lördag, april 30, 2011

Lisa Bjurwald har definitivt gått över anständighetens gräns


Jag forstätter att läsa Lisa Bjurwald bok, tyvärr. Jag läser vad som står i boken på sidorna 289 och 290. Jag tror inte mina ögon, jag tror jag läser fel, inbillar mig. Jag läser tyvärr inte fel ser jag när jag läser texten för fjärde gången, det står som det står. Det är värre än jag någonsin trodde skulle kunna vara möjligt. Bjurwald är trots allt anställd på DN och det är i sig en skandal när man läser vad hon häver ur sig i sin bok. Så här skriver hon på sidan 289.


SD behöver inte ha med ett ord om avrättningar i sitt partiprogram. Det skulle hindra dem från att någonsin nå inflytelserika politiska positioner. Kanske skulle de knipa ett mandat i en mindre kommun som västgötska Grästorp.


På sidan 290 fortsätter kvinnan.


Men framför allt är Sverigedemokraternas nuvarande strategi långt mer effektiv för att skapa ett ”svenskvänligt” klimat än att skjuta invandrare i Malmö. 


Detta var att gå för långt, alldeles för långt. Jag tror på fullt allvar att Bjurwald inte kan vara fullt psykiskt frisk. Ingen i SD skulle ens drömma om att ha ”avrättningar i sitt partiprogram”, det är fullständigt absurt och så grovt förtal man överhuvudtaget kan tänka sig. Jag känner hundratals sverigedemokrater, det är fullständigt normala människor med normal empati och förstånd. Här talar Bjurwald om att SD inte behöver ha ”avrättningar” i sitt partiprogram! Detta är inget annat än sinnesjukt mina damer och herrar, det värsta jag läst alla kategorier.


SD strategi är effektivare än att skjuta invandrare i Malmö? Jag tror att Bjurwald tappat fotfästet fullständigt. Det är ungefär som att vi konstaterade att det nog är bättre för socialdemokraterna att möta SD med politiska argument än att själva skjuta ned dem i stället. Låter det vettigt? Detta är fullständigt sanslöst och så kränkande så man baxnar. Vilken människosyn har Bjurwald egentligen? 


Efter detta kan jag inte hålla inne med den åsikten att det är mycket märkligt om någon SD:are ställer upp för intervju med Bjurwald, hon har faktiskt trotsat alla anständiga gränser, rejält.   

36 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte detta förtal?

Robsten sa...

Det är fanimig sinnesjukt, hon borde hämtas av män i vita fladdrande rockar.

Varg i veum sa...

Jisses, man blir mållös. Så fort den kommer ut på Piratebay ska jag ladda ner och läsa den.

Robin Shadowes sa...

De flesta av Sveriges politiker borde utsättas för en stor sinnesundersökning.

Gaikokujin sa...

Dessa citat kan vara bra att ha i bakhuvudet och lobba till henne så fort man har möjlighet (kommentar till blogg, om hon är med på tidningschatt osv)

Robsten sa...

Eller när hon vill ha en intervju, "för att lära känna sin fiende".

cavatus.wordpress.com sa...

Jag är chockad. Hon måste ha tagit för mycket kokain eller äta för mycket psykofarmaka. Om inte är det något fel på henne. Hon är rabiat. Fattar hon inte att det är förtal hon ägnar sig åt. Jag hoppas verkligen att SD vidtar åtgärder mot det här.

Robsten sa...

Ser illa ut om partiet som sådant anmäler henne. Skall nog vara en privatperson eller någon som blir explicit utpekad. Jansson eller Ekeroth (som nämns flest gånger av alla).

cavatus.wordpress.com sa...

Möjligen, men det viktiga är att någon reagerar. Ska hon få härja så fritt som hon gör i medierna bör väl någon försöka sätta ned foten någon gång. Människan är ju rabiat.

Robsten sa...

Fast jag funderar över om hon är mentalt frisk, alltså på allvar. Något stämmer inte riktigt när man läser de två sista citerade styckena, det är inte normalt, ens för en rabiat antirasist.

cavatus.wordpress.com sa...

Nej, och de två citerade styckena är svårbegripliga och dunkla och måste läsas ett par gånger för att man ska kunna uttyda dem. Det dunkelt skrivna är det dunkelt tänkta.

Du har rätt - hon är nog mer än rabiat. Hon är knäpp, en sjuklig fanatiker och paranoid. Det kan man nästan uttyda när man lyssnar på henne. Hon låter så manisk på något ogripbart sätt.

