fredag, augusti 06, 2010

Vapenamnesti är inte svaret


I södra Stockholm har våldet ökat markant de senaste åren. I Botkyrka, som väl får ses som paradkommunen för det nya mångkulturella samhället som våra politiker så hett eftersträvar, har det skett brott med skjutvapen mest varje vecka under hösten, vintern och våren. Det började med att unga män regelbundet blev skjutna i ena benet under hösten. I januari klev en gärningsman in på en fritidsgård och sköt ned en person. Lokalen var full av unga människor, ingen ställde upp och vittnade. I juni sköt en mopedist rakt in i en folkmassa, resultat två nedskjutna människor. Ingen har gripits för dådet än. Sist så blev en 19-årig man nedskjuten genom skott i ryggen när han satt och pratade med sina vänner på en skolgård i Alby. Vid det senaste dådet kunde ingen lämna ett meningsfullt vittnesmål då gärningsmannen var maskerad. 


Skottlossningarna har varit så vanliga att människor i kommunen börjar reagera och så smått undra vart vi är på väg. De lokala politikerna kan inte låtsas som att det regnar och sin vana trogen framställa kommunen som ställföreträdande paradis på jorden. Så här säger Katarina Berggren, socialdemokraternas ordförande i Botkyrka till SR, angående vapenamnesti.


Vi har inte råd att vänta en dag till, på att ytterligare våldsdåd ska äga rum med illegala vapen


Lösningen på ett samhälle som håller på att falla sönder i etniska strider, gängvåld, utanförskap och obefintlig samhällsgemenskap är alltså en vapenamnesti, som man inte kan "vänta en dag till på".  Annars brukar Berggren på ett nästan maniskt sätt, framställa sin kommun som en enda stor multikulturell lustgård där alla kramas och lagar spännande maträtter hela tiden. 


Vad föreslår då regeringen med Beatrice Ask i spetsen åt det samhälleliga förfallet? Också vapenamnesti, vilket i sig inte behöver vara fel. Som ensam åtgärd är åtgärden dock inget annat än ett skämt, speciellt som det redan genomförts en vapenamnesti 2007. Ingen av de som kan tänkas använda vapen vid den typ av dåd som skett i södra Stockholm kommer att lämna in något annat än möjligtvis en slangbella, som de i alla fall vuxit ifrån. Så här säger Ask i SvD.


Det är viktigt att hålla nere antalet vapen som är i omlopp. Det har varit en diskussion om att det mest var gamla vapen som lämnades in, men de kan också användas. Folk tar livet av sig och en massa annat hemskt sker med gamla vapen


Inte bara Sahlin pratar barnspråk med de väljare de skall representera, även Ask har börjat med denna fula ovana. Vi förstår varför de så gärna vill samarbeta för att hantera SD som vågmästare. 


Botkyrka kommun har ökat sin andel invånare med utländsk härkomst från ungefär 20 procent till över 50 procent under endast 15 år, vilket förmodligen är svenskt rekord. Norra Botkyrka är i princip det multikulturella samhälle som våra politiker lovat oss i framtiden. Det är inget multikulturellt samhälle i egentlig mening, de olika etniska grupperna bor i enskilda enklaver. Benämningen monokulturellt samhälle är en riktigare benämning. 


Det är ett samhälle med skriande arbetslöshet, utanförskap och ingen rikspolitiker skulle få för sig att flytta dit i sina vildaste mardrömmar. Området är ett levande monument över en misslyckad politik, som våra makthavare gör allt för att skyla över. Detta kan självklart inte en vapenamnesti ändra på.


13 kommentarer:

MS sa...

Nej, men det är väl det mest PK-aktiga att säga.


Precis, Botkyrka borde vara ett paradis på Jorden om nu mångkultur är så fantastiskt. Inte det helvete det är nu. Du kan resa över hela världen och det är garanterat liknande problem i områden där den ursprungliga och mer homogena befolkningen har blivit i minoritet. Är det dessutom människor från MENA-länder så blir förfallet och våldsspiralen mer dramatisk. Det är som sagt ingen slump att bl a Mellanöstern ser ut som den gör. Sad but true

z999 sa...

bara testar en sak...

z999 sa...

Tillbaka med samma alias.

MS sa...

Bra Z! Det var lite förvirrande med namnbytet :-) Hoppas att du har haft en bra sommar...

Robsten sa...

@Z999
Skönt ;-)

z999 sa...

Jaså :-)
Det kunde ni väl ha sagt tidigare. Jo, det har varit en skön sommar MS, hoppas att din också har varit bra.

Robsten sa...

Jag har faktiskt sagt det tidigare, du måste ha missat det Z.

Robsten sa...

Satt och såg DN-galan. TV-sportens intervjuare, en kvinna som ses stadigt på TV sporten, var nästan otrevlig och ganska provocerande mot Tysom gay och Bolt. You don't look happy sade hon till Gay, när Gay sade att han var glad. Henne bör dom inte använda till intervjuer i alla fall.

Camilla sa...

Antingen så är jag felkopplad sen födseln eller så har jag blivit det under min tid som vuxen tack vare samhället. För gissa vad? Jag reagerar knappt längre ens en gång på nyheter om våld med skjutvapen. Jag lägger lika stort intresse på det som på om Lasse Bergahfen har fått borrelia. Rätt skrämmande vad fort människan vänjer sig med att ha hemskheter omkring sig.

Stig sa...

Välkommen till livet igen Z.
"itsweden" kändes som en blekare kopia av original-Z.

z999 sa...

Tack Stig. På ett forum där jag diskuterar dataproblem så slutade vissa att besvara mina inlägg när jag bytte alias. Dom föredrar tydligen alias som är förknippade med sverigedemokraterna :-)

Robsten at "Pågatåg" sa...

De här skjutningarna har skett på ett mycket begränsat område Camilla, typ en stadsdel. Det är nog någon form av rekord.

Naivtive sa...

Idioti är bara förnamnet. Vilka yrkesmän lämnar in sitt verktyg för inkomst förvärvande?