tisdag, september 21, 2010

Hetskampanjen har gett resultat


Den exempellösa hetskampanj mot Sverigedemokrater som pågått under valrörelsen och direkt efter denna, har tydligen gett effekt. Just nu (21-09, kl. 6.35) ligger Sverigedemokraternas hemsida nere igen. Det är alldeles uppenbart återkommande hackerattacker som riktas upprepade gånger mot just SD:s hemsidor. Tydligen har några personer lyckats hacka SD:s hemsida och lyckats komma över delar av ett register över personer som visat intresse för SD. Dessa personer hängs nu ut på nätet med namn och adress. 


Efter den demonstration mot SD som lockade 5000 personer på Sergels torg så blev en man knivskuren på Södermalm då gärningsmännen trodde att han var Sverigedemokrat. Vi har alltså ett politiskt klimat där människor blir knivskurna bara för att de misstänks vara medlemmar i ett politiskt riksdagsparti. Så här står det i SvD om dådet på Södermalm.


Det var tydligen något gäng som hållit sig därvid och av någon anledning trodde man att den här mannen tillhörde Sverigedemokraterna, men det gjorde han ju inte, och gav sig på honom, säger Håkan Westin, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral


Vi har historiskt haft väldigt lite politiskt våld i vårt land och en demokratisk stämning har dominerat under mycket lång tid. Det har dock förekommit politiskt våld i vårt land, både historiskt och i modern tid, men dessa dåd kan snarast betraktas som undantag. Den besinningslösa mediekampanj som drivits mot SD under den senaste tiden gör att förvirrade unga män och kvinnor kan känna ett stöd från etablissemanget för rena våldsdåd.


En annan effekt av den senaste tidens hetskampanj mot SD är att människor som inte har svenska som modermål inte uppfattar några som helst nyanser (i den mån det finns några sådana överhuvudtaget) i debatten och kampanjen. Den kampanj som redan från början är ytterst onyanserad uppfattas för människor med bristande språkkunskaper ännu grövre och då blir steget för utövande av politiskt våld kortare. 


Ansvaret faller tungt på det mediala och politiska etablissemang som initierad den senaste tiden onyanserade och hetsiga kampanj mot SD. Kampanjen "Vi gillar olika" är egentligen ren lögn. Vårt mediala och politiska etablissemang har visat att åsiktsmässigt så lyder devisen "vi gillar lika".

Länk SvD knivdåd

Länk DN hackerattack

38 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det krig, och nu blir det motåtgärd.
Man publicerar bara en mängd nya listor med alla möjliga människor både sossar moderater miljöovänner å liknande och säger att man hackat SD på nytt, och att dessa olika människor har sökt intresse och medlemskap och sedan får ni skylla er själva om ni råkar vara med på någon av alla dessa listor.
Demokrati kan komma från flera håll, och nu är det vår tur !

Robsten sa...

Jag avråder dock från alla åtgärder som bryter mot Svea rikes lag. Jag har däremot full förståelse för den enorma ilska och frustration som finns uppdämd efter denna smutsiga mediakampanj. Det dominerande är ändå den enorma glädje som härskar efter riksdagsinträdet. Lite blandade känslor kan man säga.

karg sa...

Anonym: Ditt uttalande "Demokrati kan komma från flera håll, och nu är det vår tur !" antyder att du liksom dina meningsfränder inte har någon som helst förståelse för demokrati. Jag hoppas ni förstår att somliga av oss kommer från länder där liknande förföljelse är vad som fått oss (eller våra föräldrar) att fly till Sverige...

Anonym sa...

Ett tips till din lista: Känner du igen någon som varit på alla dessa demonstrationer mot SD, så ta med denna/dessa personerna på din lista, det kommer jag att göra.

Om man ger sig in i leken, får man leken tåla !

Anonym sa...

re: karg
Jag började inte med denna personliga uthängningen, men jag kan nog lungt säga att det kommer inte sluta här, jag kommer att utnyttja mina demokratiska rättigheter till varje pris.
Detta är början på ett mycket kallt krig !

Robsten sa...

Jag är också emot att registrera personer som deltar i fredliga demonstrationer, vilka åsikter de än för fram. Tycker det strider mot demokratiska principer. Detta gäller t.o.m. om det rör sig om demonstrationer mot SD.

