torsdag, augusti 05, 2010

Förbud behövs


Folkpartiets Jan Björklund har droppat förslaget om att enskilda rektorer skall få införa förbud mot burka i sin skola. Både SvD och framförallt DN ställer sig negativ till förslaget, med lite olika motivering. Att våra liberala tidningar ställer sig avvaktande till ett i grunden konservativt förslag som burkaförbud i skolan är inget att förvånas över. Så här skriver SvD i sin rubrik.


När kommer ett FP-förslag utan ordet ”förbjud”?


I vårt liberala samhälle behövs förbud, regler och fasta ramar. Det är inte så att vår befolkning är förtryckt av stränga lagar och en elak polis som bevakar varje steg medborgarna tar. Problemet i vårt samhälle är det motsatta. Vi har brottslighet, överträdelser och fusk mot våra allmänna medel som dominerande problem. Ett land som Jemen behöver sannolikt inga fler förbud, de behöver lite svensk liberalism, själva behöver vi normer, lagar och regler för ökad trygghet. 


DN:s ledarredaktion svävar ut betydligt längre än SvD:s redaktion i frågan om burka och det är allt oftare DN:s redaktion begår ren historieförfalskning och framför direkt felaktiga fakta när de argumenterar för sin liberala politik. I går påstod ledarredaktionen att SD vill "kasta ut alla invandrare", en direkt lögn. I dag skriver redaktionen så här.


För alla som minns valrörelsen 2002 är det lätt att se likheten med kravet på språktest. Ett konkret förslag utan större praktisk betydelse fick symbolisera något större: Folkpartiet hade brutit med snällismen. 


Folkpartiets förslag hade ingen "praktiskt betydelse" för att det aldrig genomfördes, inte p.g.a. något annat. Hade förslaget genomförts hade det självklart haft pratisk betydelse. Nu är FP:s trovärdighet starkt ifrågasatt, otaliga bloggar har påpekat det faktum att FP nu haft 4 år på sig att försöka driva sin språktestfråga. Vidare i DN:s artikel så står det så här.


Att Folkpartiet 2002 nådde ett av sina bästa valresultat i modern tid berodde mindre på språktestet än på Moderaternas genomklappning. Men Folkpartiet hade lyckats signalera att det var ett annat, lite hårdare parti än tidigare


Ja, FP signaler gav utan tvekan röster, "snällismen" var inte det väljarna ville ha, det står utom allt tvivel. Folkpartiet fick sina röster just p.g.a. språktestet, det har otaliga skribenter och samhällsanalytiker påpekat och slagit fast. Nu vill DN påstå något annat av taktiska och politiska skäl. Till sist tar vi med detta i DN:s artikel.


Att just nu tala om slöjan, som väcker så mycket oro och negativa känslor inom stora väljargrupper, kan fylla samma valtaktiska funktion som språktestet.


Ja Folkpartiet försöker nog göra om tricket med språktestet 2002. Nu har dock väldigt många människor reagerat på att FP faktiskt inte har genomfört sitt vallöfte, eller ens verkar ha kämpat för det i regeringen. 


DN:s redaktion bekymrar sig för att frågan om burka "väcker så mycket oro och negativa känslor inom stora väljargrupper". DN:s redaktion har aldrig tidigare bekymrat sig för när ännu större väljargrupper känt ännu större oro för ökad brottslighet, för kaos i våra förorter med brinnande bilar och stenkastning mot brandmän. DN:s redaktion har aldrig bekymrat sig för att oerhört stora väljargrupper känt oro och väldigt negativa känslor för hela det moras vårt samhälle verkar befinna sig i. Det är ju så inom politiken, man väljer vilka gruppers oro man tar på allvar.

Länk SvD

Länk DN

21 kommentarer:

Robsten sa...

Åkesson om kriminalitet

http://www.youtube.com/watch?v=1Zx2khE85N4&feature=player_embedded

Åkesson om immigration

http://www.youtube.com/watch?v=HBKDfVwini4&feature=player_embedded

Anonym sa...

