söndag, april 03, 2011

Oj! Sidan kunde inte hittas


Jag skrev efter valet om Jan Söderqvist, SD-hataren nummer ett. Ni vet han som ansåg att de som röstat på SD är outbildade, kriminella, ointelligenta och i praktiken icke anställningsbara. Det var en så grov beskrivning av de som röstat på ett demokratiskt parti i Sverige att det faktiskt stack ut även i den hätska och direkt odemokratiska stämning som rådde i vårt land under valrörelsen. 


Jag tittade i natt på gamla artiklar från valrörelsen och direkt efter valet. En artikel gick inte att hitta längre. Det var Söderqvists artikel där han beskriver de som röstat på SD i princip på samma sätt som Goebbels beskrev den judiska minoriteten i Tyskland i slutet av 30-talet. 


Att Jan Söderqvist själv varit aktiv medlem i Alexanders Bards omtalade E-postlista ”Elite” gör det hela ännu mer pikant. Det var ju den listan där medlemmarna ansåg sig stå över den obildade massan av förlorare och som på grövsta tänkbara sätt uppmanade medlemmarna att trakassera de mindre värda, de som ansågs som ”undermenchen”. Vi som tillhör denna illustra pöbel får väl be om ursäkt att vi inte röstade på Liberaldemokraterna som Söderqvist startade ihop med kompisen Alexander Bard. Nu slumpade det så att SD faktiskt fick fler röster än Liberaldemokraterna, detta sagt på tal om förlorare. Vad jag kan se så ställde inte Liberaldemokraterna ens upp i riksdagsvalet. Märkligt, att sådana vinnare som Jan Söderqvist och Alexander Bard inte ens bjuder upp till dans när orkestern börjar spela. Men som sagt, vinnare och übermenchen som Söderqvist skulle utan tvekan vinna över SD i ett riksdagsval med sitt Liberaldemokraterna, eller hur? 


Förövrigt ser jag att Liberaldemokraterna hyllar Federleys tal om migrationsuppgörelsen. Nu innehåller tyvärr Federleys tal så mycket snömos och rena felaktigheter, så jag får lite svårt att få ihop det med Elitlistans syn på en överlägsen klick med intelligens som överstiger den obildade massans. Förövrigt kan man ju spekulera i Elitlistans nästan nazistiska människosyn och Liberaldemokraternas åsikt om fri invandring, det är något som inte stämmer riktigt där.    


Jag antar att det är Söderqvist själv som bett SvD att plocka bort sin artikel. Jag kanske har artikeln på min hårddisk, jag orkar inte ens leta. Vill Söderqvist inte att hans artikel längre skall synas så skall inte jag lägga ut den på nytt. Den var både rå och svinaktig, och sådant kan vi kanske klara oss utan. Däremot är Söderqvists människosyn redan fastslagen, och den är mycket otrevlig.

Länk Robsten Söderqvist (med länk till tidigare artikel Söderqvist) 

Länk Liberaldemokraterna

Länk Liberaldemokraterna Federleys tal  

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas någon har artikeln och kan lägga upp den på nytt. Sånt skit skall inte gömmas undan. Troligtvis finns artikeln hos SVD, länken har nog fallit bort i uppdateringen av SVD.
Allemand

Anonym sa...

Det är lugnt, för med denna takt så kommer mångkulturen förr eller senare också till de segregerade kvarter där Söderqvist bor.

Robsten sa...

Söderqvist bor på Tegnérgatan mitt i Stockholm, dit lär det ta tid innan mångkulturen gör sitt intåg. Jag pratade med en kvinna som bodde en tid i Botkyrka. När hon bodde i Botkyrka så märkte hon av mångkulturens alla nackdelar, hon vantrivdes fruktansvärt och var till slut tvungen att flytta in till stan. Där märkte hon inte av mångkulturens alla avigsidor alls. Man kan i princip leva där hela sitt liv utan att möta på alla de problem som finns ute i landet och i förorterna.

Arlav sa...

Ingen som sparat artikeln?

Även jag har bott i Botkyrka (obs tempus)
Invandrargrupperna ha ju där delat upp sig till olika områden efter hemland, man kan inte ens i Sverige umgås över gränserna..
Senare blev det norr om stan, i ett sk "bättre område" men varenda lägenhet som såldes under mitt sista år där, såldes till "nya". Sannolikt ytterligare ett förlorat område.

Robsten sa...

jag skall leta på hårdisken. Förmodligen finns artikeln på googles catch. Z kan fixa det, när han vaknar till.

Robsten sa...

Jag hittade en sparad sida av Söderqvists eftervalsanalys (eller vad vi skall kalla det för). Jag tog en skärmdump och lade den i sidlisten. Adress:

http://robsten.blogspot.com/p/jan-soderqvists-eftervalsanalys.html

Anonym sa...

Nedan ännu ett exempel på den nyliberala kultur- och mediaelitens nedlåtande syn på större delen av det svenska folket (vi är "losers" enl Johan Lundberg).
http://www.axess.se/blog/post/2011/03/27/Winners-and-losers.aspx

Robsten sa...

