torsdag, juni 02, 2011

Regeringen borde starta en sanningskommission


Vänsterpartiet kräver att regeringen startar en sanningskommission angående kungens eventuella besök på olika klubbar. Självklart så tillbakavisar regeringen dessa krav från Schymans arvtagare. Jag tycker dock att regeringen borde starta en sanningskommission, som utreder den organiserade brottsligheten i vårt land. Hur kunde den växa sig stark från i princip ingenting till den nuvarande nivån mitt framför ögonen på polis och politiker? Hur kunde alla de med utländsk härkomst, som utgör stommen i de flesta av dessa brottsyndikat, erhålla asyl och uppehållstillstånd i vårt land? Var dessa iskalla och kriminellt disponerade människor flyktingar? Eller fick de uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandrare? Någon myndighet måste ha gjort ganska grova felbedömningar, några ansvariga politiker måste ha gjort vårt samhälle avsevärd skada. Det vore välkommet med en sanningskommission som utreder och rätar ut alla frågetecken kring detta.


När våra kvällstidningar gör sina angrepp på monarkin (för det är väl egentligen det som allt handlar om) så tvekar de inte att utnyttja den organiserade brottsligheten själva. Det är horribelt och ordet "dubbelmoral" räcker på långa vägar inte till. Samtidigt som samma tidningar säljer lösnummer på monarkin vid t.ex. kungliga giftermål, så tar de hjälp av den svenska maffian för att gå till angrepp mot monarkin. Att samma tidningar sedan inte ger den sanna bilden (eller någon bild alls) av den samhällshotande organiserade brottsligheten, som är ungefär 10,000 gånger större problem än vad kungen gjort på kvällstid inne i city, gör hela deras agerande horribelt.


Aktuellt sände en debatt mellan advokatsamfundets Anne Ramberg och Aftonbladets Jan Helin. I debatten gick Ramberg till storms mot Helin och dennes kontakter med en person som kallas "Mille Markovic". Hur kan en person som Markovic bli "Mille" med svensk media? Hur har denne "Mille" fått asyl eller uppehållstillstånd i vårt land? Har han fått detta för att driva restaurang och betala in skatt till svenska staten? Dessa anmärkningsvärda ord fäller Helin under debatten med Ramberg.
Jag tycker att det är anmärkningsvärt att Sveriges främsta företrädare för advokater utgår från att kriminella alltid talar falskt, och säger att det inte är något att granska.
Jag tycker det är anmärkningsvärt att denne "Mille" fått asyl och uppehållstillstånd i vårt land. Jag tycker det absolut vi skall granska hur "Mille" och hans gangsterkamrater kunnat etablera sig i vårt land. Enligt mitt förstånd så måste de som är ansvariga för att grovt kriminella personer fått uppehållstillstånd i vårt land ställt till med avsevärd samhällsskada. Aftonbladet borde i stället för att kräva en granskning av vad kungen besökt för nattklubbar, starta en kampanj där de visar en avvisande hand mot alla kriminella brottslingar som fått asyl på uppenbart felaktiga grunder. Kriminella personer far ofta med osanning, Helin själv talar i princip aldrig sanning. 


Som ett brev på posten så publicerar DN-debatt en artikel av Ann Lagerström där hon kräver att monarkin avskaffas. Så märkligt att denna artikel kommer just nu när journalister bedrivit ett drev mot monarkin under ett halvår. Sherlock Holmes skulle säkert frågat dr Watson "kan det finnas ett samband?" Varpå den hyggligt intelligente dr Watson skulle svarat "titta, Lagerström är journalist hon också". Ridå! Fallet löst.  


Att en simpel journalist kräver att regeringen lägger fram en propp som avskaffar monarkin är ytterst märkligt i sig. Vilket folkligt mandat har Lagerström? Nu tänker regeringen inte lägga fram en sådan propp. Reinfeldt är ingen dröm som statschef, men riktigt så självmordsbenägen är han inte i sin opinionsmässiga listighet.  Så här skriver Lagerström i sin artikel.
Att vi i dag fortfarande har en familj som i lag och tradition behandlas olika än alla andra familjer i landet strider inte bara mot ett modernt sätt att tänka utan också mot FN:s stadga och vår egen regeringsform som slår fast att ”den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet”.
Vad som är ett "modernt sätt att tänka" är upp till var och en. Det är en fullständigt meningslös devis förövrigt. Alla människor på vår jord anser sannolikt att just de tänker modernt, medan meningsmotståndarna ännu inte skådat ljuset. FN har inget med vår statsform att göra. Lagerström drar sig inte ens för att i detta sammanhang använda mantrat "alla människors värde". Men är det inte så Lagerström, att journalister ändå är lite mer värda? Bor man dessutom i Saltsjö-boo så är det nog rätt lätt att prata om "alla människor lika värde". Inte för det hör till saken men Lagerström är dessutom gift med en flöjtpedagog. Jag nämner det inte för att vara elak, utan för att sätta fokus på hur representativa den politiskt korrekta klick Lagerström är för verklighetens folk. Jag läser därefter att Lagerström har Cirkus Cirkörs grundare, Tilde Björfors som förebild. Detta måste vara rekord i klassen "orepresentativitet". 


Med en oerhörd viljestyrka avbryter jag skrivandet här. Jag skulle kunna göra artikeln dubbelt så lång och få till en riktig slutkläm, men artikeln är tillräckligt lång som den är. Avslutningsvis så vill jag bara säga att ett förändrat statskick med ett avskaffande av monarkin inte skulle gynna den verkliga demokratin. Jag eller mina grannar skulle inte få mer att säga till om ifall Sverige blev en republik. Demokrati som Lagerström hyllar så ogenerat, handlar om alla människor möjlighet att påverka samhället, inte bara journalisters möjligheter att påverka opinionen.


