söndag, maj 01, 2011

Mer om Bjurwalds senaste bok


Jag tänkte publicera några stycken till från Bjurwald senaste bok ”Europas Skam”, därefter har jag planerat att lägga ifrån mig boken för gott. Det blir alltså en sista artikel med små axplock från Bjurwalds litterära produktion. På sidan 282 berömmer Bjurwald vår svenska kvällspress som hon menar är höjden av journalistik. Dessutom hymlar kvällspressen inte vad de tycker om SD, det är väl snarare det som faller Bjurwald på läppen. Så här skriver hon på nämnda sida om kvällspressens kampanjer innan valet.


En annan konsekvens av kampanjer som ”Vi gillar olika” är att de av väljarna kan uppfattas som order ovanifrån. Det gynnar Sverigedemokraterna, som gärna talar i typiska högerpopulistiska termer om det mångkulturvurmande etablissemanget kontra de vanliga medborgarna.  


Ja Bjurwald, jag uppfattar det som direkt order från vårt mångkulturvurmande etablissemang där du Bjurwald, tveklöst hör hemma. Det syns på dig och din ”duktig flicka” attityd, ditt uttal, ditt nasala tonfall och ditt sätt att föra sig, ja t.o.m. din uppsyn. Jag är en ganska vanlig medborgare som både går och talar en aning hafsigt, kanske en typisk högerpopulist som både svär ibland, dricker whisky och bär en Tors hammare runt halsen. Vi bor på olika planeter, och så skall det förbli. På sidan 283 dristar sig Bjurwald att konstatera följande.


SD blir alltmer skickliga på att klä sina fördomsfulla idéer i civiliserade termer.  


He, he, men dig lurar de inte Bjurwald? Så objektivt, så vetenskapligt, så djuplodande. Man baxnar! På samma sida står denna djupa insikt.


Rasism baseras på rädsla för det okända och är enligt forskningen svår att bemöta med logik. Rasisternas egna ord riskerar därmed att få större genomslag än de eventuella reservationer som medierna inkluderar i exempelvis en tillhörande faktaruta.


Och just därför anser Bjurwald att opassande åsikter inte skall få publiceras alls i tidningarna. Vår egen lilla humanist har faktiskt inte den blekaste aning vad begreppet demokrati innebär, trots att hon själv använder detta begrepp så påfallande ofta. Ren rasism kan man nog möta med logik. Saken är tyvärr den att det är svårare att försvara en vansinnig immigrationspolitik med logik. Så det blev nästan rätt där Bjurwald. På sidan 291 beskriver Bjurwald den strategi som skall användas mot SD. För att försvara sin ganska så odemokratiska strategi börjar hon med denna förnumstiga inledning.


Sverigedemokraterna accepterar inte alla människors lika värde oavsett etnisk bakgrund. De är därmed ett hot mot demokratin och klimatet för icke-etniska svenskar – och bör av medierna granskas som ett sådant. Det finns en rad saker som är avgörande för att medierna inte ska spela de främlingsfientliga partierna i händerna.


Därefter räknar Bjurwald upp ett antal mer eller mindre odemokratiska åtgärder som i huvudsak berör vår media. Jag vill bara flika in till Bjurwald att jag inte har några problem med att se att alla människor på jorden har samma universella värde. De personer jag har svårt med är väl snarast odemokratiska apologeter som du Bjurwald. Goebbels hade varit stolt över dig. En av åtgärderna Bjurwald varmt rekommenderar är denna.


En inlärning av de främlingsfientliga aktörernas nya vokabulär är avgörande för att framgångsrikt kunna bevaka och granska partier som Sverigedemokraterna.  


Nya vokabulär? Tja jag kan hjälpa Bjurwald och hennes kompisar lite på traven. Sannfinländarna, massimmigration, Rosengård, islamofil, oikofob, SDfob, skamkultur. Vi stannar där. På sidan 294 forsätter Bjurwald att ge råd hur man skall marginalisera SD. För det är SD som gäller, inga andra mer eller mindre extrema grupper. Det står glasklart efter en läsning av Bjurwalds bok. Så här tycker Bjurwald att man skall bekämpa SD.


Grävande journalistik är en av tyska Bertelsmannstiftelsens rekommenderade åtgärder i studien om strategier mot extremhögern. 


Så det är alltså vad SD har att vänta om Bjurwald får som hon vill. Nu har ju de flesta redaktioner skurit ned sin personal så jag tror det blir svårt med någon grävande journalistik framöver. Dessutom kanske inte Expressen och Aftonbladet är några lysande stjärnor vad gäller grävande journalistik, inte om fakta skall bli rätt i alla fall. Fast det kanske är just fakta som inte skall bli rätt. Grävande journalister brukade sätta en yrkesheder i att få fakta rätt. Bjurwalds egen bok är så full av faktamissar att man börjar småle, nästan besvärat. Ett av de sista goda råden som Bjurwald har vänligheten att dela med sig av lyder (på sidan 295) enligt följande. 


