måndag, september 20, 2010

Historiens vingslag här och nu


Ofta finns det vändpunkter och historiska händelser som i böcker får epitetet "historiens vingslag". Kanske vidrörde "historiens vingslag" Sverige och SD:s valvaka vid Gärdet i Stockholm när SD trädde in i demokratins finrum under söndagsnatten. Reaktionen från det politiska etablissemanget, representerade i form av politiska företrädare för de sju politiskt korrekta partierna, blev mycket kraftig. Frustrationen och ilskan var inte att ta miste på hos etablerade politiker under valnatten.

Den massmediala kampajen räckte inte till för att mota bort SD från riksdagsspärren. Denna kampanj var fruktansvärt osmaklig och gick utöver demokratins råmärken. Man publicerar inte en framsida som den Expressen och Aftonbladet gjorde på valdagen. Det strider mot all demokratisk och publicistisk sed. Den massmediala kampanjen kan snarast bedrivas som hets mot oliktänkande.

Vi måste respektera att vi tycker olika om en del saker, vi måste respektera att vi har olika tankar och åsikter om politiska frågor. Om Aftonbladet menar allvar med sitt "vi gillar olika" så kan de börja med att visa detta med att respektera "olika" åsikter.

Jag vill avsluta med ett varmt och stort "tack" till alla dem som trotsat massmedias hatkampanj och trotsat hoten och propagandan. Dagens verkliga hjältar är alla dem som insisterade på att tänka själva och inte låta sig hjärntvättas av den ursinniga mediala offensiv som verkställdes inför detta val. Än en gång, ett varmt tack!

9 kommentarer:

Svempa sa...

Tack själv Robsten. Att läsa dina inlägg har i medimoraset varit ett av få ljus.

Rond två har redan börjat, med spekulationerna om hur SD väljarna kunde vara så lättlurade av dom av helvetet utsända demonerna.

Äkta menad självkritik och rannsakan av budskapet som väljarna har sänt, lyser ännu helt med sin frånvaro. Kanske kommer det i kapitel fem eller nåt...

Ett extra gott skratt fick jag mig av denna artikel skriven av SVD kulturchef. Håll tillgodo.

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/kunskapsbrist-bakom-sds-framgangar_5364941.svd

Anonym sa...

Jag vet inte om du hörde Alf Svensson igår när de hetsade honom om SD?

Han var stark och sade det har ingen betydelse vilket parti det handlar om, folkets val skall respekteras.

Han var den ende som inte hängde på vrålen om främlingsfientlighet. Heder åt en sådan man, må Herren var snäll med honom.
Allemand

Anonym sa...

@Svempa, jag skrev ett mejl till reportern och frågade hur man kan ägna en hel artikel åt sig själv?

Har inte fått svar.
Allemand

Anonym sa...

Det här är valresultatet i en av valkretsarna i Rinkeby: http://www.val.se/val/val2010/valnatt/R/valdistrikt/01/80/4127/index.html

Du kanske vill lägga upp bilden på Din blogg. Visar vackert var de "rödgröna" har sina kärnväljare numera. Sådana siffror nådde S inte ens i Norrländska bruksorter på den tiden det begav sig. Notera också att M lyckats köpa några röster, medan de övriga "borgliga" kammar noll. Hur alliansen kan fortsätta att elda på massinvandringen är helt obegripligt. Men kanske Reinfelt och consortes är masoschister (eller landsförrädare?).

Anonym sa...

Alf Svensson visade att han är demokrat, tillskillnad från övriga....

patrik blom sa...

Tack själv, Robsten!

Robin Shadowes sa...

Valet vanns på internet. Hade inte internet funnits så hade SD fortfarande varit ett parti på 1% nånting. Detta är något som naturligtvis fulmedia och pk-politiker är ytterst medvetna om då dom så kapitalt misslyckades trots den massiva och osmakliga propagandan från MSM.

z999 sa...

Det är sant Robin Shadowes. Och jag tror att "SD's mörka historia" inte hade "existerat" om internet hade varit utvecklat 1988.

Stig sa...

@Allemand
Jag håller med dig om Alf Svensson. Generellt sett verkar äldre politiker vara mer sansade än ungtupparna i sina omdömen och ordval.
Lars Ohly och de andra kommunisterna som intervjuades på valnatten var de som var mest förtjusta i epitet som "rasister" och "nazister", men även allianspolitiker som t.ex. Maria Leissner hävde extatiskt ur sig dessa burleska omdömen om SD.
Ohly och hans gäng och vissa andra riksdagsledamöter kommer säkert att använda dessa okvädinsord och producera nya lögner resten av mandatperioden emedan det sakta men säkert går upp för både de nyktra riksdagsledamöterna som för större delen av svenska folket att SD inte är varkens rasistiskt eller nazistiskt.
I synnerhet kommunister har alltid älskat slagord, grova generaliseringar, dualistiska "verklighetsbeskrivningar" och dogmatiska utspel. Det går som en röd tråd genom Karl Marx´s teser och ideologi.
Med SD i riksdagen kommer vänsterns fanatism och förenklade budskap/polemik att bli ännu tydligare p.g.a. bristande självkontroll.