fredag, september 24, 2010

Ny styrelsemedlem i ExpoOrganisationen Expo har valt in en ny styrelsemedlem enligt Journalisten.se. Expo har under den nu avslutande valkampanjen försett media med allehanda uppgifter för att försöka stoppa SD:s inträde i riksdagen. Uppgifter som den samlade svenska pressen till slut struntade i för att i stället vräka på urskillningslöst med onyanserade okvädningsord. Det är en ironisk paradox att när Expo så skulle komma till sin rätt för etablissemanget, så hade organisationen ingen betydelse i alla fall. 


Kanske vill expo reparera detta med en ny styrelsemedlem som jobbat inom reklambranschen samt haft en del med public service att göra och dessutom faktiskt jobbat som kulturminister i hela 10 dagar. Det är ett möjligt rekord för en ministertjänst i vårt land, alltså ett negativt rekord. Så här uttalar sig den nye styrelsemedlemmen Cecilia Stegö Chilò (fint folk har ofta dubbla efternamn och röstar aldrig på SD) för Journalisten.se.


Få saker engagerar mig mer än försvaret av det öppna samhället, säger Stegö Chilò till Resumé. Jag har följt de främlingsfientliga krafternas framfart på nära håll i Europa och vet att det behövs ett brett engagemang om inte deras enkla lösningar och budskap ska bli framgångsrika.


Stegö Chilò (nämns härefter enbart Stegö) vill inte att enkla lösningar skall bli framgångsrika. Rent språkligt och logiskt vill hon då alltså inte lösa problemen utan vill hellre att dessa förblir olösta (oavsett dess lösningar är enkla eller komplicerade).  


I ett öppet samhälle måste man faktiskt också få tycka vad man vill, man måste t.o.m. få ha åsikter om den tabubelagda immigrationspolitiken annars är det helt enkelt inget öppet samhälle. En paradox som måhända är i svåraste laget för Stegö. 


Kanske är en orsak till Stegös positiva syn på en ohämmad immigration den "svarta" (i ekonomisk mening svart) hemhjälp som bl.a. orsakade hennes rekordtidiga avgång som kulturminister. Om hennes hemhjälp hade sina papper i ordning förtäljer inte historien (eller vilken nationalitet hon hade), men Stegö har nog en "öppen" syn i sådana frågor. Så här stod det i DN när frågan om hennes obetalda TV-licens kom upp.


Får hon betala tillbaka sina avgifter sedan 1990?
- Vi får träffa en överenskommelse, säger Lars Lindberg, vd på Radiotjänst.
Det senaste deklarerade inkomståret 2004 tjänade Cecilia Stegö Chilò 641.600 kronor, vilket motsvarar en månadslön på drygt 53.000 kronor. Hennes man tjänade samma år 726.600 kronor, cirka 60.000 kronor i månaden. Tv-avgiften låg det året på 1.872 kronor.
Nio av tio svenska hushåll betalar årligen tv-avgiften, som nu ligger på 1.968 kronor per år.
- Människor med små inkomster gör rätt för sig. Folk ringer oss för att få dela upp sina betalningar. Men de gör rätt för sig, de tycker att det är värt det.

- Sedan finns det en liten grupp som raljerar över att de inte betalar. Det känns inget bra. Jag tycker att det är märkligt, säger Lars Lindberg. 


Stegö betalade alltså inte sin TV-licens trots att hon och hennes man hade en sammanlagt månadsinkomst på över 110,000 kronor. Detta skall ses att i jämförelse så betalar alltså 90 procent av de med mycket lägre inkomster sin licens. Detta med att "raljera" som Lars Lindberg nämner kommer från en ofta omtalad historia att Stegö skröt om att hon inte betalade sin TV-licens när hon var på Timbro. Hon hoppades t.o.m. att bli ertappad med sin uteblivna licensavgift, då skulle de få se på annat. Nu blev faktiskt Stegö bönhörd. Hon ertappades verkligen med att inte ha betalat sin licens. Problemet var dock att hon hunnit blivit minister och sällan har väl någon fått äta upp sina ord så som Stegö. 


Till slut kan nämnas att Stegö enligt Wikipedia betalade sin TV-licens när hon bodde i Tyskland, men varken före eller efter Tysklandsvistelsen då hon bodde i Sverige. Jag skulle säga att Stegö blir en typisk och bra styrelsemedlem i Expo.

Länk Journalisten.se

Länk DN

Länk  Wiki

10 kommentarer:

z999 sa...

Före valet togs en del beslut om bidrag till såna "tidningar" som expo som gör att expo blir utan bidrag från staten. Teoretiskt sett i alla fall, i verkligheten blir det nog annorlunda.

