lördag, juni 04, 2011

Där kom det - tjyvnypet


I en ledare på DN beskriver redaktionen hur stark vår demokrati är förankrad i vårt samhälle. En undersökning av World Values Servey visade att en rätt hög andel ungdomar skulle byta parti om de fick en summa pengar. Dessutom visade samma undersökning att rätt många ungdomar kunde tänka sig en stark ledare som inte tog överdriven hänsyn till riksdagen. DN pekar dock på att andra undersökningar av WVS ger andra resultat och att demokratin med största säkerhet står stark i vårt land. 

När man läser artikeln och precis börjar undra om redaktionen får en gångs skull avhållit sig från det klassiska tjyvnypet så kommer det, sist i artikeln. Så här avslutar redaktionen artikeln.
Demokratins problem i dag kan snarast beskrivas som att det finns en frustrerad minoritet som blivit skickligare på att organisera sig. Det tydligaste uttrycket för det är att Sverigedemokraterna till sist sprängde fyraprocentsvallen. Tyvärr kan även den som är i otakt med sin tid förgifta samhällsklimatet.
Demokratins problem kan kort sammanfattas med att människor kan tycka annorlunda än vad redaktionen på DN påbjuder. Egentligen är det ett friskhetstecken att SD äntligen kom in i demokratins finrum, de övriga partierna höll faktiskt på att dö sotdöden. I princip alla partierna i riksdagen hyllade ett EMU-samarbete, centern antog en negativ inställning i folkomröstningen mest av taktiska skäl. Stora delar av Sveriges befolkning var däremot emot ett sådant samarbete. Nu har vi väl kvittot, LÄNK. Det kan inte vara så i en välfungerande demokrati att sprickan och åsiktsklyftan hela tiden fördjupas mellan riksdagsmännen och befolkningen, det är inte hälsosamt. Just därför var det en välsignelse för demokratin att SD kom in i riksdagen.

Att sedan de politiskt korrekta åsikterna som man bara måste hålla med om, också omhuldas av tidningar som DN gör inte saken bättre. SD:s inträde i riksdagen ackompanjerades av att tidningarnas monopol bröts och att nätet med alla bloggar fick mer makt. Förövrigt är det ju väldigt synd att den "frustrerade minoriteten" blivit organiserad. Lukasjenka i Vitryssland vill säkert inte heller ha någon organiserad frustrerad opposition. Om DN:s ledarredaktion ser ett klimat där partierna och riksdagsmännen inte ens debatterar eller tar upp de viktigaste samhällsfrågorna som ett föredöme så kan jag lova redaktionen att vi i framtiden skall förgifta samhällsklimatet så mycket vi någonsin kan. 


8 kommentarer:

z999 sa...

Det är väl bara att konstatera att DN är en icke-demokratisk tidning då?

Anonym sa...

Ibland undrar jag om inte de som är beredda att sälja sin röst för pengar är de som ”genomskådat” situationen. Fler och fler upplever väl att deras åsikt är i ”otakt”. Antingen krockar den med EU-lagstiftning, eller med andra ingångna internationella avtal eller med DN:s åsikt. Om din åsikt har vikt och krockar med monopolmedias åsikt, så tvekar inte monopolmedia att begå karaktärsmord. Om du ändå skulle lyckas runda EU, internationella avtal, mänskliga rättighetsorganisationer och monopolmedia, så kommer NATO och bombar dig till en godkänd demokratisk insikt. Alltså – din röst är en död tillgång om du inte säljer den!

Anonym sa...

Jag har inte bara slutat prenumerera, utan jag läser inte dyngan om så jag får den gratis.
Allemand

Stig sa...

