söndag, augusti 28, 2011

Ack, ack dessa envisa martyrer

Återigen har en sverigedemokrat envisats med att dra på sig offerkoftan. Efter en demonstration av SDU så kunde inte SD:s kanslichef motstå frestelsen att ikläda sig martyrkronan, utan slängde handlöst sig på marken där han fick motta en välriktad spark mot huvudet. För att understryka sin martyrroll och för att irritera Reinfeldt så uppsökte kanslichefen sjukhus för läkarvård. 


I förra veckan har de envisa sverigedemokraterna visat en nästan patologisk drift att dra på sig offerkoftan. Sverigedemokraterna Therese Borg och Hanna Wigh har på något outgrundligt sätt fått arga brevskrivare med mångkulturella böjelser att skicka ytterst osmakliga och hotfulla brev. Uppfinningsrikedomen vet inga gränser när det gäller konsten att framställa sig som offer. Therese Borg har för att fullborda sin offerroll också fått stenar inkastade genom sitt fönster, detta när hennes 4 åriga barn var i lägenheten. 


Inför valet så tog nog ändå sverigedemokraten Issa Issa priset då han spelade sin roll som martyr på så stort allvar att han fick en kniv i magen. Efter föreställningen så lämnade Issa partiet, det tär på krafterna att hela tiden spela martyr. 


Märkligt är ändå att dessa föreställningar i avancerat martyrskap skapar så lite rubriker. När det etablerade samhället i skepnad av politiker och journalister gör betydligt harmlösare martyrroller i den föreställning som går under namnet "näthat", så renderar det betydligt mer medialt utrymme. Det är som om en skoluppsättning av mellanstadieelever skulle uppmärksammas mer än en föreställning på Dramaten.    


Vår statsminister Reinfeldt har inför valet gett klartecken för att denna verksamhet i martyrskap skall få fortsätta. Det är enligt statsministerns egna ord helt i sin ordning att personer som tillhör fel parti och helt enkelt tycker fel, skall få spela martyrer. Reinfeldt kanske t.o.m. gillar dessa föreställningar, hans egen son har ju också deltagit i en martyr-performance. Ett gäng från Erik Reinfeldts skola slog ner Erik och förnedrade honom enligt det mönster som offerrollen kräver. Det börjar nästan framstå som något av en poetisk rättvisa att även Reinfeldts egen familj får smaka på denna illustra och odemokratiska offerrollsteater. 

UPPDATERING:


Jag var ute och delade ut lite systemkritiskt material, som jag brukar göra nuförtiden när jag inte har något inbokat söndagar. Detta för att sprida lite folkvett samtidigt som jag håller vikten nere (tveksamt, men ändå). 


I en port sade en kvinna till att hon inte ville ha detta material. Helt OK, jag bara tog tillbaka tidningen, "no big deal".


I sista porten jag var i öppnade en äldre herre dörren ovanför mig, där jag nyss delat. Han började skrika och gapa "jävla IDIOT! Är du inte klok etc, etc. Eftersom jag kanske inte var på bästa humör efter att ha läst om kanslichefens martyrskap i morse och vad som hänt SD-kvinnor, så tappade jag humöret en smula och skrek faktiskt tillbaka, något i samma stil. 


Dumt gjort. Jag ångrade mitt utfall och började gå uppåt i trappen, för att diskutera lite mer politik i ett mer sansat tonläge (förhoppningsvis) med mannen. Då pilar mannen in som en ekorre och smäller igen dörren! 


Våra politiker och media har fått äldre herrar att bete sig som barnrumpor, hoppas ni är stolta över ert verk. Gamla pensionerade herrar börjar alltså att bete sig sämre än 6-åringar när de indoktrinerats tillräckligt mycket. Här är bara en slutsats att dra. Vi måste ovillkorligen fortsätta vårt folkupplysningsarbete, så här kan vi ju inte ha det. Snart får man skämmas för att man är svensk banne mig!

25 kommentarer:

z999 sa...

Det bästa jag läst i hela mitt liv om det politiska våldet.

Och sen vill jag tillägga att jag inte ser någon skillnad på övriga antirasister och afa. Bara för att ni inte har kapacitet att handgripligen ge er på sverigedemokrater så ska ni inte inbilla er att ni är bättre människor på något sätt. Att ni i brist på kapacitet "bara" stänger ner hemsidor, sätter upp censurregler som inte överenstämmer med lagstiftningen, sparkar folk från deras arbeten och stänger av folk från facket och bryter mot allt vad demokratiska intentioner heter förändrar inte på det sättet att ni skulle skilja er från AFA.

z999 sa...

Vad är det egentligen som skapar ondska?

Jag har precis lyssnat på lite typiskt antirasistisk argumentation och i vanlig ordning så svallar de poetiska övertonerna i ord som "främlingsfientlig", "mångfald", "inkluderande/exkluderande" och så vidare.

Var hittar man dessa ord annars? Både bibeln och koranen är översållade med poetiska övertoner på exakt samma sätt och båda har skapat människor som drar ut i krigståg mot de onda. Båda lärorna har skapat terrorism, framförallt koranen. Kanske är det samma orsak att antirasismen skapar terrorism.

