tisdag, februari 22, 2011

Vad jag avskyr det mångkulturella samhället

För några dagar sedan skulle jag som vanligt ta bussen vid man vanliga tid på morgonen. Vi var några som stod och väntade förgäves, det kom ingen buss förrän nästa avgång enligt tabellen. Den tur vi skulle åka med kom helt enkelt inte, den bara ställdes in. Jag frågade busschauffören som kom med nästa tur varför inte föregående buss anlänt, - det saknas bussar, förjävligt! Replikerade han med eftertryck. Det var inte första gången detta hände, det börjar snarare bli regel än undantag, då har vi inte nämnt alla gånger bussen varit försenad. När jag så kom till pendeltågstationen så fungerade inga rulltrappor, som vanligt. På väg in till staden så var pendeltåget överfullt och de som, stod hade både armbågar och väskor intryckta mot kroppen.

Inställda bussar och pendeltåg är i dag legio, när jag växte upp var bussarna ibland försenade med två minuter, en försening som ibland orsakade vrede på den tiden. På akuten fick man ibland vänta i tre, fyra timmar när jag växte upp, i dag får barnfamiljer vänta i nästan ett dygn, resurserna räcker inte längre till. I det Sverige där jag växte upp gick väl inte tågen alltid i tid, det vore fel med ett sådant påstående. Ofta talade man på tågen om att lokföraren ”körde in förlorad tid” genom att gasa på lite extra. I dag så fungerar ingenting inom tågtrafiken. Chefer inom SJ går ut offentligt och talar om bristande underhåll, något som inte fanns i sinnevärlden i det samhälle jag växte upp i. Politikerna har i sin outgrundliga visdom ”knoppat av” verksamheterna och lagt ut dem på entreprenad. Samhället har sparat pengar med andra ord, pengar som lagts på genusforskning och en oansvarig immigrationspolitik.

Polisväsendet sysslar i dag med mångfaldsfrågor och genusperspektiv. I stället för att lagföra brottslingar, som förövrigt väller in genom landets numera öppna gränser. ”Kapten klänning”, polischef Göran Lindberg symboliserar på ett utmärkt sätt denna nya moderna utveckling.

I Stockholm, Sveriges stolta huvudstad saknas sängplatser för dem som olyckligt insjuknat. Antalet vårdplatser har stadigt skurits ned. Att det handlar om pengar förstå alla människor, pengar som lagts på vårt EU-projekt och ensamkommande ”flyktingbarn.”

Politikerna själva åker inte kommunala färdmedel, besöker inte våra förslummade förorter och håller sig förmodligen med privat sjukvård. De verkar inte bry sig om att vårt land på vissa områden alltmer närmar sig status av en bananrepublik. Våra politiker håller i stället tal om humanism, mångfald och att man helst inte skall rösta på suspekta partier som SD. Vi är många som är innerligt trötta på den inriktning vår samhällsutveckling tagit. Vi vill inte tillbaka till något rosaskimrande folkhem som kanske aldrig riktigt existerat i verkligheten, men vi vill ha en annan samhällsvision. Vi drömmer om ett samhälle som åtminstone fungerar, där bussar går i tid, där det finns sängplaster för sjuka, där polisen lagför grova brottslingar och där politikerna lever i verkligheten.


22 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, det är precis så som jag också känner. Detta inlägg var mitt i prick. Det känns som om vi är många som känner så men fortfarande knyter man näven i fickan. Många är rädda för den stora rasiststämpeln. Tråkigt och tjatigt.
Eva-Marie, Malmö
http://petterssons.bloggsida.se/politik/snalla-billstrom-hjaaaalp

Robin Shadowes sa...

Sverige har blivit precis som vilket u-land som helst, bussar och tåg kommer lite när dom kommer, inte på fastställda tider som i i-länderna, utan när chaufförerna har tid eller lust. Den totala samhällskollapsen kryper allt närmare dag för dag. Tack vare alla dessa fiffiga besparingar så rustas infrastrukturen ej längre upp, något vi blir varse med utebliven el efter vår- och höststormarna eller vägnätet som numera har stora hål i körbanorna här och var. Men skit i det, huvudsaken är att det frigörs oerhörda summor som man istället kan lägga på något så mycket viktigare, nämligen massinvandringen.

