torsdag, juni 30, 2011

Vad saknar dina ungdomar Yilmaz?


SDU fick inte vara med i en paraplyorganisation som heter LSU. Det är tydligen en paraplyorganisation för diverse ungdomsförbund. De företrädare jag träffat för SDU gråter väl inte direkt för att de inte fick vara med i denna klubb. Det som däremot går att reagera på är de argument Seher Yilmaz framfört på SvD. Hennes första artikel var späckad med invektiv som "rasist" och annat otrevligt. SDU:s ordförande Kasselstrand skrev en replik som SvD i alla fall tog inte, vilket i sig var en demokratisk handling. Nu får självklart Yilmaz ändå sista ordet i denna meningslösa debatt. Yilmaz skriver så här i hennes (får vi hoppas) avslutningsreplik.


SDU:s ordförande kallar oss hycklare som inte arbetar efter demokratins grund. För oss handlar demokratins grund om att alla människor oavsett ålder har rätt till delaktighet, inflytande och makt och att kunna tillvarata sina mänskliga rättigheter. Vi tror att mångfalden i samhället är en realitet och en möjlighet. Alla oavsett ålder, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, kön, könsidentitet eller könsuttryck ska ges samma möjligheter och rättigheter. Den synen delar inte SDU.


Att delaktighet skulle vara en av förutsättningarna för demokrati har jag aldrig hört förr, vad blir nästa steg? Vänlighet eller artighet? Inflytande och makt skall vi få genom de val som genomförs och genom att vi får göra våra röster hörda i media, som t.ex. när Yilmaz och Kasselstrand får delge sina synpunkter i en rikstäckande morgontidning. Man anar mellan raderna att Yilmaz förmodligen menar något annat mystiskt inflytande som bara vänstern står för. 


Detta med mänskliga rättigheter är ett rent träsk av olika definitioner. I Sverige och västvärlden har vi t.ex. 100 gånger så mycket rättigheter som de i Jemen. Vore det nu frågan om allmänmänskliga rättigheter så skulle både SDU och SD stå som lysande föredömen om vi skulle räkna in alla jordens nationer. Förövrigt har jag aldrig sett att SDU förvägrar handikappade eller de med annat ursprung de rättigheter Kasselstrand själv har. Exakt vilka rättigheter är det SDU förvägrar de grupper Yilmaz räknar upp? Hon bara påstår "den synen delar inte SDU", detta utan att ge ett enda konkret exempel. Därefter kommer en logisk höjdare i Yilmaz artikel, först detta.


Till skillnad från Gustav Kasselstrand anser vi oss inte ha rätten att bestämma vad ”landets ungdomar” är trötta på eller inte.


Därefter:


Det vi vet är att våra medlemsorganisationer är trötta på rasismen i Sverige och hindren för att människor ska kunna leva sina liv som de önskar.


Retorikexperterna skulle väl kalla detta en klockren oxymoron (självmotsägelse). Sverige är förmodligen en av de minst rasistiska länderna på jorden, då räknar vi ändå in en hel del rasism riktat mot etniska svenskar. Om nu Sverige är så rasistiskt, varför lockar vi då så många immigranter som verkar söka sig just till vårt land. Eftersom vi skrivit på Dublinförordningen så måste de som tar sig hit för att söka asyl smygåka genom hela Europa för att slutligen, som gubben i lådan, ge sig tillkänna just i vårt land. Människor betalar alltså 100,000 kronor till människosmugglare för att ta sig till den rasistiska högborgen Sverige, så trovärdigt. 


Vilka är hindren för att människor skall kunna leva sina liv så som de önskar? Saknas det utbildningsmöjligheter i vårt land? Är de bättre i andra jämförbara länder? Saknas det möjligheter till bostäder? Saknas det bidrag om man får det svårt en period i livet? Saknas det uppställning från skolkuratorer, läkare, psykologer, SFI-utbildning, mångfaldsexperter, socialassistenter eller inkännande politiker? Vad är det som saknas för att Yilmaz ungdomar skall kunna leva sina liv så som de önskar? 

Länk SvD  

16 kommentarer:

Eva-Marie sa...

Hej Robsten, bra skrivet. Håller med dig man kan inte annat än bli yr i mössan av dylika självgoda typer som Yilmaz. Motsägelsefullt till tusen.

Oxymoron, jaha då har man lärt sig ett nytt ord idag. Tack.
Eva-Marie

Robsten sa...

Tack Eva-Marie, ja ännu ett nytt ord, ovanpå alla de fobier vi de senaste åren lärt oss. Håller med, det blir tungt ha, ha.

Eva-Marie sa...

Ja dessa fobier vi måste vara ett mycket sjukt folk, vi svenskar.
Rätt konstigt att vi då är så populära, sjuka som vi är.
Fast det är nog landet de tycker om, eller iallafall städerna och isåfall Rosengård där VILL de bo.

Jag fattar ingenting. Ur led är tiden.

Blodsven sa...