Anonym sa...

Robsten,
tack för dina lugna, kloka ord på din välskrivna blogg. Hetskampanjen från det politiska och mediala etablissemanget mot sd är just onyanserad. Jag såg Jimmie Åkesson på TV4 med Ekdahl igårkväll och var imponerad av att han trots onyanserad demonisering av sina åsikter ändå fortfarande orkade vara lugn och balanserad. Trots bara en och en halv timmas sömn och en enorm press under hela den långa valrörelsen. Enda gången det bröt igenom något ovanligt var när han mumlande sa att hyckleriet gjorde honom galen. Det var de kritiska rösterna mot massinvandringen, som ändå när tevekamerorna tändes, plötsligt blev pk och fördömde sd.
Ohly var skrämmande aggressiv i sitt tal på valvakan, vilket skulle kunna tas som ett godkännande av extremvänsterns knytnävar.
När jag på facebook igår fick förfrågan av en kompis om att delta i fb-gruppen "vi gillar olika" blev jag glad. Trodde spontant att det var en grupp för stor variation av åsikter. Där en person som jag , med avvvikande icke pk-åsikt, fick plats. Men oj vad fel jag hade. Stigmatiseringen - och våldet! -mot oss som är kritiska mot massinvandringen men inte är vare sig rasister eller främlingsfientliga, bara fortsätter. Byt ut ordet 'Sverigedemokrat' mot ordet 'jude' så får man syn på hur det hetsas mot sd.
mvh Love Eriksson

DDR2 sa...

Det här är en viktig mening: "Den kampanj som redan från början är ytterst onyanserad uppfattas för människor med bristande språkkunskaper ännu grövre och då blir steget för utövande av politiskt våld kortare."

Det är definitivt så att man i ett främmande land har svårt att urskilja nyanser och tenderar att se mer i svart eller vitt. Sedan ska man komma ihåg att det tar ännu längre för en invandrad att lära sig förstå politikerretoriken på sitt nya språk...

Goten sa...

Bra skrivet.

DN berättar idag om att Ian varit rådgivare till Åkesson. Den typen av artiklar kan hindrra mkt blodutgjutelse i Sverige.

Men fortsätter Exp och AB att hetsa mobben är alla senarier möjliga.

Viktigt att fördömma våldet men likväl förbreda sig för det.

Anonym sa...

Det verkar som hoppet är ute för Sverige,tycker att det liknar mer och mer en bananrepublik nu kanske vi inte ligger så långt ifrån Uganda i vissa statiska tabeller.

Tommy Funebo sa...

En del människor som du beställt info åt finns med på listan, Robsten. Det är Gottfrid Warg som gjort hacket, liksom flera gånger tidigare.

Robsten sa...

Noterat.

Anonym sa...

En som jag tycker borde ta sig en funderare är Lars Ohly som under valvakan började yra om att ta kampen mot rasismen. I sin besvikelse över att ha förlorat valet var han tvungen att få utlopp för sina aggressioner och började tala om hur "rasismen" skulle stoppas, bl a genom utomparlamentariska aktioner. Och den som då är med i AFA, Syndikalistera eller andra vänstergrupper kände sig förstås kallade - och legitimerade.. Bara dagar innan detta hade Ohly tagit avstånd från en del utomparlamentariska aktioner - men längre än så var inte minnet. Särskilt som man mist sin chans att få bli minister.

Jag tycker det är skandal att han inte tvingats försvara sitt hyllande av "kampen mot rasismen" när alla vet hur de autonoma grupperna kan fara fram när de ges en chans.

Tänk hur det hade låtit i media om Åkesson efter att ha missat riksdagsspärren hållit ett liknande tal och sagt att "nu ska vi stärka den utomparlamentariska kampen mot invandringen". Kvällstidningarna och pk-Sverige hade fått en hjärnblödning. Men kommunist-Ohly får säga vad han vill.

cavatus.wordpress.com sa...

Detta vansinne verkar eskalera ännu mer nu än före valet. Jag försökte ge ett smakprov på medias hetskampanjer mot SD före valet på min engelska blogg, och det har rönt stor uppmärksamhet bland de utländska läsarna.

http://cavatus.wordpress.com/2010/09/18/summary-of-swedish-election-campaign/

Den bild som förmedlas utomlands grundas tyvärr ofta på den mediebild som serveras av de svenska medierna.