DN:s ledarspalt är ologisk.
Enligt Staffan I Lindbergs undersökning ansåg 29 procent av ungdomarna att det vore ganska eller mycket bra om Sverige styrdes av en ”stark ledare som inte behöver bry sig om riksdag eller val”. Detta associerar DN till ”att Sverigedemokraterna till sist sprängde fyraprocentsvallen”, men SD fick ju långt ifrån 29 procent vilket bara utgör en femtedel av dessa ungdomar som vill ha en ”stark ledare odemokratisk ledare”. Visseligen kanske SD stöddes av fler vuxna och medelålders än av ungdomar och förstagångsväljare men glappet är ändå alldeles för stort för att man kan dra sådana slutsatser som DN gör.
Dessutom: Vad är det som är så odemokratiskt att vilja ha en stark ledare som inte behöver bry sig om att muta folket med skattesänkningar (Alliansen) eller bidrag (De rödgröna) och med att slopa villaskatt för att ersätta den med en nästan lika hög fast avgift, fjäska med islamister och ge tomma löften till arbetslösa ungdomar och invandrare för att ragga så mycket röster som möjligt.
Reinfeldt tjatade en hel del under valrörelsen om att Sverige behöver en stark regering och därför vore det skadligt att rösta på SD. Man får väl förutätta att denna önskan om en stark regering innebär en stark ledare som förverkligar partiets politik och inte kompromissar bort den. Både C och KD har kompromissat bort sgs hela sina repektive ideologiska grunder för att få vistas i maktens korridorer i Rosenbad vilket märks på opinionssiffrorna.
Jag tror inte att 29 procent av ungdomarna vill ha en stark ledare av Hitlers typ vilket DN vill göra gällande genom falska insinuationer utan problemet är hur frågan har ställts.

Och så då DN:s tjuvnyp mot SD och de 350 000 svenskar som inte röstar med plånboken:
”Tyvärr kan även den som är i otakt med sin tid förgifta samhällsklimatet.”

Är det att vara i takt med sin tid att föra en immigrationspolitik som fungerade på 70-talet mär vi hade arbetskraftsinvandrig av européer som hade ungefär samma värdegrund som vi svenskar och inte släpade med sig hederskultur, vidskeplig tro på en pedofil och blodtörstig profet, en grovt kvinnoföraktande ”helig” skrift med suror som kunde var tagna ur nazisternas partiprogram och Mein kampf, spökplumpar som tror att alla män är presumtiva våldtäcktsmän mm mm.
Och är det att var i takt med sin tid att i detta multikultikaotiska samhälle ha lagar och straffsatser som tillhörde ett helt annat Sverige för 40 år sedan och att försvara dessa Kalle Anka-lagar med en humanismen som är ännu mer föråldrad – en i grunden bra ideologi som gett sitt bidrag till samhällsutvecklingen men inte längre går att utveckla utan att det spårar ur i absurditeter, dvs anarki och flumhumanism.

Vad kan förgifta samhällsklimatet mer än alla bilbränder, skolbränder, invandrargängens kriminalitet och skottlossningar mitt i stan, svenskfientlighet, helvetet många lärare får uppleva i fr.a. de ”kulturberikade” skolor i förorterna, muslimernas absurda krav på sharialagar, halalslakt (rituellt djurplågeri) , könssegregration i skolorna ungefär som Sverige var på 1850-talet, moskéer finansierade och indirekt styrda av jordkotets värsta diktatur (Saudiarabien), den första men inte sista självmordsbombaren i Stockholms city och bombhot mot hela västra Nordstan i centrala Göteborg, islamister som t.ex. Waberi i riksdagen etc etc etc… Jo möjligtvis kan det förgifta samhällsklimatet mer att syltryggarna inom både PK-media och riksdags-sjuklövern inte tar problemen på allvar rent konkret utan fortsätter att, som ideologiskt bakfulla puckon, svamla om”lika människovärde” och socioekonomiska orsaker medan problemen växer dom över huvudet. Att inte ens ha kurage och kompetens att bromsa förfallet förgiftar samhällsklimatet mer än om halva befolkningen blev nynazister (vilkert kan bli resultatet när den stora motreaktionen kommer och vilka bär i så fall skulden? ).

Stig sa...

Min gamla filmidol Zeb Macahan är död! Det är en sådan man som skulle getts fria tyglar att röja upp i PK-träsket. :-)
Tänk om hycklarna och syltryggarna inom den politiska adeln och deras knähundar inom massmedia hade haft 10 % av rollkaraktären Uncle Zebs uppriktighet, heder, rättrådighet och mod!
Nu finns det inga förebilder alls.

z999 sa...

Håller med Stig!

Stig sa...

Tjenare Z, länge sen du dök upp här, trodde du gått under jorden
:-)

z999 sa...

Nej, knappast Stig :-)