tisdag, maj 03, 2011

Svenska journalister och EU, samt synpunkter från SD-Partilles hemsida


Journalisten och medlemmen i ”Journalister utan gränser” Jesper Bengtsson menar i en artikel på Journalisten.Se att EU inte skyddar journalister och yttrandefriheten inom EU:s gränser. Flera medlemsländer visar upp brister i skyddet för den journalistiska friheten. Så här skriver Bengtsson.


Ungern är väl det bästa exemplet. Den medielag som klubbades igenom ungefär samtidigt som landet tog över ordförandeklubban i EU innebär att all nyhetsförmedling övervakas av en mediemyndighet där medlemmarna utses av det politiska etablissemanget. 


Det är självklart inte bra med en mediemyndighet som utses av det politiska etablissemanget, det förstår säkert alla. Men i vårt land, där det inte finns en sådan myndighet, så är journalistkåren till mycket stor del i alla fall en megafon för det politiska etablissemanget. När gick medierna och tidningarna emot det politiska etablissemanget på allvar? Jag kan i princip inte komma på någon enda gång. Ibland skrivs artiklar som gynnar vänsterblocket, ibland Alliansen, men aldrig att medierna går emot etablissemanget som sådant. Så vad är skillnaden mot situationen i Ungern?  


Länk Journalisten.se


Jag var inne och läste SD Partille:s hemsida. En artikel tar upp det förhållande att två politiskt korrekta politiker har överfallits och misshandlats, förmodligen som en effekt av det mångkulturella samhälle de själva hyllat. Dock har ju inte Anders Wallner haft en position där han offentligt sagt någonting själv, bäst att påpeka detta. Frapperande är det ändå med dessa överfall på mångkulturalismens förespråkare.


Länk SD Partille


En annan artikel på samma hemsida belyser kraven på införandet av muslimska helgdagar, samt Jimmie Åkessons syn på saken (som väl sammanfaller med min egen till stora delar).


Länk SD Partille

1 kommentar:

Robsten sa...

Ted Hesselbom nämnde i dagens program av Nyhetsbyrån SD IGEN! I ganska positiva ordalag. Vad är detta?