Bevisligen är väl LSU en rövslickarklubb sponsrad av sjuk-klöverns landsförrädarpack. Att slippa vara med där är väl bara att betrakta som bonus. Att sedan en vänsterjournalist hellre slickar en mörkblå moderat i arslet, hellre än att vara demokratisk är inget att förvånas över i vårt sjuka land...

z999 sa...

Åh fan. Juholt ska tydligen sommartala i den relativt invandringsfria förorten Västertorp där han också har lägenhet tydligen. Liksom övriga svenskar med stora valmöjligheter har han valt bort att bo i något invandrartätt område.
http://www.dn.se/sthlm/juholt-sommartalar-i-stockholm

Anser sossarna att bidragsberoende invandrare i andra förorter redan är säkrade väljargrupper?

z999 sa...

Jag ser inte det där med mänskliga rättigheter som någon större fråga längre eftersom den reducerats till en fråga enbart om man är för eller emot massinvandring.

z999 sa...

Rättelse:
"något icke invandrartätt område."

Stig sa...

En alldeles utmärkt artikel Robsten (som vanligt :-) ).

"Människor betalar alltså 100,000 kronor till människosmugglare för att ta sig till den rasistiska högborgen Sverige, så trovärdigt."
var klockren.

Förstår inte varför en sån som Yilmaz stannar kvar i detta blågula rasistiska helvete, förmodligen är hon svenskfödd invandrartjej men oftast har sådana släktingar i sitt ursprunglsland i Mellanöstern/arabvärlden och kanske är tvåspråkig dessutom så varför drar hon inte iväg till det paradis hon härstammar från istället för att gå omkring här i det rasistiska kalla nord och lida. Alla goda förutsättningar finns ju för det.
Politiskt aktiva kvinnor med vänstervärderingar tas väl dessutom emot med öppna armar i de flesta MENA-länder.

Rätta mig om jag har fel! :-)

Stig sa...

Hoppas jag inte gjort mig skyldig till oxymoron i min lite oklart formulerade kommentar.
:-)

Anonym sa...

@ Eva-Marie
En gång i tiden ansågs homosexualitet vara en sjukdom och plötligt sjukskrev sig en massa homosexuella i en samlad aktion i protest mot sjulkdomsstämpeln. Smart gjort.

Jag har själv länge funderat på att sjukskriva mig pga min islamofobi och xenofobi plus en tredje fobi som ännu inte fått någon etablerad benämning dvs fobin mot politiskt korrekt hyckleri. Men de första två diagnoserna bör räcka för ett års sjukskrivning.

Vad sägs om massjukskrivning av alla oss som lider av samma syndrom av samhällsrelaterade fobier?

Stig sa...

Det är mot mina fobiska principer att vara Anonym (man är ju ganska anonym ändå på nätet) så Anonym 11:26 var min kommentar. (Klickade fel)

Eva-Marie sa...

Hallå Stig, där har du en poäng men den där fobistämpeln brukar man få av icke sjukvårdsutbildade personer.
Då gälls det nog tyvärr inte.
Kanske kan man anmäla dem till någon sorts instans för, tja vad ska vi slå till med? Kvacksalverilagen?

Robsten sa...

"Hoppas jag inte gjort mig skyldig till oxymoron i min lite oklart formulerade kommentar."

ha, ha, ha, oxy vet jag inte vad det betyder, moron har något med "slö" att göra. Sannolikt kommer det engelska ordet "moron" = idiot, från det grekiska ordet för slö.

z999 sa...

En självmotsägelse eller ett oxymoron är ett ord eller begrepp som är sammansatt av två element som står i motsatsförhållande till varandra eller är skenbart oförenliga. Ordet oxymoron härstammar från latinets oxymoron, vilket betyder skarp vilket betyder ungefär spetsfundigt dum, och förekommer för första gången i källorna på 400-talet e.Kr. Ordet är skapat av grekiskans oxys, med betydelsen "skarp", "vass", och moros, med betydelsen "dum", "slö", vilket gör att ordet i sig även det är en oxymoron. Dock kan man inte finna dessa ord sammansatta till oxymoron (ὀξύμωρον) i några grekiska källor. Motsatsen till självmotsägelse är tautologi.

Robsten sa...

Fel! Fel! Motsatsen till oxymoron kan ALDRIG bli tautologi, som betyder "upprepning" eller "tårta på tårta". En klockren miss av Wiki. Motsatsen till Oxymoron är i princip "icke oxymoron" alltså ingen självmotsägelse, typ logisk. Motsatsen mot tautologi är ett enkelt budskap utan upprepning, vilket inte är oxymoron.

Johan sa...

Det är kanske verbet, som är centralt?

Enl Yilmaz är "demokratins grund", att "Alla oavsett ålder, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, kön, könsidentitet eller könsuttryck ska ges samma möjligheter och rättigheter."

Då SD anser, att svenska skattebetalare ingalunda är skyldiga att (på sin egen bekostnad) ge alla - oavsett var på jordklotet dessa initialt befinner sig - obegränsad tillgång till svenska skattemedel, så förkastar SD (enl. Yilmaz) "demokratins grund".

-----

Obs. det här är inte ett skämt. Yilmaz & co. har inte sällan grumliga (i betydelsen ologiska) funderingar.