söndag, maj 01, 2011

Ingen obefogad oro


I dag öppnar Tyskland och Österrike sina gränser för den fria rörligheten av arbetskraft inom EU. Dessa två länder är sist ut med att öppna sina gränser och många tyskar hyser en oro för ökad arbetslöshet samt lönedumpning. Enligt den artikel som är publicerad på Sveriges Radios hemsida så finns ingen anledning till oro. Så här står det i artikeln.


Tyskland och Österrike valde som enda länder inom EU att utnyttja hela det sju år långa undantaget för att öppna sina arbetsmarknader. Trots forskarnas lugnande ord finns det en stark oro hos befolkningen för att arbetslösheten ska stiga, lönerna dumpas och att människor från öst ska utnyttja välfärdsstaten.
Tre fjärdedelar av tyskarna känner så. Starkast är rädslan i östra Tyskland, nära gränsen mot Polen. Där utnyttjas rädslorna flitigt av nynazistiska partier som larmar för en invasion av polsk arbetskraft. 


Forskarna lugnade oss svenskar också i samband med att vi öppnade våra gränser. Dessutom var våra politiker översvallande inför denna regeländring och alla som hyste minsta tveksamhet utmålades som dystra pessimister och bakåtsträvare i vanlig ordning. En politiker av rang hyste tveksamhet inför lagändringen, nämligen den bufflige Göran Persson. Det antyddes t.o.m. mellan raderna att Persson var en smula främlingsfientlig för hans tveksamhet gentemot reformen. 


Hur blev det då? Jo att det skett en undanträngning av vår egen arbetskraft står utom allt tvivel. I den kommun där jag bor i så finns det i princip inga svenska byggjobbare kvar. Alla byggarbetare talar utländska språk, företrädesvis polska. Detta när vi har ungefär 400,000 arbetslösa människor i vårt land. Byggarbete är ju på sätt och vid ett kvalificerat arbete, om det skall vara kvalité på de utförda jobben. Det är dock inte kvalificerat på det sätt att inte arbetslösa skulle kunna utbilda sig till yrket, alternativt gå som lärling för unga människor.  


Vi såg i Uppdrag Granskning hur alla svenska sjömän i princip konkurrerats ut av billig arbetskraft utifrån. Vi såg i samma program hur det på många håll snart är unikt med svenska chaufförer, billigare alternativa chaufförer från Polen anlitas i stället. Varpå de svenska chaufförerna får gå och stämpla i stället. Samhällsekonomiskt vansinne men enskilda företag vinner naturligtvis på affären. Länk Uppdrag Granskning.    


Det är ju synd att det endast är nynazistiska partier som tar människors oro på allvar. Det var väl meningen att vår demokrati skulle fungera som så att alla partier tar medborgarnas oro på allvar, det var ju själva andemeningen med vår demokrati. Våra högavlönade politiker är tydligen mer intresserade av Europa och Bryssel än av dem som de är satta att företräda. Man kan säga att verklighetsfrånvända politiker göder nynazistiska partier genom att ignorera sina väljare (alternativt f.d. väljare).

Länk Sveriges Radio  

3 kommentarer:

Anonym sa...

Notera hur Sveriges Radio bara citerar en enda person, en viss professor Zimmerman som knappast någon svensk hört talats om. Väl värt att notera är att Tyskland och Österrike hade 2004 högre arbetslöshet än de länder, Sverige, Irland och Storbritannien, som öppnade direkt, men nu har de klart lägre arbetslöshet, särskilt jämfört med Irland, så det är svårt att se på vilken grund Zimmerman skulle dra slutsatsen att Irlands val var klokare än Tysklands och Österrikes.

Anonym sa...

...ack så typiskt får Svensk Public Service. Leta fram en "expert" och låt denna bekräfta den vinkling journalisten vill göra. Ingen annan hörs, ingen balans. Ring upp journalisten och fråga vad de sysslar med.

Staffan sa...

Forskaren Klaus F. Zimmermann är pro mångkultur och har skrivit en bok:
European Migration
"In recent years, migration has become a major challenge for researchers and policy-makers. The focus has been to investigate the demographics of the movements, the assimilation and integration patterns this process causes, and the effects migrants have on the welfare of the native population. The design of a coherent migration policy is crucial for Europe, which is far behind countries in North America and Australasia. This book summarizes for the first time existing evidence in
Europe and contrasts it with the experiences of those countries. It provides a complete picture of migration policies across countries and draws policy-conclusions. "

Efternamn med Zimmer är ofta judiska, vilket återigen pekar på ett sionistiskt uppsåt med mångkultur i Europa.