lördag, augusti 07, 2010

Valfläsk utan värde


I SvD står det att Olofsson nu startat valrörelsen för Centerpartiet på allvar. Maud Olofsson startade Centerpartiets valrörelse på ett hotell vid Skanstull och gjorde tydligen entré till rockmusik på en cykel. Det var inte så värst trovärdigt. Det är förmodligen första gången Olofsson sitter på en cykel sedan hon var ett skolbarn och åtminstone jag förknippar Olofsson med knätofsar snarare än rockmusik.


Vi läser i tidningen att Centern utlovar samhällslön livet ut för de med allvarliga funktionshinder. Våra politiker missar tydligen inget tillfälle att bevilja sig själva bidrag. Skämt åsido, detta löfte och alla andra löften allianspartierna ger under valrörelsen saknar all trovärdighet. Alla vet (förhoppningsvis) att de enda löften som har trovärdighet är de löften partierna ger tillsammans som ett vallöfte från hela Alliansen. 


Folkpartiet kan prata om språktest och burkaförbud hur mycket som helst. Det enda Folkpartiet sedan behöver göra är att hänvisa till kompromissandet i Alliansen, "sorry, vi fick inte de övriga partierna med oss, men vi ville så gärna". Det måste helt enkelt ligga ren taktik bakom en del förslag. Partierna för fram braskande förslag, som de kanske inte ens vill genomföra. Sedan räknar de kallt med att förslaget skall falla i det nödvändiga kompromissandet partierna emellan. 


Vi får hoppas att det cyniska spelet inför valet inte har gått så långt att partierna redan pratat med varandra bakom lykta dörrar om vilka förslag de sedan skall sänka och begrava i kompromissandet efter en eventuell valseger, och vilka förslag de eventuellt skall ta på allvar. Samma spel drivs naturligtvis av de "rödgröna". Där har vi dock ännu inte sett några braskande löften av enskilda partier ännu, men de kommer väl. 

11 kommentarer:

robban sa...

vad det inte det samhall var till för innan nån fåntratt fick för sig att det skulle vara vinstdrivande?

MS sa...

Frågan är väl om Centern behövs längre? Ett tydligt tecken på deras moraliska upplösning är att dom släpper fram en pajas som Federley. Det vi ser nu är det vanliga profilerandet innan valet men som alla förstår så är C bara ett stödparti åt Moderaterna numera. Fp har en liten mer friare roll men i framtiden så har vi nog ett valsysytem som i t ex USA med i huvudsak två huvudmotståndare. Redan nu så borde dom slopa alla enskilda partiförklaringar utan satsa på ett gemensamt valmanifest redan från början. Alla skrattar åt Fp när dom kommer med sina vallöften á la språktest för att vi vet att det inte kommer att hända något på den punkten. Det är i klass med den forskare(?) som uttalade sig i gårdagens AB att det faktum att Sverige snart är världsledande i antalet anmälda våldtäkter inte medför en högre risk att bli våldtagen. Suck!

@Z

Sommaren har varit kanon och hösten kommer att bli väldigt spännande :-)

MS sa...

Det är bara i Sverige som omsorgen om medborgarnas väl och ve kan ses som något negativt. Dom flesta andra länder har hälsotester som krav när man kommer som nyanländ men vi svenskar ska offras på mångkulturens heliga altare in absurdum. Det handlar inte om att invandrare som har t ex HIV eller TBC ska stoppas vid gränsen utan bara att man har koll på vilka smittbärare som finns i landet och hur man ska undvika vidare smittspridning. Det SD kräver är helt rimligt och journalistens redan från början negativa inställning är väldigt oproffsionell.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flyktingar-ska-avskrackas_5099811.svd

Anonym sa...

MS,
För att få ett-års visa till Ryssland måste du visa upp ett negativt HIV-test. Observera visa inte flyktingstatus.
Allemand

z999 sa...

@MS:
"Sommaren har varit kanon och hösten kommer att bli väldigt spännande"

Ja, definitivt.

Anonym sa...

Du skriver: "Vi får hoppas att det cyniska spelet inför valet inte har gått så långt att partierna redan pratat med varandra bakom lykta dörrar om vilka förslag de sedan skall sänka och begrava i kompromissandet efter en eventuell valseger, och vilka förslag de eventuellt skall ta på allvar."

Jag skriver anonymt, jag brukar inte göra det, men detta är för känsligt.

Jag har haft insyn i Centerpartiets valplanläggning inför ett tidigare val. Säger inte vilket; det skulle avslöja för mycket, men då diskuterades i alla fall valutspel som man i förväg visste aldrig skulle gå igenom i alliansen, men som kunde se bra ut för C som enskilt parti. Jag vet inte om de förhandlats i förväg i alliansen, men man gjorde i alla fall då utspel i full, eller i alla fall 99-procentig, vetskap om att man förmodligen aldrig skulle kunna driva igenom dem i verkligheten.

Jag har ingen anledning att tro att det är annorlunda idag. De ledande personerna inom Centerpartiet, inklusive Maud Olofsson, är desamma, vilket är en av anledningarna till att jag inte längre har några band med partiet.

Robsten sa...

På så sätt var det nästan bättre för, innan de fasta allianserna bildades. Det gick inte lika lätt att begrava vallöfterna då.

z999 sa...

Jag tycker att riksdagspartierna ska slå ihop sig i en enda stor allians mot folket.

Robsten sa...

Jepp. Vår käre Bylund gjorde en cover på Wihehs Kråkan. Det blev lite liv om det. varför inte göra en omarbetad cover på "Vi äro tusenden" med lite annorlunda text.

http://www.youtube.com/watch?v=tiCxcWTA-dU

"Klassernas kamp" borde bytas ut mot något annat. Kanske "folkens kamp"

Annars passar texten kusligt perfekt. SD borde köpa låten av Uffe Dageby eller Totta Näslund (vem som nu äger låten) de är säkert småborgerliga, politiskt korrekta och känner enkom skam när de tänker på sin gamla låt. Ja Totta lever väl inte ens längre. Gittarsolot på slutet är också OK, tror dock inte Bylund fixar det, men jag känner en annan kille inom kretsen som gör det.

Ju mer jag tänker på det, ju mer tänd blir jag på iden. Så kom och ta ned mig på jorden igen?

z999 sa...

@Robsten:
"Ju mer jag tänker på det, ju mer tänd blir jag på iden. Så kom och ta ned mig på jorden igen?"

Nej, varför det? Det är en bra idé.

Robsten sa...

:-)