torsdag, maj 05, 2011

Vårt rättssystem duger inte längre


Vi läser i SvD (men inte i DN märkligt nog) om den 19 åring som för tre år sedan var med om en gruppvåldtäkt där ett gäng på sex personer släpade bort en flicka från hennes kompisgäng(!) samt våldtog henne. Flickan har mått så psykiskt dåligt av den, måste man säga, råa våldtäkten att hon tog livet av sig genom att kasta sig framför ett tåg. 


Nu har genom en slump en av gärningsmännen gripits. Gärningsmannen är nu 19 år men får straffrabatt efter den åldern han hade när gärningen begicks, vilket leder till ett straff som närmast ter sig perverst i sin mildhet. I SvD står följande om händelsen.


Enligt Expressen som talat med 15-åringens familj hamnar hon i en djup depression, hon tappar i vikt, undviker skolan och vid ett tillfälle skär hon upp handleden. Under sommaren 2010 tar 15-åringen sitt liv genom att hoppa framför tåget.


Jag inser självklart med vilken lätthet man kan skapa raseri hos en förkrossande majoritet hos befolkningen med detta avskyvärda dåd, speciellt med tanke på det penibla straff gärningsmannen dömts till. Dock visar detta dåd med all önskvärd tydlighet att vårt rättsystem inte längre duger i det samhälle vi nu skapat oss. Vårt rättssystem och den straffskala vi nu har fungerade i ett annat samhälle i en annan tid. I dag framstår det som ett mycket dåligt skämt, eller snarare i en tragisk relief. 


Vi har unga pojkar på 15 år som tydligen är kapabla att dra iväg en flicka, när hon befinner sig tillsammans med sina kamrater, och på grövsta sätt våldta henne. Straffet på 5 månaders sluten ungdomsvård ter sig i sammanhanget som infantilt. I ett annat fall så dömdes en då 16-årig pojke till sluten ungdomsvård (3 år om jag minns rätt) efter att han helt utan anledning dödat en ung flicka i Borås. Enligt pojken själv så hade flickan sagt något ofördelaktigt om pojken när de väntade på bussen vid en busskur, LÄNK


Vi kan inte ha det så här, förstår inte våra lagstiftande politiker detta? Den ungdomsrabatt som unga gärningsmän får gör att straffpåföljderna blir i det närmaste pervers vid grova brott. Vi måste se över och minska den ungdomsrabatt som unga gärningsmän erhåller vid grova brott, vid mindre brott, icke våldsrelaterade kan den möjligen få vara kvar. Är gärningsmännen inte svenska medborgare skall de ovillkorligen utvisas vid grova våldsbrott. Deras familjer kan välja själva om de vill följa med sin avkomma eller inte. Allmänheten förstår helt enkelt inte sambandet mellan brottet och den straffpåföljd som blir konsekvensens av brottet längre. Vi kan heller inte ha människor som är kapabla till att mörda någon för ett förfluget ord bland oss lite mer civiliserade människor. 

Länk SvD

25 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet, det är ju beklämmande hur illa det ser ut i Sverige.

Seppo Luoma-Keturi sa...

Sex personer mot en. Den som är ensam våldförs genom våldtäkt och tar livet av sig. En av de sex utövarna lagförs och får fem månaders straff. De övriga går (fortfarande) fria.
Var finns rättvisan i den svenska lagstiftningen?

Anonym sa...

Det du pratar om, har jag sett många nämna. Man kan ha olika åsikter om straffskalor, men jag förstår VERKLIGEN de som vill höja straffen.

Men varför pratar ingen om att polisen la ner utredningen?

Hur kommer det sig att polisen inte kan hitta vem som gjort vad när det fanns många vittnen, teknisk bevisning och exakt tid och plats?

Varför fick flickan inte hjälp av barnpsykiatrin, fast hon till och med försökt ta livet av sig?


Jag tycker polisen är ineffektiv och kan bara konstatera att psykvården inte verkar tvångsinlägga folk. Enda sättet att bli inlåst för sitt eget bästa och få behandling tills livslusten kommer tillbaka verkar vara att begå ett brott.

Om brottslingarna fångats tidigare, hade flickan kanske fått livslusten tillbaka och inte tagit sitt liv.


Om hon fått rätt hjälp av psyk efter första självmordsförsöket hade det kanske inte blivit ett andra, "lyckat" självmordsförsök.

Robsten sa...

