torsdag, februari 24, 2011

Maud Olofssons framtidsvision är skrämmande


Maud Olofsson går i en DN-artikel ut och propagerar för att vi måste blir fler i vårt land, detta för att undvika den matematik där allt färre skall försörja allt fler. Enligt Olofsson skulle vår välfärd kollapsat utan den invandring vi varit utsatt för de senaste åren. Så här skriver Olofsson i sin artikel.


Sverige står inför stora utmaningar. Olika studier talar sitt tydliga språk – allt färre kommer att behöva försörja allt fler. På DN Debatt den 21/2 presenterar Jens Magnusson från SEB nya prognoser som visar att över 200 kommuner kommer att få försörjningsproblem redan inom 20 år.


Vad Olofsson glömmer är att de som invandrar också blir äldre och skall försörjas, om de nu hittar ett jobb när de kommer hit vilket inte alls är säkert. Det hela blir en ond spiral där ändå fler måste komma hit för att försörja allt större grupper av pensionärer. Att importera arbetskraft för att klara pensionerna är helt enkelt att skjuta problemen framför sig, samt öka dem med tiden. Skall försörjningsproblemen börja om 20 år? Det har tjatats in absurdum om att de skall börja när 40-talisterna går i pension, vilket en stor del redan gjort nu. Vi har fortfarande cirka 400,000 arbetslösa, trots ”köttbergets” sorti ur arbetsmarknaden. Vidare i artikeln står det så här.


Det handlar exempelvis om produktion av ren energi, turism och matproduktion av hög kvalitet men också världens ökade behov av olika råvaror.


Sveriges framtid skall alltså vara beroende av produktion av råvaror, jordbruk och turism?! Varför inte säga det rent ut, vi är på väg att bli ett U-land. Det är just p.g.a. vår politik och immigration vi är på väg att få en ekonomisk struktur av ett klassiskt U-land. Olofsson talar om att politiker måste prioritera rätt, Sveriges politiker har redan prioriterat så fel att det i princip inte kan bli värre. I en annan artikel på SvD skriver 17 centerpartister att skatten för höginkomsttagare måste sänkas. Sammantaget ger detta en bild av ett samhälle inte olikt USA. En stor svältfödd arbetskraftsreserv som bor i slumområden där laglöshet råder, samt en välmående överklass som bor i Gated Communities. Nej tack Centerpartiet och Maud Olofsson, er dröm är inte min dröm. Vidare i artikeln så står det så här.


Det allra viktigaste för att klara utmaningarna med en åldrande befolkning är dock att nya människor vill komma hit och leva, driva företag och arbeta. För sanningen är att många kommuners utmaningar skulle vara ännu större om vi inte hade invandring. 


Som jag skrev, ekonomer på t.ex. Newsmill har även de visat att invandring är att skjuta problemet med en åldrande befolkning framför sig, samt att förvärra problemet till nästa generation. Det är en utbredd villfarelse att fattiga människor från tredje världen är så mycket företagsammare än vad vi själva är. 


I går gick ”Uppdrag Granskning” där verksamheten med mikrolån visat sig vara en rejäl skuldfälla för fattiga människor. Ett av felen med konceptet är att fattiga människor förväntas vara entreprenörer allihopa och starta ett företag så fort de får en chans. Nu är fattiga människor ganska lika oss själva, de flesta vill ha ett bra jobb med en hyfsad lön. Varför startar inte Maud Olofsson ett eget företag, det är ju i princip det enda hon tjatar om. De kommuner som tagit emot flest immigranter är de kommuner med de största problemen och är dessutom de största mottagare av den s.k. ”Robin Hood-skatten”. Botkyrka kommun har på 15 år höjt andelen invånare med utländsk bakgrund från 20 procent till 51 procent. Botkyrka tar emot en miljard i utjämningsbidrag om året, detta som ett litet exempel. Till sist tar vi med detta i Olofssons artikel.


13,4 procent av vår befolkning är födda i ett annat land. De är mer välutbildade, mer företagsamma och har lägre genomsnittsålder. Precis det som de flesta kommuner och företag efterfrågar.