Vi hittar förresten samma poetiska övertoner, om än inte lika rikligt, i Breiviks manifest.

Många inom "extremhögern" har känt frustration när siffror och statistik bemöts med snömos om "tolerans" och allt vad det är.

Robsten sa...

Tack Z ;-)
Var ute och delade ut lite systemkritiskt material, som jag brukar göra nuförtiden när jag inte har något inbokat söndagar.

En kvinna sade till att hon inte ville ha detta material. Helt OK, jag bara tog tillbaka tidningen, no big deal.

I sista porten jag var i så öppnade en äldre herre dörren ovanför mig där jag nyss delat. Han började skrika och gapa "jävla IDIOT! är du inte klok etc, etc. Eftersom jag kanske inte var på bästa humör efter att ha läst om kanslichefen och vad som hänt SD-kvinnor, så tappade jag humöret lite och skrek faktiskt tillbaka- något i samma stil.

Dumt gjort. Jag ångrade mitt utfall och började gå upp för trappen för att diskutera lite mer politik i ett mer sansat tonläge(förhoppningsvis) med mannen. Då pilar han in som en ekorre och smäller igen dörren! Våra politiker och media har fått äldre herrar att bete sig som barnrumpor, hoppas ni är stolta över ert verk. Gamla pensionerade herrer börjar alltså att bete sig sämre än 6 åringar när de indoktrinerats tillräckligt mycket. Här är bara en slutsats att dra. Vi måste ovillkorligen fortsätta vårt folkupplysningsarbete, så här kan vi ju inte ha det. Snart får man skämmas för att man är svensk banne mig!

Robsten sa...

Kanske skall lägga ut ovanstående i artikeln som uppdatering.

Anonym sa...

DN har dock om än en liten rubrik på nätsidan om gårdagens misshandel.

Polisen å andra sidan visar sin inkompetens igen.
Allemand

Isarixi sa...

"hennes 4 åriga son". Petitess i sammanhanget, särskilt för en i övrigt belysande artikel, men har inte Therese Borg en 4-årig dotter? Hon skriver det på sin hemsida.

Robsten sa...

Jag ändrade till "barn", så nu är de flesta kön täkta.

Stefan K sa...

Vi bör väl ha klart för oss att media och 7-klöverns politiker avskyr alla som är kritiska mot den förda invandringspolitiken. Ordet "rasist" utnyttjas i detta sammanhang för att förstärka bilden av den havererade invandringspolitikens kritiker.

Där kommer våldsvänstern in i bilden, då de själva kallar sig "antirasister" och står på samma sida som media och 7-klövern.

Medias osmakliga anti-SD kampanj inför valet misslyckades, likaså 7-klöverns sandlådefasoner. Vad gör man då? Jo, tyst ser man på när dessa "antirasister" misshandlar, trakasserar och hotar Sverigedemokrater, även unga tjejer och killar.

Varför tror ni att det råder tystnad från redaktioner och partikanslier?

Robsten sa...

För att komplettera bilden så fokuserar man i stället på "näthatet". En utomordentlig strategi, tills den avslöjas av tillräckligt många bloggare.

Nisse sa...

"Gamla pensionerade herrar börjar alltså att bete sig sämre än 6-åringar när de indoktrinerats tillräckligt mycket".

Låt oss se nu. Representanter för den stolta svenska folkstammen, som i urminnes tider kämpat mot de nordiska elementen, slitit med vresiga stubbar, släpat ihop stengärdsgårdar och betvingat själva naturen för att skapa ett folkhemstryggt reservat där all världens lättingar icke ska komma och snylta - de faller alltså till föga för några års indoktrinering från media? Några skriverier i Aftonbladet, och genast bryts de starka ursvenska ryggarna och faller ut i mångfaldskramande och gråtmilda HBT-visor? Nja, det finns nog mer trovärdiga förklaringar.

z999 sa...

@Nisse:
"Några skriverier i Aftonbladet, och genast bryts de starka ursvenska ryggarna och faller ut i mångfaldskramande och gråtmilda HBT-visor? Nja, det finns nog mer trovärdiga förklaringar."

Har du någon själv? Några skriverier i aftonbladet? Det har varit ett kampanjande i en 30 - 40 år liksom. Om det bara gällt att mannen haft en annan uppfattning än Robsten så hade han inte behövt bete sig exakt identiskt med en del folk när fackföreningen solidaritet i Polen delade ut sina trycksaker.

Robsten sa...

Såg dokument utifrån nyss. Man fick en helt annan bild av massakrerna i Srebrenica än den vi matats med av våra medier, en helt annan bild. Det är ju inte säkert att Dokument utifråns version är den sanna, men solklart har vi fått en hel felaktig bild av våra medier.

Enligt dokumentären så var bosniensmuslimernas ledare med och i princip planerade massakern på en massa muslimer i Srebrenica, detta för att få annat territorium i utbyte. Höga bosnienmuslimska befälhavare intygar att så var fallet.