Med tanke på statsministerns uttalande före valet att folk som sympatiserar med Sverigedemokraterna får skylla sig själva om de blir fysiskt angripna, så är det, med den hetsande mediabilden, inte överraskande om vi får en svensk kristallnatt.

Robin Shadowes sa...

Eftersom jag är en av dom som riskerar att få träffa "nya vänner" så vill jag gärna veta mer om min nye fiende Gottfrid Warg.

Robsten sa...

Har inga uppgifter om honom Robin

Anonym sa...

Jag är så glad för detta. nåja, inte för den stackaren som blev knivskuren av den politiskt korrekta mobben, men att de bevisar mig rätt om vilka fantastiska hycklare alla politiskt korrekta är. Jag har i ett år bloggat om just hyckleriet. Här har vi ännu ett handfast bevis på det.
Eller kanske var de bara ensamma galningar för de flesta politiskt korrekta har ju inte bidragit till dådet på något sätt?

Bara för att en sverigedemokrat inte är en invandrare från "rätt" land och värdsdel så anses det att de kan behandlas som en sån (sett ur hycklarens synvinkel)

ddayperspective sa...

Ruskigt att SVT, TV4, Expressen och Aftonbladet fortsätter med sitt kampanjande mot och desinformation om Sverigedemokraterna!

Linda Hjerten, Aftonbladet skrev en skitartikel på sidan
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7819275.ab
och dessutom tydligen låter kraken Zaia Shamoun tro att SD tänker kasta ut honom ur landet... Entydigt samhällsfarligt och uppviglande!

Lyssna på vad greken sa om SD och invandringspolitiken i Ring P1 - http://www.youtube.com/watch?v=HoKg5LSmSNQ&feature=player_embedded

Underbar snubbe, inte sant?

Anonym sa...

Ja media skall ju vara objektiva och rapportera nyheterna som de sker, inte efter deras egna synpunkter.

Tycker de har misslyckats gravt i detta. Koncekvensen blir för mig personligen att deras brist på objektivitet leder mig att ifrågasätta rapportering från allt annat de skriver med.

Jag kommer i fortsättningen att skaffa mig enbart Danska tidningar då jag är boende i skåne och faktiskt förstår rotvälskan. Även TV4 nyheterna försvinner till förmån för norska.

Är detta verkligen vad media menade med sitt ställningstagande. Att förlora objektiviteten vilken skall vara det som var och en kan läsa och sedan ställa sin moraliska kompass efter eget beslutande.

Pressen skall rapportera objektivt och människor skall tänka och forma egna uppfattningar.

Anonym sa...

Tips till nytt blogginlägg, en fullständigt vettlös artikel som jag gärna skulle vilja se dig skriva om:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fodda-i-fel-land-stangs-ute_5355747.svd

Och tack för att din blogg finns.

ddayperspective sa...

RIKSDAGENS ANTIDEMOKRATER!

De förbannade tokarna respekterar inte
Sveriges demokratiska val till parlamentet! http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01289/partiledarna_1289672l.jpg

Blogo sa...

Länkar (om Robsten så tillåter) till min syn förföljelsen av SD i http://allvarligt-alltsa.blogspot.com/2010/09/nu-hardnar-kampen-mot-rasismen.html

mvh

Blogo

Robsten sa...

Helt OK Blogo. Bra artikel dessutom, kan puffa för den lite här.

Anonym sa...

Fan vad löjliga människor det finns... hänga ut folk som visat intresse för SD? jösses. Allt hat får mig att önska att jag hade röstat på SD eftersom dem även tar upp de punkter jag ser som viktiga.
Synd att man inte blev insatt i tid så att man kunde rösta. Det borde skickas ut mer riktig information inför val... och
jag förstår inte hur det skall gå ärligt och rättvist till om SD inte finns med på alla sidor, alla test osv. Kan inte vara lätt att ha en rädsla över att folk skall inse att SD har en poäng.

z999 sa...

Jag tror att vad SD och sympatisörer nu borde göra är att tänka igenom vad som varit bra och vad som inte varit så bra och sätta fokus där det gör som mest nytta. Att lägga för mycket energi på att bemöta medias hatkampanjer är att lägga energin på fel ställe tror jag (åtminstone för min del, andra SD'are tvingas att möta dessa kampanjer).