Med en journalistik byggd på välvilja och överslätande riskerar främlingsfientliga åsikter att neutraliseras. Som jag beskriver i stycket om antirasistiska folkrörelser avskräcks vanliga medborgare från att markera mot extremhögern genom mediernas kollektiva stämplande av det antirasistiska motståndet som vänsterextremt. Journalisterna bör inte ha förutfattade meningar om de antirasister som försvarar demokratin på gator och torg.


Bjurwald talar mycket om populisternas nya vokabulär och att ”avkoda” vad SD säger. Jag tror nog att det är påkallat att avkoda vad Bjurwald själv säger i detta stycke. Att media inte skall vara överslätande betyder att de skall driva en ren hetskampanj, likt den i slutet av valrörelsen. Antirasistiska folkrörelser är lika med AFA och stenkastarvänstern, dem skall media stryka medhårs. Att försvara demokratin på gator och torg betyder faktiskt raka motsatsen, att störa fri åsiktsbildning och mötesfriheten. Vill man vara lite elak (och det vill jag) så är detta inget annat än en uppmaning till högmålsbrott. 


Jag tvivlar inte på att denna bok med sitt mycket olustiga innehåll delas ut gratis på olika sätt till en del tidningsredaktioner i landet. Jag hoppas ändå att mitt bloggande om boken får upp ögonen på en del människor, kanske inte bara redan frälsta (en from förhoppning). Sist vill jag bara avsluta med att påpeka ett av råden Bjurwald beskriver för att bekämpa SD. Hon anser att man skall lära känna sin fiende, närma sig och bekanta sig med denna fiende. Kanske har denna blonda överklassfröken med sin lite nasala framtoning läst lite om militär strategi också. Kom alltid ihåg en sak, skenet kan bedra kraftfullt, speciellt det sken journalister omger sig med.

18 kommentarer:

Robsten sa...

Det här var väl rätt avslappnat BJ...Johan ;-)

Varg i veum sa...

Jag "gillar" myten om att "främlingsfientlighet" eller "islamofobi" baseras på okunskap.

LP sa...

@Varg i veum

Så sant!
För några år sedan hade jag ingen särskild åsikt om islam. Jag har alltid varit ateist och betraktade islam som bara ännu en variant på de dumheter religiöst tänkande leder till.

Sen kom 9/11 och hela västvärlden tvingades förhålla sig till krigarpedofilens dödslära.
Ju mer jag läste om läran och framförallt hur man tillämpade den, desto mer förfärad blev jag, Plötsligt framstod den gamla Svenska Kyrkan som ett under av upplysning och framstegstänkande.

Jag äger nu två koraner (dels Bernströms tillsnyggade och dels Zetterstéens mera originaltrogna översättning) och en del litteratur som mer eller mindre direkt kritiserar islam. Hade jag råd skulle jag gärna läsa islamologi, det vore kul att göra ett studiebesök i de svenska islamofilernas innersta klubb, men det får vänta. Jag tillhör verklighetens folk och måste ta hand om min familj istället för att lattja runt på universitetens nöjesutbildningar.

LP sa...

Ang Bjurwalds brist på intellektuell hederlighet: Hon anser väl helt enkelt att ändamålen helgar medlen.

Ang citatet:
"Rasism baseras på rädsla för det okända och är enligt forskningen svår att bemöta med logik."
Rasism kan baseras på rädsla, men den kan lika gärna baseras på antaganden som antingen är sanna eller falska och därmed mycket väl går att bemöta med logik, om man vill!
Bjurwald gör tyvärr felet (omedvetet?) att blanda samman forskning med politisk åsiktsbildning. Samma misstag görs ofta då det gäller den sk "genusforskningen" - man vill helt enkelt lansera en åsikt och vill gärna förklä denna i vetenskaplig skrud.
Kolla tex denna länk ang rasism:
http://sv.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Wealth_of_Nations

Johan sa...

Ja, det här var tack och lov lite mer avslappnat än de förra artiklarna. Men tyvärr tycker jag fortfarande att du verkar ha ett överspänt förhållande till Expo.

Jag tror att problemet består i att du inte har förstått att Sun Myung Moon är Messias, d.v.s. Gud själv inkarnerad. Den som har förstått det och tagit del av Fader Moons lära, vet att företeelser som olika folk, länder och religioner i själva verket är saker som Djävulen har hittat på för att splittra mänskligheten. När man har nått den insikten begriper man också att Expo faktiskt inte är så tokiga.

Läs gärna mer om Fader Moons lära i den här artikeln:

http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=958

Men det är klart, som Tommy Hansson sade i en kommentar till artikeln, "det är inte alla som delar min positiva inställning till Unification Church".

Varg i veum sa...

@Johan. Vad har din text om Moon-sekten med någonting som helst att göra?