Det finns ingen rättvisa i detta Seppo. Lagsystemet har också till uppgift att verke preventivt samt att hålla de värsta galningarna borta från våra gator och torg, inte heller detta syfte upprätthålls med domen.

Robsten sa...

"Men varför pratar ingen om att polisen la ner utredningen? "

Du gör det nu. jag noterade det också. jag anbefaller dock försiktighet i slutsatser då vi saknar relevant info varför de lade ned utredningen. Jag kan dock tänka mig att poliser har döttrar i samma ålder som offret samt att de tycker detta brott är lika vidrigt som vi.

Anonym sa...

http://politisktinkorrekt.info/

Alexander den store sa...

Rättsrötan har blivit vidrig i Sverige!
PK-ismen sprider sig som en farsot anda in till Domstolarna,
Likheterna inför lagen urholkas med rasande fart på massor av punkter.
Konsekvenserna av att inte verka vara "främlingsfientlig" har nu nått
farliga gränser.
Vad detta kan leda till förstår nog snart varenda människa med sunt förnuft!
Gör politikerfjollorna det hät?
Ett sådant brott i USA hade lett till ... ja, vad tror du?

Robsten sa...

Nja, jag skulle inte direkt vilja kalla det rättsröta, jag tror att svenska ungdomar kanske skulle få samma låga straff. Det som är saken är att det aldrig händer. Det är snarare så att vårt rättssystem är hopplöst obsolet för det nya mångkulturella paradiset vi nu lever i.

Anonym sa...

"Vi kan inte ha det så här, förstår inte våra lagstiftande politiker detta?"

Politkerna menar att den här utvecklingen är sund och bra. Kritik får inte förekomma. Den som kritiserar det mångkulturella samhället är rasit.

Stig sa...

Det äckel man känner är gränslöst och frågan är vad som äcklar en mest, är det dessa perversa och sadistiska slynglar eller är det lagstiftarna & domstolarna som dömer som om de inte hade bättre omdöme än en fyllotratt.
Det största föraktet riktar jag i alla fall mot den politiska eliten som bär en indirekt skuld (minst) för alla sådana här brott i Sverige de senaste två decennierna. Det är politiskt våld och om inte politiskt mord så i alla fall anstiftan till mord.

På Politiskt Inkorrekt är det rena anstormningen av kommentarer om det här rättsperverterade fallet. Just nu 280 kommentarer men den känslomässiga styrkan är än värre: Sorg, vissa påstår sig gråta, ilska, avsky och stenhårda fördömanden mot såväl svinen som utfört det här som mot domstol och samhälle. Allt fler känner att vi har fått nog nu!!
Samtidigt beklagar sig PK-eliten över att "högerextremistiska" partier går framåt både i Sverige och EU... Ja, tacka fan för det!!!
Har man bara två extremer att välja mellan så väljar man ju inte den som vill förgöra en själv och sina närmaste. Ren självbevarelsedrift och ett sundhetstecken m.a.o.

Erik sa...

Man blir rätt frestad att snart ta lagen i egna händer.

Anonym sa...

Om man låter sig toppridas av fjollor årtionde efter årtionde, är man då mycket bättre själv?
Det brukar ju heta att ett folk har de ledare den förtjänar.

Christian sa...

Det är ju så att man mår dåligt över hur illa det är ställt i Sverige. Jag har aldrig varit för privata rättssystem eller att ta lagen i egna händer ...

Men om det är så här det ser ut så är vi ju ändå redan Italien. Skulle det hända min dotter är det nog inte till polisen jag ringer i första hand, om jag säger så. Kanske har maffian kommit hit för att vi behöver den?

Sorgligt...

Robsten sa...

"Det brukar ju heta att ett folk har de ledare den förtjänar."

Det ligger ett korn av sanning i det, men vi har sannolikt sämre ledare än vi förtjänar.

Robsten sa...

Och nu är det över 300 kommentarer under PIs artikel. Men precis som PI uppmanar jag folk att inte lufta sina ideer om att ta lagen i egna händer här.

Sune sa...

Nej, som sagt, vårt rättssystem duger inte.

Jolalus sa...

Mångkulturen fortsätter att skörda offer. PI har tidigare skrivit om den 15-åriga flickan som brutalt gängvåldtogs av ett okänt antal män en natt i juni 2008 i Uppsala. De släpade med henne till ett skogsparti i närheten vid von Bahrska häcken där de tvingade ned henne på marken och höll för hennes mun, medan hon våldtogs flera gånger, vaginalt/fingrar.

