lördag, september 25, 2010

Intellektuellt bottennapp av Naturskyddsföreningen



När jag läste Politiskt Inkorrekt denna morgon så höll jag på att sätta kaffet i vrångstrupen. Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson gick tydligen ut på Naturskyddsföreningens blogg och uppmanade människor att inte rösta på Sverigedemokraterna. Bara det är anmärkningsvärt då naturskyddsföreningen skall vara politiskt obunden. När jag sedan läser vad Karlsson skriver i sin artikel blir det än värre. Läs och förundras över dessa rader av Karlsson.


Det florerar ett påstående att Sverigedemokraterna skulle ha en bra miljöpolitik. Det vet jag ganska litet om och Naturskyddsföreningen har inte granskat partiet, men jag vet att demokrati är en grundbult för ett långsiktigt effektivt miljöarbete. Därför kan Sverigedemokraternas miljöpolitik knappast vara bra. Även om partiet skulle ha världens bästa miljöpolitik skulle det inte förtjäna en röst, menar jag, eftersom vi kan rädda miljön utan att offra demokratin – alla dagens riksdagspartier vill mer på miljöområdet.


Mikael Karlsson har alltså inte "granskat partiet" men han vet att demokrati är en grundbult för ett långsiktigt bra miljöarbete. Karlsson verkar veta, utan att ha granskat partiet, att Sverigedemokraterna brister i demokrati. Man behöver inte ha studerat logik på universitetsnivå för att förstå det totala intellektuella moras som både Karlsson och andra drabbats av. Det är i själva verket Karlsson själv som agerar odemokratiskt genom att uppmana människor att inte rösta på just ett parti, detta utan att ens ha "granskat" partiet i fråga. I stället har Karlsson lyssnat på den hetspropaganda våra partiska tidningar spytt ut och som i princip inte innehållit ett ord av sanning. 


Jag kan inte förstå annat än att detta skadar Naturskyddsföreningen och det miljöarbete denna förening ägnar sig åt. I detta val var det nästan sex procent som röstade på SD. Om det nu vid nästa val blir 15 eller rent av 20 procent som röstar på SD så lär Naturskyddsföreningen ligga rätt dåligt till (räknar vi med de som blev skrämda av hetskampanjen mot SD så kanske partisympatierna redan nu ligger på uppemot 8 - 9 procent). Självklart kan Karlsson då göra en s.k. "pudel", men den får nog vara väldigt bra i sådana fall.

Länk Karlsson blogg

Länk PI

8 kommentarer:

Anonym sa...

En efter en gör dårarna självmål.
Allemand

MS sa...

Läst på bloggen Every Kind of People.

Här följer en brittisk kvinnas syn på Europa.

”Det är lätt ibland att känna att det är för sent. Att angreppet på vårt land, vårt folk och vårt arv är alltför stort och alltför framgångsrikt för att det någonsin ska gå att rätta till.
Det finns mycket i moderna Storbritannien som kan göra en deprimerad och lika mycket som kan göra en förtvivlan. Men även i den mörkaste natt kan det fortfarande finnas en strimma av ljus, även om man ibland måste man titta ganska långt bort för att hitta den. De länder som tillbringat längst tid nedtrampade under den marxistiska stöveln, som Polen och Ungern, har visat sig ha betydligt mer motstånd mot de påtvingade, politiskt korrekta ortodoxierna, vars avsikt är att kväva vår egen nation. Även Tjeckiska Republiken, med all dess sociala liberalismen, väljer ständigt Vaclav Klaus som sin president, en av de mest EU-skeptiska och definitivt mest hedervärda statsmännen i Europa. Utöver de länder som en gång befann sig bakom järnridån, glimmar ljuset i några av de mest västerländska och progressiva delarna av Europa. "Högern" är på uppåtgående i Italien, ett land som under 50 år varit belägrat av kommunistiska regeringar och socialistisk korruption. En nyligen folkomröstning i Schweiz resulterade i ett stopp för uppförandet av ytterligare islamiska minareter. I Belgien, centrum för EU: s mörka hjärta, växer det invandringsrestriktiva partiet Vlaams Blok i styrka, medan det heroiskt modiga Geert Wilders Freedom Party är en betydande politisk kraft, som effektivt håller maktbalansen i det "toleranta", progressiva och liberala Holland.

Förra helgen såg vi en märklig händelse när den så kallade "extremhögern", det invandringsrestriktiva Sverigedemokraterna, vann tjugo platser i söndagens val, och berövade den styrande "Moderata alliansen" dess majoritet och resulterar i ett "häng-parlament". Det är svårt att överskatta betydelsen av Sverigedemokraternas valframgång. Sverige är ett av de mest extrema exemplen på mångkulturell fanatism i världen. Det är ett land som bytt ut sin, en gång allmänt beundrade verkliga liberal tolerans, mot en nästan vansinnigt intolerant diktatur, där alla som inte tänker enligt den politiskt korrekta ortodoxin trycks ner, ibland våldsamt, och alla fakta som ifrågasätter fantasin om en mångkulturell utopi blir hänsynslöst censurerade .Sverige är den europeiska stat som effektivt förbjudit sin egen historia och har glatt låtit sig bli Europas ledande stat vad gäller våldtäkt (de flesta offren etniska svenskar, de flesta förövarna inte) och dess städer, som tex. Malmö att bli muslimska getton. Sverigedemokraterna kämpade inför valet samtidigt som de smädades och baktalades och nekades att delta i valdebatter (låter det bekant?) Deras val-annonsering förbjöds och medierna porträtterade dem som rasister och fascister. Men de politiskt korrekta och lydiga svenskarna röstade och gav dem 20 platser i parlamentet. Vi har ännu inte sett liknande resultat i Storbritannien. Det brittiska folket beter sig fortfarande som en alkoholist, som ännu inte nått sin lägsta punkt, som de måste nå för att inse vad de gör mot sig själva. Vi är fortfarande på väg in i mörkret, och det är en deprimerande och hopplös plats att vara på.

Men det finns hopp. Ljuset har tänts över hela Europa, ibland flimrar och slocknar, men varje gång kommer det tillbaka och för var gång starkare. Samtidigt växer Tea Party-rörelsen i Amerika, den första positiva manifestationen av att människor är villiga att slå tillbaka, som man har sett under åratal. Det är väldigt sent på dagen och fruktansvärda skador har skett, en del är omöjliga att reparera och vi står inför en skoningslös och vildsint fiende. Men någonting börjar röra på sig där ute , någonting som fortfarande ger oss hopp, oavsett hur mörkt det kan bli.

MS sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
MS sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
LP sa...

Naturskydd kan bli en viktig profilfråga för SD.

Omsorg om sin nation och dess medlemmar hänger naturligt samman med omsorg om den plats man har på jorden.
Naturskydd kan dessutom bli ett sätt att profilera sig gentemot en höger/nyliberal-riktning där man trots fagra ord, i grund och botten bara ser natur och människor som resurser som skall exploateras till varje pris, därav globaliserings- och EU-ivern.

Självklart kan man jobba med naturskydd utan att vara Miljöpartist.

Robsten sa...

jepp!

Anonym sa...

"När jag läste Politiskt Inkorrekt denna morgon så höll jag på att sätta kaffet i vrångstrupen"

- haha, förvånas du verkligen av NÅGONTING sådant längre, Robsten? :)

Robsten sa...

Ja tydligen, tydligen. jag trodde att Karlsson var en intelligent person, vilket han säkert är också. En del smarta personer är riktiga idioter politiskt sett.