Om man ska tänka positivt, så kan hon bli en tillgång för SD om hon får mycket medieutrymme, då folk genomskådar hennes enkelspåriga utfall.

Anonym sa...

Jag har skrivit ett litet inlägg om detta:

http://www.fredrikarvidsson.se/2011/05/bjurwald-sverigedemokraterna-ar.html

Robsten sa...

Ja, bra inlägg Fredrik.

Jag har också tänkt att hon kan bli en tillgång, men jag är tveksam ändå. När hon framträder i TV-rutan så uttrycker hon sig inte riktigt som i boken. Boken var nog menad endast för antirasisterna och det var nog inte ens meningen att vi skulle läsa den.

Bjurwald skriver ju och ger tips hur man bäst bekämpar SD t.ex. Lär känna din fiende är ett av tipsen. Hade hon känt sin fiende lite mer hade hon aldrig skrivit som hon gjort. Alternativt är hon helt förblindad av hat.

Håkan sa...

Jag är privatperson och medlem i SD - jag skall ta mig tusan anmäla henne eftersom jag känner mig kränkt!

Jag följer era kommentarer i ytterligare några dagar och sedan kanske ni kan hjälpa mig att sammanställa allt, såsom relevanta sidor och påhopp.

/Håkan

Patrik sa...

Jag håller absolut med dig om Bjurwalds mentala status.

När jag läser eller hör henne får jag lite vibbar av Erik Korsås som var påstådd kriminolog och medias upphöjde "prostitutionsexpert", men som visade sig vara såväl hitte-på-akademiker som horbock. Jag får också vibbar av Siw Persson, politikern som kämpade mot MC-gängen, som under en tid var medias hjälte men som visade sig vara sinnessjuk och paranoid. (Googla gärna på dessa två filurer)

Tyvärr är Bjurwald fortfarande medias gunstling och hennes påståenden går därmed ofiltrerat rakt ut i propagandamaskineriet.

/Patrik

Torsten sa...

Jag har faktiskt reagerat när jag sett henne i några videoinslag. Hon har något spänt och robotaktigt i sin framtoning och ögonen ser väldigt konstiga ut. Hur man ser ut kan ingen hjälpa men detta är något annat, hon verkar inte psykiskt friskt. När man nu läser dessa citat ur 'boken' så faller bitarna på plats. Ingen normal människa skriver något sådant.

Anonym sa...

Otäckt, att man får skriva sådan dynga och klara sig undan, ett samhälle som tillåter en sådan text är sjukt. Inte bara samhället, förresten.
Allemand

Anonym sa...

Det är bra att allmänheten får upp ögonen för Expo.
Att en sådan organisation får finnas i Sverige är obegripligt, när dessutom skattebetalarna ovetandes pumpar in pengar till dem.
Mona och Lisa kan troligtvis sänka hela stiftelsen, när de håller på med denna vansinniga kommunist-propaganda!

Anonym sa...

Det kan eventuellt vara så att Lisa Bjurwald använder sig av det klassiska tricket att medvetet överdriva och göra absurda påståenden som gör att andra mindre grova överdrifter om hennes motståndare på så vis har en möjlighet att accepteras av läsarna.

En taktik som jag vill minnas utnyttjades flitigt av såväl nazister som kommunister.

I stil med att ju större lögn, desto mer troligt är det att den på sikt kommer att uppfattas som sanning.

Anonym sa...

Hon är en rabiat fanatiker av värsta sort i den nya religionen den globala humanismen/feminismen där de de här hycklande godhetsivrarna är farligare än extremmuslimer.

Johan sa...

Jag tycker att det är lite barnsligt att demonisera Bjurwald och Expo på det här viset. Vi sverigedemokrater bör, som den alltid kloke Tommy Hansson har påpekat, försöka ha en "betydligt mer avslappnad inställning" till Expo. Tommy Hansson, vars "favoritpolitiker" är Fredrik Malm, har också visat att det går alldeles utmärkt att som sverigedemokrat ha vänskapliga förbindelser med Expomedarbetare.

Slappna av lite nu och lär av Tommy!

Anonym sa...

@Johan, tror du hamnade lite fel där, inte nykter ännu, eller? Denna tråd handlar om Lisa B, läs överskriften om du kan.
Allemand

Torsten sa...

