lördag, november 13, 2010

Miraklens tid är ännu ej förbi


Det verkar fortfarande kunna inträffa under, även i den svenska journalistkåren. Journalisten (och läraren) Thomas Nygren skriver på Journalisten.se att SD måste granskas precis som alla andra partier och inte särbehandlas. Inte nog med det Nygren skriver också saker om vår immigrationspolitik som nog inte kan ses som helt politiskt korrekta. Så här skriver han bland annat.

Jag har under åren pratat med flera kolleger som helst undviker att skriva om flyktingar, kravet från chefer att skriva "flyktingvänligt" är mer eller mindre uttalat. Resultatet av denna politiska korrekthet är att allmänheten alltför ofta inte fått saklig information om den verklighet som de upplever. Detta har bäddat för Sverigedemokraterna som har kunnat hävda att rapporteringen styrs av en medieelit som "inte vågar säga sanningen" om invandringens baksidor.

I en levande demokrati måste vi kunna debattera och skriva om invandringens positiva och negativa sidor på ett sakligt och öppet sätt.

Det Sverigedemokraterna hävdar, att rapporteringen styrs av en medieelit som inte vill eller vågar säga sanningen, stämmer ju så det är ju snarast en medborgerlig plikt att påtala detta faktum. Nu har ju främst internet saboterat hela upplägget med att mörka sanningen för människorna i vårt land.

Det är bra att även journalister tar blader från munnen och nu vågar "komma ur garderoben". Tidigare har t.ex. Elisabet Höglund gått ut rensat luften rejält en krönika på Expressen. Någon ketchupeffekt är nog inte att vänta, där massvis med journalister plötsligt står i kö för att lägga korten på bordet, men fler journalister lär träda fram och påtala vårt märkliga medieklimat den närmaste tiden. Det är inte riktigt lika farligt längre att som journalist gå ut och vara en smula inkorrekt. Dock noterar vi att Nygren har fler yrken att luta sig emot än enbart journalistyrket, jag är säker på att detta faktum har ökat på hans mod.

Länk Journalisten.se

Artikel av Sakine Madon

Sakine Madon har gjort en riktig analys av socialdemokraternas dilemma samt deras usla valresultat. Madon påpekar att problemet inte är så mycket vänster - höger, som uppåt och nedåt. Socialdemokratin styr av en politisk elit som fjärmat sig från vanligt folk och känner mer samhörighet med den politiska klassen än med det folk de så gärna vill styra. Jag kan inte undanhålla mina läsare dessa rader av Madon.

Avståndet till världen utanför förklarar att de ser budskapet "VI KAN INTE VÄNTA" som gott nog på glansiga valaffischer. Och det förklarar varför ledande socialdemokrater, mitt i brinnande valrörelse, slår ett slag för könsneutrala toaletter och butlers i tunnelbanan.

Stor humor av Madon, det är sådant man önskar man kom på själv, nu går poängen dock till Madon.

Länk Sakine Expressen

9 kommentarer:

z999 sa...

"Journalisten (och läraren) Thomas Nygren skriver på Journalisten.se att SD måste granskas precis som alla andra partier och inte särbehandlas."

Så alla partier behandlas likadant? Media ser sig själv som några neutrala gudar som serverar neutrala och objektiva sanningar och det har bara varit ett tillfälligt fel att inte SD behandlats rätt av dessa halv (eller hel?) gudar. Sanningen är väl att inget parti behandlats lika och SD har behandlats som ett hot med en rejäl portion rädsla för allt som känns som något nytt.

Carl sa...

Och cheferna i sin tur har allt som oftast tummen i ögat från ägarna.

Och vilka är då nu dessa herrar?!

Ja, här utkristallisar sig omedelbart en speciell etnisk grupp ursprungligen härstammande från Mellanöstern inte bara dominerande inom pappers- och etermedia i Sverige utan likaledes även i USA.

Så här kan det ex.vis gå till om inte våra journalister "sköter" sitt arbete enligt uppdrag:

http://hd.se/kultur/2009/01/24/peter-hjoerne-och-enfalden/

eller så här

http://www.expressen.se/1.1438068

Hjalbert sa...

Carl, din kommentar låter som renspikad naziretorik.

http://www.document.no/2010/11/den_jodiske_familien_bonnier.html

z999 sa...

Carl, jag kollar just nu igenom TV4's dokumentär om Hitler och förintelsen. Du försöker väl inte förstöra för mig? Jag har betalat 79 spänn för tre dvd'er.

z999 sa...

Carl, upplever du alltså svensk media som israelvänlig?

z999 sa...

Angående Israel och judar så anser jag att det var fel att ge dom Israel. Med facit i hand så hade det varit bättre om man gett dom hela arabvärlden så vi hade sluppit alla flyktinggenererande teokratiska diktaturerna.

Carl sa...

@Hjalbert m fl
Var vänlig läs mina m fl inlägg på http://snaphanen.dk/2010/11/07/søndagskronik-de-sanningsfientliga/
och återkom sedan.

All fakta-baserad kritik av i Sverige (gäller dessutom även i USA m fl västländer) inom media verksamma och ofta dominerande judiska intressen -- samt f.ö. likaledes även muslimsk "flykting"-invandring -- meddelar de själva genom deras oftast aningslösa svenska lakejer oss som varande absolut tabu och bemöts omedelbart *endast* med utnötta kliché-liknande anti-sionistiska -- alt. anti-muslimska och/eller främlingsfientliga -- anklagelser.

Carl sa...

http://www.journalisten.se/debatt/25229/vi-maste-granska-sd-som-andra-partier

Det är i slutänden ägarna som styr vad som skrivs i samhällspolitsika frågor och ve den anstäälda chef eller underhuggare till denne som inte lyder order. Sedan svårt - för att inte säga omöjligt - att få jobb inom branchen igen om man vägrat lyda order ovanifrån...

z999 sa...

Många intressanta kommentarer Carl, men svåra att diskutera mer ingående i en inläggstråd som bara kommer att rulla undan vartefter. Jag ska gå in och läsa dina inlägg på snapphanen.