Det låter så fint när Olofsson lägger fram texten, men varför envisas Sverige med att hela tiden halka ned i välfärdsligan? Varför har vårt land förvandlats till en bananrepublik där inte ens bussar och tåg går reguljärt? Varför har tillgängligheten för vården av sjuka och barn hela tiden försämrats? Varför har otryggheten och brottsligheten stadigt ökat? Varför börjar alltfler tala om ”Gated Communities”? Om nu det Olofsson pekar på ovan är just det som kommuner efterfrågar, varför är arbetslösheten så hög just i den gruppen?  


Frågorna är oändligt många och vi får aldrig några svar på dessa. Vi bara står och ser på när vårt land alltmer förvandlas till en bananrepublik där ingenting fungerar och där alltmer pengar plöjs ned i politikernas mångkulturella vision. Jag vill förövrigt se kalla siffror på att immigranterna är mer välutbildade än vår inhemska befolkning. Detta med den enorma företagsamheten bland befolkningar i fattiga länder är ett mysterium, hur har dessa länder kunnat bli så fattiga om befolkningen är så oerhört företagsam? Är företagsamheten större i Rosengård, Hammarkullen och Fittja än i Vellinge och Danderyd? 


Jag tror inte på Olofssons vision och jag tror inte på vad hon skriver. Vartenda fakta verkar misstänkt och vartenda påstående fabricerat. Vad hennes vision verkar mynna ut i är en skrämmande bild av ett förslummat land där en liten klick (inbegripet hennes egen familj) bor oerhört fint och tjänar oerhörda summor. Resten av landet präglas av kamp för överlevnad i ett samhälle där fattigdom och brottslighet dominerar totalt. 

Länk DN Olofsson 

Länk SvD skatten

Länk SvD gated communities 

Länk SVT Uppdrag Granskning Mikrolån

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ska man sägas, Maud är nog snarare desperat.
Hon slänger ur sig vilka korkade argument som helst.
Problemet är att desto större lögner desto lättare att bli trodd.
SD måste oförtrutet jobba vidare på att lägga fram fakta för att slå sönder dylika tramsinlägg från Centern och andra PK partier.
Dock jobbar verkligheten mot henne och de närmaste 4 årens massinvandring kommer sakta men säkert vrida hennes lögnvapen ur händerna på henne.

Anonym sa...

Hej
Desperationen breder ut sig. I Malmö har moderaterna ett förslag om att ge skatte och momsbefrielse för de Rosengårdsbor som startar företag i Rosengård! Ett slags skattefrizon!!!
Horribelt.
Då vill inte jag heller vara med i "momsklubben".
Det finns även ett projekt att hjälpa Rosengårdsbor till arbete i Rosengård! Syftet är att barnen skall se sina föräldrar gå till ett arbete! Observera att de skall få hjälp till arbete i sitt eget bostadsområde medan vi andra svenska Malmöbor har skyldighet att söka och ta jobb i hela Sverige och tillockmed i Danmark!!
Behandlas vi lika!?
Eva-Marie, Malmö

Anonym sa...

Maud verkar själv vara fullkomligt hjärntvättad av lobbyister och tankesmedjors ingenjörer....hon är en rabblande rappakalja....utan någon större reflektionsförmåga. Dessutom tjänar hon ju mycket pengar, så hon verkar egentligen inte vara något annat än en köpt hantlangare åt andras viljor....
Sin egen nations identitet, sitt eget folk, skiter hon fullständigt i. Hon är ett monster, en förrädare av stora mått. Själv förförd, förför hon andra dumbommar som inte tänker längre än näsan räcker....Usch för Maud.

Johan sa...

Varifrån kommer statistiken om att invandrare är mer företagsamma, utbildade?

Robsten sa...

jag har aldrig sett den statistiken Johan.

Robin Shadowes sa...

Det har nog inte Måddan heller. Utom möjligtvis i sina drömmar.

Erik sa...

Maud borde krävas på fakta om invandrarnas fantastiska företagsamhet. Menar Maud att Kebabkiosker, pizzerior, frisersalonger, "turklivs" osv osv är det som kommer föra Sverige framåt och konkurrera med länder som Kina, Indien och andra snabbväxande länder. Länder som spottar ur sig kompetenta ingenjörer.