Johan har tydligen Tommy Hansson som guru vilket kanske inte framstår som särskilt förtroendeskapande efter Hanssons famösa Expoflirtande. SD bör kategoriskt avvisa alla kontakter med Expo som ju visat vad deras egentliga syfte är ett otal gånger. Det är förstås inte osannolikt att Johan är ett internettroll men det skadar inte att påpeka hur negativt det är för SD att ha något som helst med Expo att göra.

Anonym sa...

I Bjurwalds förvirrade värld är SD = 2VK-nazism, så med den utgångspunkten är det närmast konstigt att SD inte skriver något om folkmord i sitt partiprogram. Bjurwald börjat tro på sina egna lögner om SD och har byggt en tankevärld som är så långt ifrån verkligheten man kan komma.

Robsten sa...

Eee..jag tog Johans kommentar som ironi? Är jag ute och cyklar? I annat fall spelar det mindre roll, jag lär knappast ändra min uppfattning för att någon säger "ääähh..slappna av lite grabben"

Robsten sa...

Jag är böjd att hålla med Anonym 14:02 här.

Anonym sa...

Hon jobbar åt familjen Bonnier både på DN och Expo, varför så förvånade?
Det är ju inga nyheter att detta är deras politiska ståndpunkt?

Robsten sa...

Deras politiska ståndpunkt är inte förvånande nä. Men jag är förvånad hur oerhört grovt hon uttrycker sig och vilka odemokratiska metoder hon anser att man skall kunna använda. Så, jag är faktiskt förvånad, trodde inte B hade sjunkit så djupt. Möjligt jag är naiv, men i så fall har fjällen föllo från mina ögon nu.

Anonym sa...

Vad hetsar ni upp er över egentligen?

Detta är exakt samma sorts retorik som Ekeroth och Söder använder.

Man ska inte kasta sten i glashus eller hur?

Robsten sa...

Nej, det är inte samma retorik som Ekeroth och Söder använder. Även om främst Ekeroth ibland spetsar till budskapet en aning.

Torsten sa...

Ekeroth och Söder ägnar sig inte åt retorik, det behövs liksom inte. Men anonym kl 18.25 har säkert något bra exempel att visa upp??

Anonym sa...

En organisation kan inte bli förtalad, i juridisk mening så är det bara personer som kan bli förtalade. En anmälan skulle därför bara läggas ner med vändande post.

Det är såklart en annan sak om någon person i boken förtalas, då kan de ta tag i det. Eftersom brottet inte ligger unde allmänt åtal måste de själva anmäla.

Det är, å andra sidan, förtal att på en blogg peka ut någon som sinnessjuk. Oavsett vad man tycker om denne.

Robsten sa...

Precis, men är det förtal om man på allvar UNDRAR om alla hästar är hemma, då påstår man ju faktiskt inte att hon har spårat ut på riktigt, man bara undrar det. Därefter är denna undran baserad på en hel del verkligt märkliga uttalanden. Skulle det sedan visa sig att objektet verkligen har en psykisk insufficiens har man i princip bara oroat sig för hennes hälsa, låt vara mental sådan, men i alla fall.

Nä, tror det åtalet också går med hemvändande post.

Robsten sa...

"Fast jag funderar över om hon är mentalt frisk, alltså på allvar. Något stämmer inte riktigt när man läser de två sista citerade styckena, det är inte normalt, ens för en rabiat antirasist."

Alltså läs de två citaten igen, i ljuset av de är min undran befogad.

Anonym sa...

Förstår vad du menar men jag skulle inte vara så säker.

Medicinska tillstånd ses som extra allvarliga i både PUL och förtalsmål. Spelar ingen roll om det är sant. Gäller även kriminalitet. I båda fallen spelar det ingen roll om uppgiften är sann eller inte, det kan bedömas som kränkande och förtal ändå.

Säger inte att det skulle vara antingen det ena eller det andra i det här fallet, men värt att tänka på om man ska beskylla andra för förtal.

Robsten sa...

ja, du har förmodligen helt rätt och det var en exklusiv engångsföreteelse att jag yppade tvekan angående Bjurwalds psykiska hälsa. Tror det är första gången jag gör det dessutom. Nä, det är inget man normalt skall göra och jag avråder bestämt från det, trots då att jag själv gjorde ett övertramp här.

Det är på sätt och vis allvarligare när man yppar en allvarligt menad fråga om en persons psykiska hälsa, än om man bara kastar ur sig "jävla psyko" ety då förstår ju alla att det är menat som ett invektiv.