Felet med expo ur staten och medias synvinkel är att dom är för seriösa(!?). I expos skola om högerextremism så säger expo att SD varken är rasistiskt eller nazistiskt.
Från expos skola om högerextremism-
http://skola.expo.se/sverigedemokraterna_107.html
Citerar:


Sverigedemokraterna beskrivs ofta av utomstående bedömare och politiska motståndare som ett rasistiskt parti. Partiet har dock sedan starten tagit avstånd från rasism. Ändå är Sverigedemokraternas hjärtefråga motståndet mot invandringen. Anledningarna till varför partiet är emot invandringen är många.

Rune sa...

Märkligt!
En person från Moderaterna skall alltså liera sig med våldsvänstern.
Det blir märkligare och märkligare i de högre sfärerna?

Anonym sa...

Jag satt och tittade på Skavlan med Robert A, Mona Stalin och en norsk import.

Efter några minuter var jag tvungen att gå därifrån då Robert A helt obesvarad får sitta och vräka ur sig vad som helst, medan den norska importen sitter och nickar.

Jag blir så upprörd över att de får sitta där och ingen får försvara sig.
Allemand

Robsten sa...

Robert A är också styrelsemedlem i Expo, som bekant.

Robsten sa...

Bor på hemlig adress gör han också, falskt namn på dörren, som om HAN skulle vara hotad.

Robsten sa...

Jo Rune, jag vet inte om expo har några kontakter med våldsvänstern nuförtiden, har inga belägg för det i alla fall. Därmed inte sagt att det inte förekommit fordom naturligtvis. Nu tvivlar jag väl på att någon information går medvetet från Expo till våldsvänstern, måhända är jag naiv, men att t.ex. Daniel Poohl medvetet skulle förse apgänget med info har jag mycket svårt att tro faktiskt.

z999 sa...

Felet med expo för media är att dom är seriösa(?!). I expos skola om ”extremhögern” så skriver dom att sverigedemokraterna varken är rasistiskt eller nazistiskt.
http://skola.expo.se/sverigedemokraterna_107.html

citerar:

Sverigedemokraterna beskrivs ofta av utomstående bedömare och politiska motståndare som ett rasistiskt parti. Partiet har dock sedan starten tagit avstånd från rasism. Ändå är Sverigedemokraternas hjärtefråga motståndet mot invandringen. Anledningarna till varför partiet är emot invandringen är många.

z999 sa...

Riksdagspartierna...eh, jag har inte vant mig ännu, jag menar alliansen och de rödgröna samt media beskyller SD's väljare för att vara dumma i huvet och att det är olämpligt att dom har rösträtt. Ett exempel på hur de resonerar:
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/kunskapsbrist-bakom-sds-framgangar_5364941.svd

Det är naturligtvis ett logiskt tankesätt för dessa partier och deras väljare som har sitt ursprung i idéer om tvångssterilisering och eugenik för personer som ansågs ha bristande intelligens. Så som svenska dagbladet uttrycker sig så är antagligen inte den gamla skallmätningen något helt främmande för att ha rösträtt överhuvudtaget.

Robsten sa...

Det här sade Isobel Hadley-kamptz under vaönatten

"jag hatar dem så jävla mycket

jag står för att jag vill döda när jag ser Bert Karlsson och Bengt Westerberg i den där myssoffan, tro inget annat.

överväger att blocks alla fittor till journalister

Bengt Westerberg sitter bredvid Bert Karlsson i svt:s soffa och myser om sd-resultatet. Det är alltså här vi är nu. Jag vill döda någon"

Men är inte efternamnet "Kamptz" lite nazistiskt? Innehåller både "kamp" och ett "z" dessutom? Mycket misstänkt och jag är förvånad att hon inte fått Expo på sig.

ddayperspective sa...

Varför Aftonbladet och sossarna sprutar ut hat mot Sverigedemokraterna är naturligtvis för att SD har möjlighet att profilera sig närmare vad socialdemokraterna en gång var, men övergav. Sossarnas "invandringspolitik" har i verkligheten visat stort oansvar både för människor de tagit hit och mot oss som redan finns i landet. Deras mål har naturligtvis rört sig om att de velat säkra sina anhängare genom bidragsberoende. Man satte det i system att få hit folk som var tillräckligt outbildade eller till och med analfabeter bland de 90-95% som inte uppfyller riktiga flyktingskäl och istället för PUT skulle ha avvisats!

Alliansen har nog förstått, men inte vågat kritisera, rädda som de är för att bli kallade främlingsfientliga. Se bara vad Björklund råkade ut för från TV4 och annan media så fort han hävdade det självklara att burka inte fungerar i skolan!

Alliansen snodde s a s löneskatten som länge pockat på en lösning och Sverigedemokraterna bestämde sig för att tala klarspråk om invandringens kostnader och konsekvenser för Sverige.

Vad finns det då kvar till sossarna? Ingenting... De kommer ytterligare att marginaliseras för jag ser ingasomhelst tecken till att på djuper vilja förändring och det spelar nog ingen roll om gamlingarna dröjer sig kvar eller inte. Det kommer gå illa för dem. Kanske ett samgående med Ohly på "barrikaderna" med oparlamentariska metoder?