De skrev även att man lyckats gripa en av våldtäktsmännen, nämligen en vårdstudent som går sista året på omvårdnadsprogrammet och gör sin praktik på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han åkte fast för en misshandel (hösten 2010) av ytterligare en kvinna, som skallades där hon fick näsbensbrott. DNA-spår från den misshandeln kunde sedan matchas mot gängvåldtäkten.

Uppsala tingsrätt dömde

Granit Rashica, 1992-04-05, för våldtäkt och separat misshandel till sluten ungdomsvård i fem månader.

Anonym sa...

@Jolalus, läser man på Flashback så framställs det flygblad som tydligen klistras upp runt Uppsala. Det viktiga är dock att allt rasistsnack lämnas ute och att man enbart siktar in sig på domen och dess följder.

Pratas också om torgmöte för att visa sitt missnöje med domen.
Allemand

Stig sa...

Nu skall regerignen tillsätta en utredning om främlings- fientligheten och inten mindre än en av Sveriges genom tidernas mest manipulativa politiker skall leda utredningen: Bengt Westerberg.
Utredningen skall bl.a. undersöka varför främlingsfientligheten har ökat och manipulatören Westerberg skall sammanställa "kunskapen" för att sedan tillämpa multikulti-propagandan i skolorna.
Om orsaken inte hade varit SD:s framgångar så hade det varit en behjärtansvärd undersökning för verklig främlingsfientlighet är mycket otrevlig. Men nu handlar det i praktiken om en undersökning om massinvandringskritiken och den slapphänta immigrationskritiken. Något som i högsta grad underblåser såväl denna som verklig främlingsfientlighet och verklig högerextremism typ ND och nynassar är rättstatens haveri, de sinnesrubbat låga straffen och straffrabatterna till ungdomar som begått de mest grövsta och perversa brott.
Att Röda korsets sol-och-vårare Bengt Westerberg skulle beakta den sidan av problemet kan vi glömma. Att han ens skulle förmå sig till att försöka se på tillvaron ur t.ex. den våldtagna och indirekt mördade 15-åriga flickans föräldrars synvinkel är lika osannolikt, fr.a. om de blivit "främlingsfientliga" efter sina tragiska erfarenheter och upplevelser.

Anonym sa...

Det skall bildas en ”delegation för utredning av främlingsfientligheten”….(Med Westerberg i spetsen….!)
Kanske någon, eller några skulle bilda en ”delegation för att utreda anti-svenskheten”……?
”Delegationen mot anti-svenskhet”….(DAS)…..
Något högstämt och myndighetsbetonat namn måste det ha)…(!)…..

Eller kanske skulle ”delegationen” kunna heta: DURASU…..

(Delegationen för Utredning av Rasistiskt motiverade Attacker mot vita Svenska Ungdomar…..?) …

JB

Robsten sa...

Ja jag läste om utredningen i SvD, skriver kanske några rader om den senare...

Anonym sa...

Ullenhag är ett skämt. Samma sak fast ännu sämre skämt är Westerberg. Bägge dessa figurer använder maktmedel för att övertyga svenska folket om det "berikande" multikultisamhället. Medlet heter utredningar, givetvis partiska och utan objektivitet. Det är bara direktivens diktat som gäller. Det vänsterextremistiska Expo ställer villigt upp i propagandan med den "borgerliga" regeringens goda minne.
Hoppas att folkpartiet och Expo försvinner för gott - till att börja med.

Johan sa...

"Det brukar ju heta att ett folk har de ledare den förtjänar."

Varifrån kommer den här sentensen?

Förtjänade kineserna Mao?

Förtjänade ukrainarna Stalin?

Förtjänade kambodjanerna Pol Pot?

Tommy sa...

"Vi kan heller inte ha människor som är kapabla till att mörda någon för ett förfluget ord bland oss lite mer civiliserade människor."

Det här tror jag att Expo kan "tolka som rasistiskt". Dumt av dig att säga så. Men du kanske är en sådan där crackpot-nationalist? Sådana har inte i SD att göra.

Robsten sa...

Nu ironiserar vi. Vänd dig direkt till Hansson med dina åsikter. Jag har redan haft min diskussion med honom. Åtminstone delvis blev han missförstådd. Dessutom har han, enligt uppgift till mig, korrigerat sina synpunkter en del efter Bjurwalds senaste bok. Den fungerade som en ögonöppnare, tack för det Bjurwald.