lördag, april 30, 2011

En klockren lögn Bjurwald


Rubriken är tveksam då Lisa Bjurwalds nya bok ”Europas skam” innehåller ett stort antal rena felaktigheter. Ännu fler glidningar och märkliga tolkningar finns det i boken. En direkt påvisbar uppenbar lögn är dock det Bjurwald skriver på sidan 292 i boken. Där står följande.


SD är skickliga på sociala medier och internet. De planerar till exempel att ge miljoner till den främlingsfientliga webbsajten Politisk Inkorrekt. Medierna måste granska deras nätstrategi och bemöta på nätet. Kommentarsfälten måste hållas rena från rasistiska kommentarer. Debatten om det rasistiska näthatet måste fortsätta.


Nu råkar jag veta att det aldrig varit tal om att SD skall ge några miljoner till PI. Inte ens om partiet ville ge ett sådant bidrag skulle pengarna finnas. Det mesta av de ekonomiska resurserna är trots allt öronmärkta pengar eller så går de till anställningar. Tanken att SD skulle ge miljoner till en framstående oberoende sajt är i det närmaste absurd. Detta är inget annat än en klockren lögn och jag råkar dessutom känna till fakta i målet denna gång. Just därför valde jag att belysa denna lögn och ingen av alla de andra som finns i Bjurwalds bok.   


Det är förvånande att Bjurwald som berömmer sig för att vara journalist tillåter sig sådana påvisbara lögner. Annars så är ju lögner som är svårare att motbevisa helt klart att föredra för slemma journalister av olika schatteringar. 


På tal om näthat så skriver Bjurwald väldigt mycket om det hat olika högerpopulistiska grupper sägs stå för. Läser man mer än 5 sidor i Bjurwalds bok så kan man omöjligt undgå att lägga märke till Bjurwalds eget hat, ett hat hon säkert är lyckligt ovetande om. Alla som har en annan åsikt än Bjurwald i immigrationspolitiska frågor är i princip rasister, nazister samt ett stort hot mot demokratin. På ett ställe i boken medger ändå Bjurwald att det kan finnas ”invandringskritiska” personer som inte förtjänar att rullas i tjära och fjäder, det måste ha kostat på. På sidan 288 i boken beskriver Bjurwald Sverigedemokrater så här.


Rasismen är central för Sverigedemokraterna. Den genomsyrar allt: deras syn på andra partier (som mörkar sanningen om invandringen), medierna (som också mörkar sanningen om invandringen) och naturligtvis synen på människor av annan etnisk bakgrund än svensk (som är här för att störta oss in i ett medeltida islamskt mörker, roffa åt sig miljoner i bidrag och våldta våra kvinnor). Inget annat svensk parti av vikt kommer i närheten av att utgöra ett liknande hot mot demokratin. Därför måste Sverigedemokraternas rasism också få vara central i bevakningen av partiet. Att medvetet skjuta hela partiets raison d’étre åt sidan är mer missvisande än att inte göra det.


Ja, om någon undrar vad Expo och Bjurwald verkligen står för så vet ni det nu. För det första så är inte stark kritik mot vår vansinniga immigrationspolitik lika med att man ser ner på människor av annan etnisk härkomst. Alltså är inte heller denna kritik rasistisk. Bjurwald blandar medvetet bort korten här för hon vill inte ha någon kritik mot vår uppenbart vansinniga immigrationspolitik alls. För det andra så mörkar både partierna och medierna de negativa effekterna av vår immigration. Thomas Gür och Susanna Popova erkände det rakt ut i programmet Åsiktsmaskinen som sändes 29 april 2007. De sade dessutom att det är en medveten strategi och att det sker systematiskt. Som av en händelse är klippet bortplockat från You Tube, påstår jag att det är ytterligare ett tecken på den mörkläggning Bjurwald förnekar så kallar hon väl mig för både nazist och stalinist. LÄNK min artikel om programmet


Sedan påstår denna journalist att SD är ett hot mot demokratin! Det är i själva verket Bjurwald själv som uppvisar en högst tveksam demokratisyn. Tycker man inte som Bjurwald i vissa för henne viktiga frågor, ja då är man ett hot mot demokratin. Alltså, demokrati innebär att man respekterar eller i alla fall accepterar att andra människor kanske inte delar mina egna åsikter. Jag tror de missat en del undervisning i vissa grundläggande begrepp på våra journalisthögskolor. 

17 kommentarer:

Anonym sa...

Typisk svensk PK-journalistik av en svensk PK-journalist. Inget nytt under solen med andra ord.
Allemand

Robsten sa...

Aaahh..lite magstarkare än vanligt tycker jag nog att det är.

Håkan sa...

Varför anmäler vi inte henne?

http://politisktinkorrekt.info/2011/04/28/lokal-vansterpartist-domd-for-sd-fortal/

enligt domen som redovisas här ÄR DET OLAGLIGT att påstå att SD = nazist, rasist o.s.v.

Jag anmäler gärna bar jag vet hur jag skall gå till väga (jag förstår att man går till polisen... men jag vill ha lite mer kött på benen)

/Håkan

Robsten sa...