Jag gick på språktestvarianten och röstade på FP. Inte denna gång dock, dum är jag, men inte så dum.
Allemand.

Andreas sa...

DN har en artikel nu relaterad till det hela, gällande folks inställning till burka:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/negativ-attityd-till-burka-i-skolan-1.1148991

Intressant är att de tar upp i sammanhanget helt irrelevanta siffror gällande statistik hur många avenskar som har "positiva erfarenheter av invandrare på sin arbetsplats". En fråga som endast vagt kan knytas till det artikeln handlar om. Men de tar inte med statistik som kan visa på negativ attityd mot liknande saker. En lika relevant fråga, men med ett annat svarautfall (med stor sannolikhet) hade kunnat vara till skolungdomar gällande hur positiva erfarenheter de har av utomeuropeiska invandrare.

pk sa...

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1300449/The-Talibanisation-British-childhood-hardline-parents.html

Stig sa...

"Att just nu tala om slöjan, som väcker så mycket oro och negativa känslor inom stora väljargrupper, kan fylla samma valtaktiska funktion som språktestet."
Läste idag på Text-TV: 90 procent av svenska folket är emot slöjor som täcker ansiktet i skolan ellrer på jobbet.
Bland dessa finns säkerligen många sekulariserade muslimer som vi möter dagligen och kan berätta för oss vad slöjan symboliserar såväl här som i länderna de flytt från, t.ex. väldigt många från mullornas Iran. Således är nästan alla demokratiskt sinnade iranier "rasister" och "islamofober" enligt DN:s ledarredaktion.
Utrycket "stora väljargrupper" är en uppenbar lögn när endast 10 % är för burka och niqab. Vilka dessa är kan jag räkna ut med en viss kroppsdel mellan svanskotan och lårbenet.
Men det kan tydligen inte DN:s ledarredaktion... :-)

Stig sa...

Och så vill jag ge ett gott råd till alla partivänner och SD-sympatisörer. I senaste United Minds väljarbarometer gick SD fram 0,9 procentenheter till 6,5 % så köp ut champagen i god tid innan den 19 september för det blir nog ganska tomt i hyllorna på fredan och lördagen före valdagen (en söndag).
Det blir nog en rubrik om det också, typ "SD-väljare länsar champagnehyllorna på systembolaget".
Jag vill banne mej inte fira i Pommac!

Robsten sa...

Tror det blir en Bunnahabhain för mig. Drycken tillverkas enligt tanten på bolaget inte mera, jag fick en av de sista flaskorna (enligt henne). Kan det då passa bättre än att korka upp den sista oöppnade flaskan av den bästa whiskyn på jorden på valnatten när etablissemanget får sig en snyting som lär kännas?

Stig sa...

Att "korka upp den sista oöppnade flaskan av den bästa whiskyn på jorden på valnatten" låter helt perfekt. Whisky var förr även min favoritdryck men min mage har börjat protestera alltmer på senare år så jag får ta det ytterst försiktigt, 1 - 2 glas och vem f-an kan hålla den gränsen när det smakar, doftar och så gott och den där sköna känslan i munnen av en god whisky.
Bunnahabhain har jag inte ens hört talas om efetersom jag alltid kört med "budgetmärken" som Ballantines och Stewarts.
Vi är tre stycken som ska dela på en flaska skumpa på valnaten så det blir väl någonting mer...

Robsten sa...

Aaahh..då har du missat något Stig. B är perfekt balanserat mellan rök och sädessmak. Du känner både rökigheten, tjäran samt sädessmaken. Eftersmaken är som en len jungfru som smeker gommen med en varm kvinnlig hand, samt strör de absolut rätta kryddorna över din gom. Inga skarpa smaker, allt avrundat, balanserat och ingen smak tar över någon annan, alla hundratals smaker samsas på din gom och avlöser varandra i en perfekt sekvens. Alla smakerna formar ordet smoooothh.. En perfekt whisky, och den skall de eventuellt lägga ned!!