Hittade den här cachade sidan av Madon och Söderqvist

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CuJl4NjipU8J:www.newsmill.se/node/21744+Jan+Söderqvist&cd=15&hl=sv&ct=clnk&gl=se&source=www.google.se

Han skriver att konstnärer ta mig fan skall försörja sig som alla andra. Jag håller faktiskt med honom. Otroligt, jag trodde inte jag kunde hålla med honom i en enda fråga i detta universum som vi känner det.

Men frågan uppstår, vad fan lever han själv på? Han är enligt Wiki kulturrecensent på SvD, han har dock inte producerat en recension på evigheter, om ens någonsin. Är det kompisen bard som försörjer honom? och vad lever egentligen Bard på? Har han haft ett riktigt arbete någonsin?

Robsten sa...

Frågorna hopar sig och vi borde kanske syssla med något mer konstruktivt än att fundera över udda existenser som Bard och Söderqvist. Funderar på att sätta på tvättmaskinen och dammsugaren.

Robsten sa...

Jag läste artikeln Benge, dammsugaren fick vänta lite till. Och man kan med artikeln som utgångspunkt ställa sig miljoner frågor. Vilka är vinnarna och förlorarna egentligen? Är gängmedlemmar i Hells Angels också vinnare, de är på sätt och vis också en prudukt av globaliseringen. Är mediala stureplansprofiler också vinnare? Ja det är de, men samhällsnyttiga, mycket tveksamt.

Detta med vinnare och förlorare, har förlorarna rätt att torgföra sina åsikter? Skall de ha rösträtt eller skall de rullas i tjära och fjäder?

Detta med globaliseringen. Inga förespråkar att vi skall stänga gränserna eller gå tillbaka till 1600-talet, vi ställer oss altså frågan vad som menas med globaliseringen. Finns det flera varianter på denna globalisering, och är alla aspekter positiva?

Det börjar luta åt en artikel av detta.

Robsten sa...

Svensken Joakim Dungel blev tydligen hallshuggen enligt danska källor:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1530378.ece

z999 sa...

"jag skall leta på hårdisken. Förmodligen finns artikeln på googles catch. Z kan fixa det, när han vaknar till."

Sitter tyvärr med en ickefungerande länk jag också. archive.org är mitt bästa tips för att verkligen hårdleta.

"Svensken Joakim Dungel blev tydligen hallshuggen enligt danska källor:"

Han var tydligen folkrättsexpert. Fruktansvärt öde. Samtidigt en naturlig följd när man inte tar islam på allvar.

Robsten sa...

Varför i helvete kan dessa humana hjälparbetare inte utrustas med varsin 7,2 millimeters Smith & Wesson, 13 skottsmagasin. Då har de i alla fall ett val om de vill bli hallshuggna eller själv ge verkanseld och tumma lite på sin humanism.

mats c sa...

@Benge

Nja, Lundberg menar nog egentligen inte att SD-väljare är "losers", han utgår från ett perspektiv som globaliseringsivrare har.

Det är mer att saknar debatt i sverige om hur vi påverkats och kommer att påverkas av globaliseringen.

Så här avslutar han ju:

Globalt eller lokalt? Förnyelse eller kontinuitet? Individ eller gemenskap? Normupplösning eller nymoralism? Självförverkligande eller trygghet?

Det är inte nödvändigtvis frågan om något antingen-eller. Men man måste inse att det är runt dessa parametrar som morgondagens politik kommer att kretsa: det är där som avvägningarna skall göras, betoningarna läggas. De politiker som negligerar de fundamentala krafter som är i full verkan i det västerländska samhället idag, riskerar dessvärre att bli framtidens politiska losers.

Anonym sa...

Det kanske inte är så dumt med det här nya partiet "Liberaldemokraterna"?
Åtminstone inte om de norpar ett par procent från Folkpartiet-Liberalerna, dock utan att nå upp till de där 4 procenten som krävs för att komma in i riksdagen.
"Anonym I"

ddayperspective sa...

KOMMENTAR TILL ROBSTENS KOMMENTAR 3 apr 2011 11:18:00|| Om varken Söderqvist eller det onaskeliga "undret" i kortbrallor utgör alternativ för varandra, kanske någon av dem också ägnar sig åt tvättmaskinen eller dammsugarnen - men kan vi tro på att det skulle bli så värst naturligt? För oss vill säga...

Blapde sa...

Jag blev lite lockad att se SVT debatt i veckan, såg att Lars Vilks skulle delta och där också Fredrik Malm deltog.
Som bonus kom det också efter det en en debatt om svenska arbetsmodellen. Där Fredrik Malm ifrågasatte den öppna attityden,
mot i det här fallet polacker, hos de som drabbas när den uppluckras. Här gjorde han en slät figur, när det nyliberala
globala blev mer konkret ifrågasatt.