buntar ihop kristna i en hög och säger att kristna är förföljda. Det är helt enkelt inte sant att alla som kallar sig kristna är förföljda.

Å ena sidan behöver man använda förenklingar ibland för att en diskussion öht skall vara hanterbar, men å andra sidan leder dessa förenklingar nästa alltid till ohållbara positioner om man driver diskussionerna i botten.


Med detta sagt kan jag å andra sidan bara hålla med Skytte om att (över)reaktionerna på ”Bevara äktenskapet”-affischerna som han beskriver, gränsar till sinnesjukdom. Snacka om perspektivbrist!

Karpstryparn sa...

Klockrent inlägg, är så sant som det är sagt.

Robsten sa...

Tack Anonym ;-)

Ja Skytte har ändrat ståndpunkt Allemand, men det måste i.o.f.s. vara tillåtet.

Tack Stig, jag hade en ljus stund i alla fall, he, he.

"Vill inte se värdekonservativa budskap i det offentliga rummet" Ett klockrent odemokratiskt uttalande.

Robsten sa...

@Got
500,000 ointegrerade muslimer tycker inte som Skytte, de hatar bögar vilket Skytte inte andas ett ord om, faktiskt, han anklagar dem för intolerans bara, vilket jag också gör.

Robsten sa...

Ja anonym, det känns väldigt bekant, detta med samkönat och enkönat, har vi inte haft denna diskussion förut? Det är möjligt att du har rätt, jag vet faktiskt inte.

Robsten sa...

Tack Karpstryparen ;-)

Nä, just här, fanns det en speciell vits med att enbart säga "jag är inte feminist" LP, utan att förklara sig. Jag är de facto inte feminist, har aldrig kallat mig för feminist. Faktiskt så trodde jag långt upp i vuxen ålder att enbart kvinnor kunde vara feminister. Fan vet om det inte i min uppväxt bara var kvinnor som var feminister också.

Däremot är jag för jämställdhet. Lika lön för lika jobb etc. Min vision är att kvinnan skall få samma jämställda position som under vikingatiden.

ddayperspective sa...

Om kristen, bög, lesbisk, agnostiker, tvivlare/sökare, eller annan religion inkl hund eller vanligt svin som skall ätas har ALLA ingen rätt till livet menar den rättrogne muslimen, islamisten och med tanke på reaktioner mot teckningar och i debatter gör vi nog säkrast i att fråga oss om det överhuvudtaget finns några som kan kallas för "integrerade"? NEJ säger de verkliga islamkännarna, de som själva växt upp med islam och de som ingående studerat detta diktaroriska samhällssystem, teokratin på frontalkollisionskurs med alla västliga demokratier.

Det enda land inom EU som nu börjar hantera islamproblematiken på ett riktigt och trovärdigt vis är Frankrike. Det enda svenska parti som identifierat den fara som växer sig alltmer större för vår svenska demokrati är Sverigedemokraterna!

Samtliga andra partier har ju beviserligen haft god tid på sig att förändra villkoren för asyl- och anhöriginvandringen, men har inte klarat av jobbet av pk-skäl och fantasier om ständigt ökande BNP och växande behov av arbetskraft. Men arbetskraftsinvandring har det minsann inte varit frågan om. Istället kommer folk som låtsas att de vill "integreras", men bär på en halvhemlig agenda. Islam, koranen och sharia kommer utmana demokratin i hela västeuropa, inkl Sverige. I vissa länder är det kritiskt. För Sverige och Storbritannien som har ungefär lika många procentuellt sett, blir det aktuellt om cirka 20 år utifrån födelsetalen. Därför måste vansinnet upphöra med det snaraste!

LP sa...

@Robsten

Jag vet inte vad feminist är. Kanske trodde jag att jag visste det en gång, men nu känns det nästan meningslöst att använda ordet.

Jämställdhet och individuell frihet under ansvar, jepp, det är jag för.

Kanske betyder feminism att man tycker det är viktigast att kämpa för just kvinnors frihet och jämställdhet? En slags särintresseposition. I så fall borde man också tycka att det är mindre allvarligt om en man hunsas och förtrycks av de som har makten, än om en kvinna förtrycks. En slags könsrasism alltså. Eller så tror man kanske rent av att allt förtryck utövas av män mot kvinnor, att en man aldrig kan vara förtryckt. Jag vet inte.