MS sa...

"Eftersmaken är som en len jungfru som smeker gommen med en varm kvinnlig hand, samt strör de absolut rätta kryddorna över din gom"

Wow!! Inte visste jag att en Whiskey kunde vara så erotisk ;-)

Robsten sa...

Nja, erotisk, liknelsen gick måhända lite överstyr där ;-)

Jonny sa...

"DN:s ledarredaktion svävar ut betydligt längre än SvD:s redaktion i frågan om burka och det är allt oftare DN:s redaktion begår ren historieförfalskning och framför direkt felaktiga fakta när de argumenterar för sin liberala politik."

Har gjort samma reflektion. Dessutom gör de sig ibland skyldiga till rena argumentationsfel, jämför äpplen och päron, logiska felslut etc (och inte bara i invandringsrelaterade frågor).

Märkligt, vad beror denna utveckling mot intellektuell slapphet på? Nya (unga) förmågor på redaktionen, eller har verklighetsförnekelsen (även känd som folkpartiliberalismen) börjat påverka de kognitiva förmågorna?

Stig sa...

Det var whiskylyrik i den högre skolan, Robsten.
Kollade in Bolagets sajt och den finns bara i två butiker här i Göteborg.
Dessutom ingår den i deras lista över värdefulla samlarobjekt. " Whisky från stängda och vilande destillerier som är svåra att få tag i är eftersökta och kan ha ett mycket högt värde på auktion" står det bl.a.
399 kr för en 700 ml-flaska är en annan prisklass än Ballantines som bara kostar 259 kr (Balallantines 12 Years 349 kr).
Känner du till någon annan riktigt bra whisky i prisklassen 250 - 300 kr?

Robsten sa...

Nja, det skulle vara Black Grouse då, rökig, men mycket prisvärd säger fler än undertecknad.

MS sa...

"Nja, erotisk, liknelsen gick måhända lite överstyr där ;-)"

Inte alls. Det är inget att skämmas för att du gillar Whisky och lena Jungfruhänder ;-)

Vad tycker du om Mackmyra?

Stig sa...

@ Robsten.
Svart Skogshöna! 300 kr för en 700 ml. Finns också som 12 fl. a´ 50 ml (tot. 600 ml)för samma pris.
Tackar för rådet.

@ MS
Mackmyra: inslag av honung, torkade aprikoser, gråpäron, vanilj och mandelmassa.
Mycket sötma där låter som en lämplig tjejwhisky.
Pris 498 riksdaler!! Inte riktigt den sorten mand ricker direkt ur flaska med andra ord :-)

Anonym sa...

OT, ber om ursäkt. Men intressanta lästips för dig. Tror jag.

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/stark-kritik-mot-hyllad-debattsajt-1.1149489

http://www.dn.se/livsstil/kronikor/vart-tog-vanlig-hovlighet-vagen-1.1147009

Anonym sa...

En till. Denna kanske är intressantast av alla.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sveriges-morka-sidor-1.1148317

Robsten at work sa...

Nä, Mackmyra har inte fått till det, smaken, kanske acceptabel, eftersmaken, bedrövlig!

Som tjejwhisky rekomenderar jag Jamesons.

MS sa...

@Stig och Robsten

Tack för tipsen.

Vad lägger ni in i begreppet tjejwhisky? Rosa flaska ;-)Har inget emot lite starkare och rökigare smaker. Något annat förslag i så fall?

Robsten sa...

Tjejig smak = Smoooth..

Nä Black Grouse är ok till ett ringa pris. Jag gillar också Bells, billig whisky med ren whiskysmak utan konstigheter, varken i smak eller eftersmak. Grants likadant. Tullamore Dew en god irländare, jag gillar också tjejwhiskyn Jamesons, kanske en bejakning av den kvinnliga sidan av mig själv.