Goten sa...

Stockholm är förlorat territorium. Ledsen att säga det. Men så är det.

Modellen som implementeras i Stockholm och Sverige är identisk med den som Blair byggde upp i England.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html

Anonym sa...

En mycket bra kort artikel som jag som är 60 år håller med om till 100 %

Anonym sa...

Lästips:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1359336/3million-migrants-came-UK-Labour-biggest-population-growth-1-000-years.html

lasse sa...

Att samhällsservicen blir sämre är inte bara mångkulturens fel.
Man är i Sverige också väldigt duktig på att reglera arbetsförhållanden, löner och ersättningar m m, så att det där lilla extra som borde göra att hjulen löper smidigt aldrig blir gjort. Det blir för dyrt.
I armén fick vi ibland ställa in övningar eftersom kostnaderna för övertid, OB och andra ersättningar skulle bli så höga att de vpl vare sig skulle få mat eller ammunition.
Inom polisen råder samma förhållande. När övertidstaket är nått är det bara att gå hem, annars skriker facket i högan sky om rovdrift.

Jag påstår inte att vi är lata men att vi är duktiga på att kräva bra betalt. Om inte - tji extraarbete även om det skulle vara samhällsnyttigt.

z999 sa...

@Lasse:
"Man är i Sverige också väldigt duktig på att reglera arbetsförhållanden, löner och ersättningar m m, så att det där lilla extra som borde göra att hjulen löper smidigt aldrig blir gjort. Det blir för dyrt."

I gengäld blir inte folk utnyttjade. Jag anser inte att man bara kan skylla alla regleringar på facket, beteenden från den nya typen av arbetsgivare bidrar också. Det nya företagsklimatet med möjligheter att utnyttja billig utländsk arbetskraft på ett annat sätt än förr utnyttjas idag av rätt många arbetsgivare som i princip bara har låg lön som sin enda konkurrensfördel.

Vårdföretag till exempel, där är det billigast att anställa folk som är dåliga på svenska språket. Det gör att man slipper krav på rättigheter och slipper folk som kan tala för sig vid individuella löneförhandlingar. Inom just vården finns inga klara lönekriterier för folk vad de ska göra för att få höjd lön.

Dokumentationen inom äldrevården (bland annat) sköts av personal som knappt klarar SFI-svenska. Denna dokumentation används sedan för att bestämma vårdkraven för enskilda vårdtagare och hur stor personaltäthet som behövs.

lasse sa...

@z999
Ämnet är komplext och det finns förstås många orsaker till eländet.
Förr kunde man på SJ ge några tior till arbetslösa som höll spår och växlar rena. I dag är sådant otänkbart på grund av byråkrati och en uppsjö av bestämmelser.
Inte minst skulle det förmodligen ses som förnedrande att få "nålpengar" för "slavarbete" eller hur nu media skulle uttrycka det.
Sak samma i försvarsmakten. Förr kunde värnpliktiga hjälpa till vid förbanden med sådant som de hade civil kompetens för. Nu är sådant förbjudet och kallas för "grå arbetskraft" och förstås, slavarbete.
Istället köper man in tjänsten av någon annan statlig myndighet och interndebiterar varandra eller, helst, låter bli.
Tacka f-n att det blir dyrt och att servicen försämras.

z999 sa...

@Lasse:
"Förr kunde man på SJ ge några tior till arbetslösa som höll spår och växlar rena. I dag är sådant otänkbart på grund av byråkrati och en uppsjö av bestämmelser."

Ja, jag har också minnen av när samhället var lite friare på det sättet. Men jag skulle hellre skylla det på sossarna än facket (det är ju trots allt inte samma sak). Jag ser det som att vissa sossepampar skapade en helt annan anda i samhället som lever kvar hur många borgerliga regeringar vi än kommer att ha. Jag tror inte att nuvarande regering kommer att underlätta för folk att göra ospecificerade tjänster mot ospecifierad betalning.

Robsten sa...

Tack Eva Marie. jag kunde bara få upp en bloggpost på din blogg.

Robsten sa...

Ja, du sade vad jag också sade, med lite andra ord Shadows.

Jag får en svag men signifikant känsla av att du inte riktigt gillar sthlm Goten, märkligt, jag har säkert fel ;-)

lasse sa...