Ang invandrares utbildningsnivå. Man kan undra varför dessa invandrare inte kan tas tillvara i Sverige? Kan det vara för att deras utbildningar inte motsvarar svensk standard? Vad ska vi ha en jurist utbildad i sharialagstiftning till i Sverige? Och i de fall utbildningen skulle vara gångbar, hur kommer personen över språkliga och kulturella hinder? Det har ju visat sig att det inte fungerar!!!

Maud är en helidiot, hoppas innerligt hennes numer totalvilsna centerparti röstas bort ur riksdagen 2014

z999 sa...

En jobbcoach skriver om varför coachningen inte fungerar...
http://www.newsmill.se/artikel/2011/02/23/fd-jobbcoach-d-rf-r-fungerar-inte-arbetsmarknaden-f-r-nyanl-nda-invandrare

Anonym sa...

http://www.e24.se/analys/vakna-maud-olofsson_2641181.e24

Stig sa...

Läste idag på text-tv att de flesta asylsökande är somalier. Drygt 4000 av drygt 6000 fick stanna. Är det verkligen dessa som pladdermajan Maud utser till mer välutbildade och mer företagsamma.
Är det inte just därifrån många analfabeter kommer?
Men dom är ju bra på sjöröveri - Vilka strååålande entreprenörer!
Att genomsnittsåldern är lägre är ju inte alls konstigt när de har en halvt dagis med småbarn med sig per familj, dessa blir ju inte pensionsräddare förrän om 20-25 år... Om ens då.

Anonym sa...

@ Erik:

Jag tror att det ligger en hel del i det du skriver om invandrares utbildningsnivå.

Personligen har jag haft en hel del arbetskamrater med utlänsk bakgrund och den faktiska kompetensen kan variera något oerhört mellan två personer som på papper ska ha samma examen.

En del av dessa kollegor har förstås presterat helt efter förväntan, men i många andra fall kan man inte låta bli att undra om de helt enkelt köpt sin examen.

Exempelvis arbetar jag för tillfället med en kille från Bangladesh som enligt uppgift är utbildad civilekonom, men som efter flera års arbete fortfarande blir omkörd av praktikanter som varit hos oss i två - tre veckor.

// L

Robsten sa...

Utomeuropeiska sutudenter söker sig till svenska högskolor. Från vissa områden är över hälften av ansökningarna falska enligt riksrevisionsverket. Vårt antagningssystem är hårt ansträngt eftersom alla ansökningar måste kollas upp manuellt. Sedan skall beslut delges om avslag o.s.v. Dessutom avviker ett stort antal redan efter första dagen, andra kommer inte ens o.s.v. Ett riktigt geschäft.

Tarzan sa...

Dina artiklar är verkligen bra. TACK
Vet du möjligtvis hur mycket Malmö får i Robin Hood skatt ???

Robsten sa...

Har ingen aning, och det brukar inte framgå av kommunens chematiska budget som de lägger ut på hemsidan. Det enklaste är att gå in på Malmös hemsida, leta upp en borgerlig politiker och E-posta dem i frågan, de har järnkoll och delar gärna med sig av kunskapen. Det heter utjämningsbidrag om du E-postar någon.

Anonym sa...

Maud Olofssson är nog den mest obegåvade partiledare något svenskt parti någonsin haft, och det vill inte säga lite. Men är Gud god åker centern och KD ur riksdagen vid nästa val./Arvid Bengtsson

Anonym sa...

Det är lögn att vi behöver mer arbetskraft. Jag tror det var Irving Palm vid sociologiska institutionen vid Uppsala U visade det här för flera år sedan. Det blev en notis i någon lokaltidning.

Den litteratur på ämnet jag har läst (någorlunda omfattande) visar rätt klart att flertalet relevanta oberoende och beroende variabler är borttagna när man har gjort de här kalkylerna om att vi behöver mer arbetskraft.

Statistiken som görs är enligt min bedömning helt jävla cp.

Det handlar inte om annat än att ha öppna gränser till tredje världen. Jag tror inte heller det handlar om att ha en stor fattig arbetskraft. I USA finns det vissa tendenser til det.

Den illegala invandringen gillar företagen. Men i Sverige har jag aldrig sett en sådan argumentering och därför kan jag bara utgå att den världsunika invandringen till Sverige och Europa har med ideologier om internationalism och avskaffandet av västvärlden att göra snarare än att skapa en fattig underklass.