måndag, maj 02, 2011

Fullständigt verklighetsfrämmande politik från V och MP


Motioner angående migrationspolitik har behandlats i Socialförsäkringsutskottet. Vi kan ta del av en lång rad motioner från olika partier, den ena mer verklighetsfrämmande än den andra. Som tur är har samtliga motioner avslagits i utskottet. Vi kan konstatera att skulle främst V:s och MP:s motioner gått igenom skulle vi i princip ha fri invandring i vårt land. 


Maria Ferm är miljöpartist men med den mängd motioner hon lagt och med ett innehåll som pekar i en bestämd riktning, så borde hon nog starta ett migrationsparti i stället. Vem tror att miljöpolitiken ligger Ferm varmt om hjärtat? Så här skriver Ferm i sin motion Motion 2010/11:Sf4 .


Miljöpartiet de gröna har en vision om en mer öppen värld, där fler människor kan röra sig fritt mellan landsgränser. Där EU:s murar rivs och fler kontakter knyts världen över. Vi vill se en värld där ingen behöver fly men alla har en möjlighet att flytta.


Ja, och Miljöpartiet har också en vision om en avskaffad ränta och medborgarlön. Skulle alla visioner infrias blev det väl ett samhälle som kanske inte ligger så långt ifrån Pol Pots, som ju avskaffade pengar som allmän ekvivalent. Enda fördelen är att ingen skulle vilja flytta hit efter ett tag och immigrationsproblematiken skulle s.a.s. få en naturlig lösning. Nästa motion av Ferm visar vad de egentligen vill, så här står det i inledningen på motion 2010/11:Sf240.


De Gröna har en vision om fri migration. Människor ska själva bestämma hur och var de vill bo och verka. Vi vill ha en mer human asylpolitik och en öppen politik för arbetskraftsinvandring. Tyvärr går utvecklingen åt fel håll när det gäller asylpolitiken.


De gröna? Vilka är det, marsmänniskor? Förmodligen fick inte Ferm skriva MP i motionen. Vi ser under punkt 29 HÄR att MP inte reserverat sig mot utskottets beslut. Samma verklighetsbrist finns i V:s motioner, representerade av Christina Höj Larsen. Med det antal verklighetsfrämmande motioner både Höj Larsen och Ferm skrivit så blir arbetsbelastningen stor. Just därför har de lite snyggt plankat text av varandra. Så här börjar motion 2010/11:Sf368 av Höj Larsen.


Att människor av olika skäl flyttar mellan länder är en naturlig process som ställer naturliga krav på samhället och som tillför nya erfarenheter och kunskaper. Anledningarna till att en individ migrerar kan vara många och sammansatta. Det kan bl.a. handla om fattigdom, miljöförstöring, klimatförändring, krig, förtryck eller förföljelse i hemlandet.
Migrationen i världen ökar och Sverige är en del av den utvecklingen. Under de senaste 25 åren har antalet människor som flyttar till ett annat land i världen fördubblats och uppgår i dag till ca 200 miljoner.


Och så här börjar motion 2010/11:Sf394 av Ferm.


Att människor av olika skäl flyttar mellan länder är en naturlig process som ställer naturliga krav på samhället och som tillför nya erfarenheter och kunskaper. Anledningarna till att en individ migrerar kan vara många och sammansatta. Det kan bland annat handla om fattigdom, miljöförstöring, klimatförändring, krig, förtryck eller förföljelse i hemlandet.
Migrationen i världen ökar och Sverige är en del av den utvecklingen. Under de senaste 25 åren har antalet människor som flyttar till ett annat land i världen fördubblats och uppgår idag till ca 200 miljoner.


Låt vara att MP och V inte drog riktigt jämt i valrörelsen om vilka som skulle ingå i det valtekniska samarbetet, men låna text av varandra kan man göra. Skulle det vara ett prov på högstadiet skulle någon sannolikt få underkänt p.g.a. plagiat, men i demokratins högborg går det bra att planka varandra.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Synd bara att dessa helt verklighetsfrånvända förslag inte uppmärksammas mer i den vanliga slaskpressen, för även om folk är indoktorinerade så är de inte _hur_ indoktorinerade som helst.

Och ja, även synd att det inte handlar om just högstadiet. =(

// L

Anonym sa...

Snälla Robsten de verkar inte på högstadiet utan på Sveriges största dagis och där är kopiering tillåten.

Jag blir bara mer och mer skeptisk till de underliga figurer som styr vårt land. Finns det inga krav överhuvudtaget?
Allemand

Robsten sa...

"Synd bara att dessa helt verklighetsfrånvända förslag inte uppmärksammas mer i den vanliga slaskpressen, "

Just därför belyser jag dem här.

Robsten sa...

@Allemand
Det är komplicerat. Inte vem som helst blir riksdagsman, men ibland kommer märkliga människor in, p.g.a. olika omständigheter. Sedan är ju en del i.o.f.s. duktiga, fast de representerar åsikter som är ...ja helt uppåt väggarna. Men det är ju så, vi tycker olika, de tycker väl att vi är några riktiga tomtar antagligen.

Robsten sa...

Men Ferm och Höj-Larsen är några riktiga tomtar ur alla perspektiv självklart.

Anonym sa...

"inte vem som helst blir riksdagsman,"

Sant, de flesta verkar inte ha sina hästar hemma.
Allemand

Fröken Sverige sa...

Alltid lika läsvärt i denna blogg, Robsten!

Mvh

/FS

Anonym sa...

MP och V har fått texten från samma lobbyist.
Tag reda på vem som lobbar, och vi kan få stopp på hela vansinnesprojektet.

Robsten sa...

Tack Fröken ;-)

Lobbyist? jag räknar nästan nämnda riksdagsmän som lobbyister, de beter sig som sådana.