Länk SVT ingen sanningskommission

Länk SVT Ramberg - Helin

Länk DN Lagerström

Länk Lagerström Mediavärlden

17 kommentarer:

Peter sa...

Om vi haft en president i stället så är risken stor att han hade hetat Bengt Westerberg. Det är nästan så att man hade sett Henrik VIII i stället ...

Bengrot sa...

Varför skulle inte kungen kunna få gå på stripklubb om han nu vill det. Det är ju inte olagligt på något vis. Omoraliskt kanske men det är ju mest en sak mellan honom och hans fru.

Robsten sa...

"Om vi haft en president i stället så är risken stor att han hade hetat Bengt Westerberg. Det är nästan så att man hade sett Henrik VIII i stället"

Vad menar du med "nästan"?

Robsten sa...

@Bengrot

Visst är det olämpligt att kungen besöker en strippklubb, och han har nog fått det påtalat vid detta laget, det är min ödmjuka gissning.

V har alla möjligter att lägga fram motioner om att strippklubbar skall förbjudas. i demokratisk ordning kommer dessa att inte överleva i varken riksdag eller utskott.

z999 sa...

Jag är j-vla trött på såna här dimridåer om kungens privatliv som inte berör mig nånting. Visst, som statschef så har han vissa förpliktelser, men det motiverar ändå inte allt snaskande i hans privatliv.

Anonym sa...

Det stora demokratiproblemet är väl att makten över 80 % av våra medier ärvs inom två eller tre familjer. Detta tycker man Wolodarski & co. kunde debattera! Är det någon som tror att bandklipparfamiljen Bernadotte har större ärvd politisk makt än de två eller tre familjer inom vilka svensk media ärvs?

z999 sa...

Anonym:
"Det stora demokratiproblemet är väl att makten över 80 % av våra medier ärvs inom två eller tre familjer. Detta tycker man Wolodarski & co. kunde debattera"

Ja. En sanningskommision i det ämnet vore välkommet.

Petter sa...

Come on, historierna om kungen har figurerat länge, men ingen har skrivit om detta. Han var länge untouchable, varför?

Jag kände till kungens lägenhet på Östermalm och hans intresse för flickor samt samröre med kriminella - innan publiceringen.
En reporter berättade för mig. Hon tyckte det var upprörande att ingen skrev om detta.
Så var det boken om kungen som fick tidningarna att börja skriva?

Media borde rannsaka sig själva, i en sanningskommission - och berätta att de redan visste, långt tidigare, men att de undanhöll sanningen för det svenska folket.

z999 sa...

Det finns säkert något positivt i att folk engagerar sig i statschefens affärer eftersom han kan komma i beroendeställning mot personer som kan påverka riket i negativ riktning. För att inte tala om risken för korrumption.

Men för mig personligen känns det inte som en fråga som leder till varken det ena eller andra i mitt liv.

Petter sa...

Hej Robsten,

skulle du vilja skriva en artikel om att SCB har raderat bort innehåll på sidan om invandring?

Det går inte att få fram storlekens invandring numera.

Jag tror det beror på ett politiskt beslut, med Bengt Westerberg, att inte ge svenska "främlingsfientliga" argument eller fakta i debatten, samtidigt som svensken ska hållas ovetande om vad som håller på att ske.

Tidigare hade de en sida om invandring. Numera möts man bara av en rubrik; "Invandringen sjönk och antalet utvandrade ökade under 2010"


Flera andra websidor, media och bloggare har länkat till denna sida som källa -
www.scb.se/Pages/TableAndChart____231104.aspx

http://www.google.se/search?hl=sv&client=firefox-a&hs=Rv&rls=org.mozilla%3Asv-SE%3Aofficial&q=www.scb.se%2FPages%2FTableAndChart____231104.aspx&oq=www.scb.se%2FPages%2FTableAndChart____231104.aspx&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=5335l10598l0l14l7l0l0l0l1l530l2416l0.2.0.2.2.1

SD's största argument är ju att invandringen är extrem. Då måste man kunna påvisa fakta på hur stor den är. Samtidigt ligger, eller borde det ligga i SCB intresse att upplysa medborgare om denna statistik. Inte radera den ....

Robsten sa...

Jag ringer upp SCB första vardag och kollar med dem.

Robsten sa...

Jo dom har en här som var svår att hitta:

http://www.scb.se/Statistik/BE/BE0401/2011I60/BE0401_2011I60_SM_BE18SM1101.pdf

Robsten sa...

Här är sidan med länken

http://www.scb.se/Pages/PressRelease____311542.aspx

Robsten sa...

Här statistik från Migrationsverket

http://www.migrationsverket.se/info/790.html

Petter sa...

PDF länken funkade inte.

Varför ska informationen vara så svår att hitta? Det borde vara en av de mest eftersökta uppgifterna

Och att lägga information som PDF, det gör man mest som bilaga. Att lägga den som PDF gör informationen inte som en del av we sidan, och du kan inte söka fram textinnehåll (relevans), ej heller länka. Man måste oxå ha möjlighet att läsa en PDF på datorn ...

Är det Bengt Westerberg som har gjort det svårare att få reda på invandringsstatistiken?

Eva-Marie sa...

Det här var ett mycket bra inlägg. Det skulle jag också vilja se en sådan sanningskommission, vem släppte in de kriminella, vilken myndighet?
Vilka politiker och varför?
Eva-Marie

Robsten sa...

Tack Eva-Marie. Nej Petter, Westerberg ligger bakom mycket ont, men han har sannolikt begränsad makt över SCB. Länken fungerar för mig.