lördag, februari 26, 2011

Alla dessa utrikespolitiska experter (och genusforskare)


En utrikesexpert vid FOI går ut (eller blir våldintervjuad) i en DN-artikel och påstår att Khaddafis dagar är räknade. Det behövs ingen utrikesexpert för att räkna ut det. Vi såg tidigare på Rapport att militären gått över på demonstranternas sida. Det är ett säkert tecken på att regenternas dagar är räknade, det kan faktiskt vem som helst räkna ut. Det vore bättre att alla dessa utrikespolitiska experter kunde tala om för oss ickeexperter hur man skall stava till Khaddafi, jag vet inte hur många olika stavningar jag sett den senaste tiden. Ju mer expert, ju märkligare stavning verkar vara ledstjärnan. 


Bo Inge Andersson är ett skånskt skämt. Han är så penibel när han upprepar det som just sagts i den senaste nyhetssändningen, fast med stora initierade gester, att man börjar flina generat framför TV:n. Han säger absolut ingenting utöver det vi precis fått reda på i nyhetsinslaget, det blir mer en personlig vinkling (väldigt personlig) av dagens nyheter. Till Anderssons försvar skall sägas att han understundom är roande.  


Och så har vi Eva Elmsäter, SVT:s utrikespolitiska primadonna. Hennes ansikte är gravallvarligt, nästan sorgset, likt en läkare som står i begrepp att meddela en patient att hon har en elakartad tumör. Hela hennes uppenbarelse andas gravallvar och seriositet. Tyvärr tillför inte heller hon så mycket mer än det vi precis fått veta, eller förstått med den enklaste logik, i den senaste nyhetssändningen. Ett undantag när det gäller Elmsäter är när det handlar om Östeuropa, där har hon ofta en egen vinkling och en del bakgrundskunskaper. När det gäller andra områden, som Egypten och Nordafrika så står hon tyvärr på Bo Inge Anderssons nivå, nästan i alla fall. 


Jag kan inte låta bli att kommentera en notis där det meddelas oss arma stackare att professor Eva Lundgren slutar som genusforskare på Uppsala universitet. Jag har skrivit en åtta, nio artiklar om Lundgren på denna blogg. På ett perverst sätt fascinerar denna varelse (Eva Lundgren) mig. Det är bara att gratulera Uppsala som lyckats bli av med Lundgren. Så här står det i notisen.


Universitetet menar att hon inte har kunnat integreras i en större utbildnings- och forskningsmiljö.


Integreras i en större utbildnings och forskningsmiljö? Låt mig då påminna om att 1993 slog Eva Lundgren larm om att en djävulssekt grävt ner 30 barn utanför Södertälje, efter att sekten utsatt de små barnen för diverse obeskrivliga saker. Hela Mälardalens poliskår gav sig ut och grävde med medhavda spadar där Lundgren pekade. Lundgren hade dessförinnan sagt i TV att hon hade bevis för massakern och att det rörde sig om en manlig sammanslutning med patriarkala förtecken. Inga nedgrävda barn hittades. Jag förstår att t.o.m. Uppsala universitet har svårt att ”integrera” Lundgren, hon är nämligen bindgalen. 

Länk DN Khaddafi 

Länk SvD Lundgren

Länk Robsten Slagen dam (en artikel från denna blogg signerad 2004, det ni!)

10 kommentarer:

Robsten sa...

OT
Lena Sundtsröm
"Nä jag fixar faktiskt inte programledarupplägget. Priset för gemenskap är för högt. Jag slår av."

Se där, en gemensam punkt med många SD.are, de har också tyckt att priset för gemenskap till slut blivit för högt, och till slut sagt vad de tänker och vad som är alldeles uppenbart.

Robin Shadowes sa...

Blir Lundgren sparkad snett uppåt som vanligt?

Robsten sa...

nej, medoikra lättingar blir det, men inte galenpannor.

Robin Shadowes sa...

Hoppas verkligen att du får rätt. Det finns redan alldeles för många i maktställning som inte har alla hästarna i stallet så om hon försvinner är det i alla fall en liten tröst.

Robsten sa...

En stor tröst, en stor tröst...samtidigt älskar jag att hata henne om ni förstår vad jag menar. Hon är så fel på precis alla sätt, hon representerar en arketyp som visar det sämsta vårt samhälle producerar. Hon står för allt det som gått snett i vårt samhälle och i vår allmänna samhällsdebatt.

Hennes politiska korrekthet har tagit sig direkt perversa och förvridna proportioner, t.o.m. politiskt korrekta personer studsar. Hennes "forskning" är så undermålig så den är skrattretande, t.o.m. för att vara genusforskning. Hennes åsikter är så extrema så Tiina Rosenberg framstår som relativt normal (nåja). Hennes syn på världen är så sjuk så alla, t.o.m. extremfeminister tar ett steg åt sidan, bort från Lundberg. Hennes eget hemland Norge vill helst att hon bor kvar i Sverige. Vi i Sverige vill väl att hon återvänder till sitt hemland, samtidigt som vi vill ha kvar henne som ett varnande exempel, typ visa en ond människa, här har vi Hitler.

nja, på något sätt fyller hon en viktig funktion, på samma sätt som von Wachenfeldt (fuck the spelling) saboterade extremfeminismen med sitt idiotiska upprepande av "män är djur, män är djur, MÄN ÄR DJUR, tycker inte du det?" så börjar folk ta avstånd från hela genusforskningen när de bekantar sig med fröken (kan inte tänka mig att hon är gift, i alla fall inte med en man) Lundbergs produktion.

Tror jag beskrev mitt dubiosa förhållande till Lundberg rätt bra här ;-)

Anonym sa...

Träffande som vanligt.Märkligt att så många inte ser skogen för alla träd.

Är detta en början till slutet för det extrema genustjafset?
Allemand

Robsten sa...

Början till slutet var när Evin Rubar gjorde dokumentären könskriget

Robin Shadowes sa...

Passar på att tipsa om Julia Ceasars senaste krönika på Snaphanen som idag handlar om De Troende. Ämnet är nämligen väldigt näraliggande då Lundgren utan tvivel kan räknas till just De Troende.

Anonym sa...

Dessa stackars politiska soldater i det godas tjänst tvingas nu jobba i en allt hårdare motvind när sanningen går upp för allt fler. De konstruerade teoremen runt mångkultur och könsmaktsordning etc faller ihop och kejsaren har knappt hud på kroppen.

Bo "vet-inge" Andersson antar i allt högre utsträckning gestalten av Quasimodo när han framlägger sina totalt intetsägande teorier. Lyteskomik är lågt, men i hans fall oundviklig.

Arlav sa...

"..professor Eva Lundgren slutar som genusforskare på Uppsala universitet"
Dags för ett jättepartaj i lädjens tecken på universitetet m a o?
Tyvärr så ingår en fet fallskärm i "avgåendet"..