Ja, visst kan man anmäla boken. Hon påstår att SD är rasister ungefär hundra gånger i boken. Förresten alla andra som uttrycker det minsta tvivel om massinvandringens och mångkulturens välsignelse är rasister och kryptonazister. SD blir nazistiskt när man "avkodat" deras språk menar Bjurwald. Smart böna det där.

Robsten sa...

jag är nog emot att polisanmäla boken om det inte väntar ett straff som svider vid ett fällande.

Micke Jansson baktalas också å det grövsta, han är i princip kryptonazist enligt Bjurwald. Skall någon anmäla boken är det nog Jansson.

Mats J sa...

Man kan enligt vår lagstiftning bara förtala individer, inte organisationer. Och även om det gick så vore det mot andan i hela vår konstitution för ett riksdagsparti att väcka talan mot en enskild författare.

Om det däremot är som du säger Robsten att Mikael Jansson utpekats som halvnazist så är det definitivt läge för en anmälan. En sådan görs då till Justitiekanslern och det behöver inte ens vara Mikael Jansson som står för anmälan. Du har inte lust att posta de exakta formuleringarna, om det inte blir för långt?

Anonym sa...

Om dessa människor fick bestämma skulle det vara slut med demokratin i detta land. Ett Kambodja med omskolningsläger skulle nog falla dem i smaken.

/Bo

Robsten sa...

@Mats
Nä, jag har läst stycket igen. Hon antyder flera gånger kopplingar mellan vit makt och Jansson. Hon skriver t.ex. att Åkesson var den första partiledaren utan vit maktkopplingar, o.s.v. nä, inte tillräckligt för en anmälan. När jag läste igenom stycket första gången hade jag en stark känsla av att hon påstått och implicerat att Jansson var nazist. Men det är en massa underförstådda påstående som samlat gör att man lämnar stycket med den känslan.

Tror du har helt rätt att man inte skall göra en anmälan, om man inte vid en analys kommer fram till att det kan göras klara vinster vid ett fällande.

Robsten sa...

@Bo
Du sammantaget så ligger Bjurwald inte alls så långt ifrån de idéerna. Hon talar om intensiv propaganda vid landets skolor o.s.v. Hon är starkt kritisk till att media framställer polisen som "goda" vid demonstrationer och SDare som diciplinerade. Samt att våldsvänstern framställs i mindre god dager. Hon är ruggigare än vad ni tror, i alla fall än vad jag trodde. Hennes inställning till våldsvänstern behöver analyseras rejält, den saken är klar.

Robsten sa...

Jag avser att publicera det hon skriver om våldsvänstern, om det finns intresse för det.

Mats J sa...

Har ni överhuvudtaget någon juridisk hjälp i partiet. Jag blev rätt så irriterad på alla meningslösa JO-anmälningar i valrörelsen när jag ansåg att man borde gått direkt till domstol med en stämning.

Ta t.ex. det att ni inte fick vara med i slutdebatten inför valet. Det gick att förutse långt i förväg och SD hade kunnat haft en stämning färdig att lämna in i samma stund som beskedet kom. Jag håller med om att det är en smula osvenskt, men hela situationen var väldigt osvensk.

Samma sak när skolor förvägrade SD tillträde. Ett uppenbart lagbrott, men man kommer aldrig att få rätt genom att vända sig till JO utan man måste gå till domstol.

Robsten sa...

Begränsad juridisk hjälp har väl partiet, men jag vill inte lämna för mycket uppgifter här. Bjurwald skriver bl.a. "Lär känna din fiende", något som jag haft på känn att de gärna vill göra. Bjurwald och hennes kompisar vill veta så mycket som möjligt för att lära känna SD, för att sedan kunnat krossa det. Hon skriver det rakt ut i sin bok. Jag anser nog att det finns en godtrogenhet inom partiet. Allt skall vara transparent och vi har inget att dölja. Det finns faktiskt en vits i att INTE låta Bjurwald och hennes kompisar lära känna partiet alltför mycket. Att vi sedan inte har något att dölja på det politiska planet hör inte hit.

Varg i veum sa...

Alltså det där är ju rena lögner. PI vill inte ens ha Sds pengar även om de försökte.

Hon och andra PK vill så gärna tro att det finns en sverigedemokratisk konspiration, för de är så enkla och man behöver inte anstränga sig för att se världen svart och vit. Det är jobbigt att se nyanser. Det är jobbigt när världen inte är så enkel som man vill. Det är bra att ha ett "vi och dom" där "dom" är de onda och de de goda.

Alla vi som skriver i kommentatorsfält eller bloggar är Sverigedemokrater som styrs från partiledningen. Vi kan inte tänka själva.

Johan sa...

Men slappna av! Som Tommy Hansson har påpekat så är det ju bara att vi sverigedemokrater låter bli att uttrycka oss "på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt" så är ju problemet ur världen.

Robsten sa...

Jag har mailat Hansson om mina åsikter Johan ;-)

Affe sa...

Här finns litegrann av det som sades i åsiktsmaskinen.

http://www.dailymotion.com/video/xb5dej_makten-och-media_news

Robsten sa...

Tack Affe.