Försök att komma ihåg vad som var bra vid argumenteringar som känts bra och försök att återupprepa det men nöj dig aldrig med vad du sagt hur bra det än var. Sträva alltid efter att förnya argumenten och ordvalen även om du egentligen återupprepar vad du sagt tidigare. Om du hittar en bra länk på nätet som stöder det du skrivit så spar länken, antirasister har extremt dåligt minne och deras dåliga argumentation bygger på återupprepning av lögner för att de på så sätt ska få fäste.

Jonny sa...

Till skillnad från den alltid pålitlige Funebo, tror jag inte på Warg. Vad tror ni om Nikke Lindqvist? ;)

Robsten sa...

Du har ju flera poänger Z. Egentligen borde vi koncentrera oss på glädjen för riksdagsinträdet. Men den massmediala kampanjen var så exempellös så den helt enkelt måste påtalas. Många medlemmar råkar illa ut med fruar och kanske barn också. Har journalisterna tänkt på det?

Dessutom blir det svårare (inbillar jag mig) att upprepa samma kampanj om den diskuteras och sjunker in i folks medvetande.

Robsten sa...

Det behöver tvunget inte vara så att representanter för etablissemanget behöver hålla med eller erkänna några fel. Det blir i alla fall svårt att psykologiskt upprepa kampanjen bara den debatterats och belysts.

z999 sa...

Sant Robsten. En annan sak som jag ska försöka ändra på är att det alltid är den som vill ha förändring av invandringspolitiken som ofta måste försvara och förklara sig. Jag tänker försöka ändra stilen lite på det så att dom får förklara sig och rättfärdiga sin inställning. Det kommer att bli klarare vad jag menar när det dyker upp exempel där jag kan praktisera det och visa vad jag menar.

Toves sa...

Börjar tro att de här killarna var något på spåren trots allt:

http://snovas.blogspot.com/2010/09/sverigedemokraterna-blir-hovmastare.html

Stig sa...

Nu vet vi att listan finns. Vi vet att vänsterextremister inte drar sig för att mörda människor, Antifa har redan gjort det och är så sociopatiska att de till och med skryter om det. Detta är inte enbart politik utan även psykopati med politiska förtecken.
Vi vet också att listan är en uppmaning till våld och kanske rent av mord (så stort är hatet)på sverigedemokrater och vi vet att polisens ambitioner att skydda såväl medlemmar som sympatisörer är i princip lika med noll. Och vi vet att fürer Reinfeldt har infört undantagstillstånd.
Vi sverigedemokrater måste lära oss att skilja mellan utopi och verklighet. Utopin är ett folkhemsliknande Sverige, verkligheten är Vilda västern anno 1870-tal där banditerna heter Lars Ohly, kommunister, Expo med sina AFA-trupper och andra extremvänster-grupperingar med fascistoida tankegångar och strategier. Tiden för minsta martyrroll är över nu när SD äntligen är i riksdagen, gäller att tänka om nu.
Jag vill uppmana alla sverigedemokrater att göra som jag: Beväpna er! Fr.a. i hemmet med överfallssprej och teleskopbatong - diskret vid bältet under jackan utomhus och ALLTID intill ytterdörren. Kolla i tittögat och om personen inte visar ansiktet - öppna inte dörren, om ni öppnar för okänd person ha batong eller annat något sorts tillhygge I HALLEN inom armlängds räckhåll. Och framför allt: Om du blir attackerad SLÅ SÅ HÅRT DU KAN och inte bara en gång ty en adrenalinstinn inkräktare tål mer än man tror och din armstyrka är ev. inte så stor som du tror. Och tänk på att det är bättre att sitta anklagad för övervåld än att vara invalidiserad för resten av livet!
Vi medborgare är dessutom inte bundna till polisens hederskodex "använd inte mer våld än vad nöden kräver".
Jag är själv med på listan och det är jag på sätt och vis nästan lite stolt över.

Stig sa...

Testar
Ena stunden är min kommentar med, andra stunden är den det inte. Vad fasiken händer här på nätet egentligen.

Robsten sa...