@z999
Du har nog rätt men det kändes bra att få gnälla lite : )

Anonym sa...

Hej igen Robsten, vi ses på Petterssons.
Tack för en intressant blogg.

http://petterssons.bloggsida.se/
Eva-Marie, Malmö

z999 sa...

@Lasse, jag gnäller lite här också.
:-)

Men visst var det en skön tid när folk på grund av inre frihetsbehov kunde resa runt i landet och bara ta diverse ströjobb bara för att klara det nödvändigaste.

Och sen tycker jag att allt var bättre förr, ju förr dess bättre.

Anonym sa...

Instämmer till fullo. Och hoppas att sanningen ska gå upp för svensken i gemen innan det är för sent./Arvid Bengtsson

Anonym sa...

Och i år betalar Sverige drygt 30 miljarder sek till EU varav en del jordbrukare/patroner? får tillbaka 10 miljarder - en ökning.

Jag har alltid undrat hur de räknar ut denna summa - och vem som gör det ... och varför vi ska betala så mycket när vi tar hand om så stor asyl(etc)invandring som övriga EU slipper.

Maja Dacke

Anonym sa...

När jag läser detta är jag tacksam att jag bor i norrlands kustland mer bestämt mindre än 9 mil från Finland. Här har vi större problem med att poliserna/kustbevakningen ingriper även mot dom minsta brotten sk ordningsbrott. Detta för med sig att du när du åker ut med båten en fin sommarkväll med relativt stor sannolikhet blir stoppad och får blåsa om dom ser dig. Samma sak med ett gäng polisbilar runt om i centralorten varje fredag/lördag, finns ingen brottslighet att tala om så dom kollar allt! Personligen anser jag att ordning skall råda inom rimliga gränser, sköter medborgarna sig bra skall större frihet råda. Redneck

z999 sa...

Svenskt näringsliv har också kommenterat det mångkulturella samhället.
http://www.dn.se/debatt/stora-reformer-behovs-for-att-starka-sveriges-ekonomi

"Vi har granskat framtidsutsikterna för svensk ekonomi och ser problem för landets utvecklings­kraft. De högkvalificerade jobben ökar inte lika fort i Sverige som i Europa. På många marknader tappar Sverige exportandelar. Få av Sveriges största företag är entreprenörsdrivna tillväxt­företag. Inte ett enda utländskt läkemedelsföretag har nyinvesterat här på över 20 år, trots att Sverige satsar en större andel av BNP på forskning än något annat land i Europa."

Detta är effekten när staten främjar "företagande" som bygger på lågkvalificerad arbetskraft, RUT avdraget till exempel som får en viss effekt när det börjar byggas företag runt skattesubventionerandet. Eller när man väljer att låta IT-branschen rulla på i gamla invanda hjulspår med arbetskraftsinvandrade it-tekniker från Indien.

Det handlar alltså om att Sverige går mot en underutveckling för att anpassa företagandet till invandringen. Och det är klart att företagen anpassar sig till den nya arbetsmarknaden med mer lättstyrda arbetare som knappt kan språket.

Pärra sa...

Jag kanske är lite för ung för att ha upplevt denna "guldålder", men jag tycker inte att saker och ting fungerar så extremt dåligt i Sverige, tycker oftast det fungerar bra. Och mina erfarenheter från andra "i-länder" är att tågen ibland även där är försenade. Därmed inte sagt att invandringspolitiken är riktig tvärtom, den saknar helt verklighetsförankring.

Anonym sa...

Tack snälla Robsten att du finns! Mitt höga blodtryck sänkte sig bums när jag läste dina inlägg... ännu en tänkande individ kvar i Sverige (hoppas att du är!) som bryr sig. Tack!

Robsten sa...

Tack, det värmer att höra ;-)

Anonym sa...

Haha vilka nollor, det saknas inte bussar p.g.a av flyktingarna. Det har funnits en väldig massa miljarder til skattesänkningar åt oss så inte finns det brist på pengar i alla fall.

Sen skattar ju alla invandrare som oss alla andra när dom har fått jobb och dom flesta har ju faktiskt jobb av alla invandrare som har kommit till sveeige senaste 30 åren dom skattepenagrna räcker till alla nya invandrare och det blir t.o.m pengar över till resten av välfärden också.