Anita sa...

Tack för en lysande recension. Kände på mig att denna bok skulle vara på detta sätt. Så den kommer jag inte att läsa eller inköpa. Det räcker ju att veta att hon är en EXPO-Journalist som jag har väldigt lite förtroende för.

Johan sa...

Tja, Varg i veum, vi diskuterar ju Expo. Precis som SD-Kurirens redaktör Tommy Hansson tycker jag att SD har en överdrivet kritisk inställning till Expo. Robsten skulle kunna se lite mer avslappnat på Expo om han insöp Unification Churchs gudomliga visdom, förmedlad av Fader Moon. Det funkade för Tommy!

Robsten sa...

OK, Johan, jag har definitivt ett avspänt förhållande till dig ;-) He, he. Om du verkligen vill veta vem som är extremt överspänd, läs Bjurwalds bok, hon är allt annat än avspänd ha, ha.

Robsten sa...

Bra beslut Anita, ni vet ju i vilka tonarter Bjurwald sjunger i nu. Köper man boken så sponsrar man ju Expo och Bjurwald. Vilket jag tyvärr gjort.

Robsten sa...

"Precis som SD-Kurirens redaktör Tommy Hansson tycker jag att SD har en överdrivet kritisk inställning till Expo."

tvärtom, SD borde bli ännu mer kritisk. Det finns en aningslöshet som nästan förvånar mig. Bjurwald skriver ju rakt ut, lär känna din fiende så du kan krossa honom.

Anonym sa...

Imponerande självplågarprestation att läsa en hel bok av Bjurwald!

Bjurwald och hennes kulturmarxistiska gelikar gillar den propaganda metod som handlar om att styra/sabotera hederlig debatt genom att "dekonstruera" de sedvanliga begreppen. Instruktiv flashbackkommentar om detta här:
https://www.flashback.org/sp30320345

Robsten sa...

"Imponerande självplågarprestation att läsa en hel bok av Bjurwald!"

Håller med till fullo Benge. Jag tog på mig denna bok. Andra får ta på sig andra kommande böcker, jag tänker inte göra det.

Anonym sa...

Att vara okunnig och insiktslös om religiösa (existentiella) frågor, och mena sig vara (stolt, ”upplyst”?), ateist, är nog ingenting att försöka skryta med….?
Varför har inte svenska folket kunnat vara lite mer på alerten, och lite mer vaket, och kunnat samla sig lite mer till att bedriva en sansad, balanserad, medveten och klok invandringspolitik mycket tidigare?
Det är så dags nu?
Att en hel del människor nu börjar reagera, rent reflexmässigt, överväldigat, yrvaket och sömngångaraktigt, är väl ett tecken på någonting?
Först nu börjar en större del av den inhemska befolkningen inse vad som sker? Och först nu börjar de kunna formulera grupperingar som vill ha en annan agenda?
Tala om att vara ”ett sovande folk”?
Eller kanske skulle man säga ett medvetslöst, okunnigt, obildat, kulturlöst, självförsvarslöst och övermaterialistiskt folk, utan någon större insikt om de existentiella (religiösa) frågorna, och därmed ett godtroget och aningslöst folk?
Som ett mähä?
Som alltför lättvindigt låtit sig övertalas av än den enas och än den andras argument för ökad invandring? Argument som anammats av alltför många modlösa, fega, osjälvständiga och rädda politiker som inte har haft modet att höja rösten i de politiska partierna och gå emot strömmen när det gäller invandringens agenda?
Rädda för ordet rasist? Rädda för ordet främlingsfientlig?(Liksom för orden islamofob, antisemit, nazist?)
Ett så lättskrämt folk?
Så lättlurat?

Anonym sa...

Ps. Som en skock får, som snällt låter sig ledas till "slakt"...? Ds.

mats c sa...

Det finns även många utanför SD som har en gås oplockad med Bjurwald.

T.ex Statsvetaren Heinö-Johansson som i dessa bloggposter även länkar till andra debattörer.

http://andreasjohanssonheino.blogspot.com/search/label/Lisa%20Bjurwald

Robsten sa...

Ja, jag förstår vad Heinö är ute efter.

LP sa...

@mats c

Strålande att en person som Heinö verkar bli alltmer frispråkig i sin analys av den påbjudna mångkulturella statsideologin!

Jag har följt hans blogg och övriga framträdanden ett tag och upplever att han blivit skarpare, eller är det bara önsketänkande?

Har har cred och han jobbar i en vetenskaplig tradition. Han kan därför inte tvingas till tystnad av populister som Bjurwald genom att hon slänger ur sig de gamla vanliga politiskt godkända flosklerna.

Det finns för övrigt en videodebatt med Heinö där han efterlyser en korrektare begreppsanvändning då det gäller integration och assimilation:

http://www.timbro.se/innehall/?art=integration-eller-assimilation