Stig
Nu vet vi att listan finns. Vi vet att vänsterextremister inte drar sig för att mörda människor, Antifa har redan gjort det och är så sociopatiska att de till och med skryter om det. Detta är inte enbart politik utan även psykopati med politiska förtecken.
Vi vet också att listan är en uppmaning till våld och kanske rent av mord (så stort är hatet)på sverigedemokrater och vi vet att polisens ambitioner att skydda såväl medlemmar som sympatisörer är i princip lika med noll. Och vi vet att fürer Reinfeldt har infört undantagstillstånd.
Vi sverigedemokrater måste lära oss att skilja mellan utopi och verklighet. Utopin är ett folkhemsliknande Sverige, verkligheten är Vilda västern anno 1870-tal där banditerna heter Lars Ohly, kommunister, Expo med sina AFA-trupper och andra extremvänster-grupperingar med fascistoida tankegångar och strategier. Tiden för minsta martyrroll är över nu när SD äntligen är i riksdagen, gäller att tänka om nu.
Jag vill uppmana alla sverigedemokrater att göra som jag: Beväpna er! Fr.a. i hemmet med överfallssprej och teleskopbatong - diskret vid bältet under jackan utomhus och ALLTID intill ytterdörren. Kolla i tittögat och om personen inte visar ansiktet - öppna inte dörren, om ni öppnar för okänd person ha batong eller annat något sorts tillhygge I HALLEN inom armlängds räckhåll. Och framför allt: Om du blir attackerad SLÅ SÅ HÅRT DU KAN och inte bara en gång ty en adrenalinstinn inkräktare tål mer än man tror och din armstyrka är ev. inte så stor som du tror. Och tänk på att det är bättre att sitta anklagad för övervåld än att vara invalidiserad för resten av livet!
Vi medborgare är dessutom inte bundna till polisens hederskodex "använd inte mer våld än vad nöden kräver".
Jag är själv med på listan och det är jag på sätt och vis nästan lite stolt över.

Robsten sa...

Stig 1

Nu vet vi att listan finns. Vi vet att vänsterextremister inte drar sig för att mörda människor, Antifa har redan gjort det och är så sociopatiska att de till och med skryter om det. Detta är inte enbart politik utan även psykopati med politiska förtecken.
Vi vet också att listan är en uppmaning till våld och kanske rent av mord (så stort är hatet)på sverigedemokrater och vi vet att polisens ambitioner att skydda såväl medlemmar som sympatisörer är i princip lika med noll. Och vi vet att fürer Reinfeldt har infört undantagstillstånd.
Vi sverigedemokrater måste lära oss att skilja mellan utopi och verklighet. Utopin är ett folkhemsliknande Sverige, verkligheten är Vilda västern anno 1870-tal där banditerna heter Lars Ohly, kommunister, Expo med sina AFA-trupper och andra extremvänster-grupperingar med fascistoida tankegångar och strategier. Tiden för minsta martyrroll är över nu när SD äntligen är i riksdagen, gäller att tänka om nu.

Robsten sa...

Stig 2

Jag vill uppmana alla sverigedemokrater att göra som jag: Beväpna er! Fr.a. i hemmet med överfallssprej och teleskopbatong - diskret vid bältet under jackan utomhus och ALLTID intill ytterdörren. Kolla i tittögat och om personen inte visar ansiktet - öppna inte dörren, om ni öppnar för okänd person ha batong eller annat något sorts tillhygge I HALLEN inom armlängds räckhåll. Och framför allt: Om du blir attackerad SLÅ SÅ HÅRT DU KAN och inte bara en gång ty en adrenalinstinn inkräktare tål mer än man tror och din armstyrka är ev. inte så stor som du tror. Och tänk på att det är bättre att sitta anklagad för övervåld än att vara invalidiserad för resten av livet!
Vi medborgare är dessutom inte bundna till polisens hederskodex "använd inte mer våld än vad nöden kräver".
Jag är själv med på listan och det är jag på sätt och vis nästan lite stolt över.

Robsten sa...

Jag kopierade in din kommentar Stig, den är för stor, du måste skriva kortare, det finns en maxgräns tydligen.

Anonym sa...

Riktigt sjuka tider vi lever i.

Robsten sa...

Bra artikel. läs den gärna.

etvisvitae

http://etvisvitae.wordpress.com/2010/09/21/hat-sverigedemokraterna-nazism-val-kommunism-utopior-och-vald-i-en-salig-rora/