lördag, april 30, 2011

Liberala lösningar – typiskt ”svenskt”


Liberala lösningar


Förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund, Magnus Andersson skriver på bloggen ”Sveriges Resurser” om liberala lösningar för att tackla alla de problem vår immigrationspolitik för med sig. De liberala lösningar han beskriver är vanlig liberal politik, precis den politik som visat sig inte fungera. Det sitter faktiskt liberaler i regeringsställning och har så gjort ett tag nu. Så här skriver Andersson som slutkläm på sin artikel.


Vi behöver människor från andra länder som kommer till oss i Sverige. De människorna startar fler företag, ökar vår handel med utlandet och drar in pengar till statskassan. De måste börja ses som en resurs, en resurs som kommer till oss och som vi måste ta hand om, för på rätt sätt både bidrar och utvecklar människor Sverige och vår välfärd. Låt oss därför lösa de problem Sverige står inför, för annars kommer vi bli ensamma här i kalla Norden och stå med lång näsa när utrikeshandeln blir allt viktigare och vi inte har tillräckligt med arbetskraft för att klara äldreomsorgen i framtiden.


Vi behöver inte fler människor som kommer till vårt land. Vi har inte bostäder så det räcker åt de svenska ungdomar som trängtar efter att lämna föräldrahemmet. Där det händelsevis finns bostäder finns det absolut inga arbeten. Där det möjligtvis finns arbeten, i storstäderna, klarar inte infrastrukturen ett ökat tryck av ännu fler människor. Vi skulle egentligen behöva bygga om hela infrastrukturen för at klara en befolkningsökning i våra storstäder. Vad gör våra regeringar? De satsar inte ens pengar så det vanliga underhållet för våra kommunikationer fungerar. Jag vet inte om det är liberal politik att lägga ut all trafik på entreprenad och sedan strypa kostnaderna så att ingenting längre fungerar, men fler människor kan vi inte bli. 


Så har vi då denna arbetslöshet som undertecknad tjatar om. Om det nu råder sådan arbetskraftsbrist, varför får då alla de som är arbetslösa inte omedelbart en anställning? Ja det kan ju vara så att de arbeten som behöver arbetskraft inte kan hitta någon passande bland de 400,000 arbetslösa vi har. Frågan är då hur stor chansen är att dessa företag skall hitta någon passande bland de immigranter vi tar emot företrädelsevis från Somalia och Irak. Våra egna ungdomar kan i alla fall språket och har gått ut gymnasiet. 


Vi står redan med lång näsa här i kalla Norden. Vi har bedrivit en immigrationspolitik som våra grannländer ser på med fasa. Titta på Finland där Sannfinländarna blev näst största parti och där övriga partier bestämt tillbakavisade de obegripliga krav från svenskt håll som började yra om att inga övriga partier skulle samarbeta med Sannfinländarna. Där högg vårt politiskt korrekta etablissemang i sten så flisorna yrde omkring. Anderssons tal om utrikeshandel får vi väl skriva på kontot för ungdomligt oförstånd. Vi i vårt land måste nog komma till insikt om att vi nått vägs ände vad gäller vår egen politik. 


Länk Sveriges Resurser 


Typisk svenskt


Politiskt korrekta journalister och politiker brukar ibland påstå att det inte finns något ”typiskt svenskt.” När de skall vara riktigt spetsfundiga så kan de rentav ställa en, som de tycker, riktigt smart fråga, ”vad är typiskt svenskt, berätta?” Jag spelade för några dagar sedan memori med några barn i 9-årsåldern. Jag skäms för att deklarera det faktum att jag förlorade stort och faktiskt blev sämst av alla deltagare. Själva spelet hade som tema ”typiskt svenska företeelser.” Det var motiv som midsommar, kräftor, valborgsmässoafton, Kalmar slott, Visby ringmur, Ölandsbron, sjöbodar på Västkusten, röd stuga i skogen och mycket annat liknade. Jag frågade på skoj barnen vad temat för detta memori var. Barnen svarade ”ja det är Sverige liksom.” Klart och tydligt, en mening på 5 ord, varav två onödiga. 


Dessa barn kan alltså svara på journalisternas och politikernas kuggfråga utan problem. Det går ett TV-program där vuxna människor tävlar mot 5e-klassare. Jag tror programmet heter ”Smart som en femteklassare” eller något liknande. Nu visar det sig att årskurs tvåor är smartare än våra politiker och journalister också. Jag tror knappast att det blir ett TV-program om detta dock. 

2 kommentarer:

Robsten sa...

Lena Sundström och Isobel är med i samma twittergäng som Martin Aagård, Aftonbladet och onyanserad SD-hatare. Är det ett och samma gäng hela bunten?

http://twitter.com/#!/MartinAagaard

Kung Fy sa...

Jag tror att altt prat om arbetskraftsbrist är i grunden ett feltänk.
Så sent som för 60 år sedan arbetade ca 50% av befolkningen med jordbruk vilka sedermera flyttade till städerna och började jobba inom industrin. Idag jobbar ca 1% av befolkningen med lantbruk, resterande 99% arbetar inom service, offentlig förvaltning och industri, den sistnämnda krympande med ca 15.000-20.000 arbetstillfällen per år. Jobben rationaliseras bort eller flyttar till låglöneländer varför mängder av människor kommer att finnas tillgängliga för att ta hand om våra gamla.
Således finns inget behov av ytterligare arbetskraft eftersom denna kommer att frigöras enligt ovan resonemang.
Det enda vi åstadkommer med nuvarande invandringspolitik är en växande skara människor som står helt utanför det svenska samhället både ekonomiskt och kulturellt och kommer möjligen att framkalla antingen inbördeskrig och/eller att landet delas upp mellan olika folkgrupper eftersom framför allt en stor del av muslimerna inte kommer att låta sig integreras/assimileras.