fredag, april 08, 2011

Vad menar Ullenhag?


Erik Ullenhag uttalar sig på regeringskansliets hemsida i ett pressmeddelande. Det skall nämligen tillsättas en ny arbetsgrupp för integrationspolitiken. Det låter lite vagt bekant på något sätt. Kanske har det tillsats någon liknande arbetsgrupp fordom. Ullenhag säger så här i pressmeddelandet.

Vi behöver också lägga särskild kraft på hur fler utrikes födda kvinnor ska få jobb och på vilka ytterligare åtgärder som behövs för att förbättra Svenska för invandrare (SFI). En huvudutmaning kommer också att vara hur utsatta områden kan lyftas genom urban utveckling.

Hur utsatta områden skall lyftas genom urban utveckling? Jag berömmer mig för att ha begåvats med förståndsgåvor som i alla fall inte understiger ett nationellt genomsnitt, men detta förstår jag faktiskt inte. Utsatta områden skall alltså lyftas genom urban utveckling, så där i största allmänhet? Vad innebär urban utveckling i detta fall? Att slumområden blir mer lika vanlig stadsmiljö?

Jag önskar i alla fall Ullenhag lycka till. Inte för jag tror att han kommer att lyckas, eller att han själv vet hur han skall bära sig åt. Men politik verkar inte handla om att lyckas i den verkliga världen, utanför regeringskansliet och riksdagens väggar. Det handlar mer om att producera saker som låter fint. En sista liten undran, har Ullenhag, denna välklädda svärmorsdröm, besökt ett ”utsatt område” ännu? Jag har nämligen fruktansvärt svårt att se denna extremt modulerade och stylade politiker samspråka med kickers från Södertörn, jag kan helt enkelt inte framamma bilden i mitt inre. Det är ungefär lika verkligt som om den minimalt folklige Birgitta Ohlsson (FP) skulle besöka herrklubben ”Evert” belägen i mellersta norrland med snöskotrar, porr, hembränt och skjutvapen som sina främsta intressen.

Länk Regeringskansliet

7 kommentarer:

Arlav sa...

Det sista stycket var nog till 100% överenstämmande med min enkla och folkliga åsikt om de nämnda politikerna...
Varför skulle man ge sig ut i verkligheten och få sina cirklar rubbade? Att förstå att "det man trodde var sant", nog inte riktigt var så?
Jag har ju mailledes bjudit Mona S på en av mig guidad tour genom ett par närliggande berikade områden, en fredagskväll, sommartid, men inget svar.
Hycklandet finns överallt inom politiken, man VILL inte veta!

Thomas! sa...

"Lille Fridolf" svamlar på i vanlig ordning!
"Generalen Svammelman" fabulerar i ett veritabelt "ordbajseri" som han själv inte förstår?
Tillsammans med "Selma" och "Kalles klätterträd" får de ersätta måndags- och tisdagsfilmernas "klämkäcka" beredskapsbuskis från 1940-talet!

Anonym sa...

Skulle betala mycket för att få se BO i miljön som beskrivs i sista stycket. Det besöket skulle inte bli långvarigt i verkligheten, huga.
Allemand

Robsten sa...

Ha, ha, ha, kommer tyvärr aldrig inträffa, men skulle helt klart vara obetalbart.

Peter sa...

Hej Robsten,
Har du lagt märke till att det talas så tyst i media om muslimer som slåss i Sudan, Etiopien, Elfenbenskusten, Nigeria?
Sök på Wikipedia och sök på landet plus islam på Google.
De islamdominerande länderna i norr sprid s nu söderut i Afrika, Islam sköljer över varje land och verkar inte gå att stoppa - den är politisk och vem vet vem som stödjer denna (Saudiarabien, Iran?)

Blapde sa...

Oj , nu var det Fredrik Malm och inte Erik Ullenhag det gällde här.

Blapde sa...

Som en förklaring till kommentaren innan, det var det här nedan den utgick från.

Jag blev lite lockad att se SVT debatt i veckan, såg att Lars Vilks skulle delta och där också Fredrik Malm deltog.
Som bonus kom det också efter det en en debatt om svenska arbetsmodellen. Där Fredrik Malm ifrågasatte den öppna attityden,
mot i det här fallet polacker, hos de som drabbas när den uppluckras. Här gjorde han en slät figur, när det nyliberala
globala blev mer konkret ifrågasatt.