Dessutom provocerade en ren gangster Oric, serberna för att gå till attack, de gick in i fullständigt avmilitäriserade byar och började mörda urskillningslöst. De visste hela tiden att hämnden väntade, men ville bli av med Srebrenica för att erhålla annat landområde.

Clinton stod av någon outgrundlig anledning hela tiden på Bosniensmuslimernas sida, jag undrar varför?

Ja, definitivt ett multikulturellt experiment som misslyckades kapitalt. Våra medier misslyckades också med att ge en någotsånär riktig bild av läget.

z999 sa...

Jag litar verkligen inte på den regimtrogna median när det gäller utlandsrapporter. Man får läsa rätt många tidningar och sen bedöma så gott det går om det är något man verkligen är intresserad av. Nätet underlättar en massa om man vill veta några sanningar.

z999 sa...

När jag läser det här...
http://www.dn.se/nyheter/sverige/lakarrad-om-brollopsblod-ifragasatts

Så blir jag inte så förundrad över att jämställdhetsministern har en efterbliven kvinnosyn och nöjer sig med att vara kritisk(?)
"Det är ett väldigt konstigt råd som man snarast borde ändra, säger en gynekolog.

Även jämställdhetsministern är kritisk.
"

Att antirasisterna i Sverige skulle reagera på att en viktig del av läkaretiken har ändrats är väl inte att tänka på ens.

"Doktor Carl Magnus Ekström, gynekolog i Norrköping, tycker att rådet är illa genomtänkt. I stället borde man stödja flickorna så att de inte går med på att ”producera blod” på bröllopsnatten."


Vilket är ett annat sätt att säga att han struntar i det av risk för att äventyra karriären.

Robsten sa...

Ja, eller så är det så att just läkarkarriärer inte är lika PK-beroende som vissa andra yrken.

Robsten sa...

jag har också uppfattat det som så att typiska manliga yrken är något mindre PK-beroende än kvinnliga yrken.

z999 sa...

Jag tycker att det är fel att efter varje våldsdåd mot sverigedemokrater så börjar antirasisterna skylla ifrån sig på "extremvänstern" eller "våldsvänstern". Är V samma som extremvänstern? Ledande företrädare för V har samma inställning till demokratin som AFA, vad finns det då för skäl att dela upp dom?

Dom antirasister som anser att det är ok att ledande politiker sitter kvar i en kyrka och lyssnar på en vänster-präst som hyllar politiskt våld och "utomparlamentariska åtgärder" har jag lite svårt att förstå. Motsvarande skulle vara att Jimmie Åkesson gick med i salemmanifestationen och att det skulle vara no big deal.

Antirasister som talar om extremvänster borde få förklara vad dom menar. Vad är det för typ av grupp och hur skiljer sig den gruppen från övriga vänstern?

z999 sa...

Vad jag är ute efter är att antirasisterna vill skilja på vänstern och extremvänstern. Betyder det att antirasisterna tycker att mötesstörningar ala tyskt trettiotal är ok (eftersom högre partiföreträdare för vänstern har ju deltagit i såna)? Annars vore det väl mer riktigt att enbart kalla det vänster?

Efter utöya-massakern så beskrevs Jimmie Åkesson i media som att han höll ett försvarstal när han förklarade SD's inställning till massakern. Betyder det att antirasisterna inte anser att det är någon skillnad på Kent Ekeroths parlamentariska arbete och på att skjuta ner folk? Visserligen så var Jimmie Åkessons kommentar efter utöya klart överlägsen mot statsministern och jag tror att det finns en oskriven regel att offentliga riksdagsmän inte bör gå ut och överglänsa statsministern i ett sådant känsligt läge.

z999 sa...

Statsministern har visserligen uttryckt att han själv tar avstånd från politiskt våld. Men Beatrice Ask har efter en förfrågan svarat att det inte behövs fler åtgärder än vad som är nu (eftersom moderaterna inte drabbas?).

Både Beatrice och Reinfeldt (och en drös andra antirasister) brukar tala om "vi" och "dom" tänkandet. Men våldet mot SD kommer inte från invandrarna (dom?).

Sverigedemokraterna har klart deklarerat sin syn på politiskt våld och sin syn på "höger"-grupper som tillämpar det. När det gäller antirasisterna så finns det inget sånt, endast lite vaga formuleringar om någon extremvänster utan att uttrycka vilka man menar egentligen. Det finns ju inga kända åtal att hänvisa till utan det är en helt ansiktslös grupp.

På samma sätt som religiösa terrorister så har antirasisterna ett enormt behov av att hela tiden framställa sig som goda ("toleranta" och allt annat dom brukar häva ur sig om sig själva). Hos samtliga antirasister så lyser det igenom en von oben attityd som blir direkt löjlig många gånger.

Robsten sa...

OBS!!

Expressen ska inte sprida rasistiska åsikter"*
Expressen har från och med i dag förhandsmoderering på kommentarsfälten och Dagens Nyheter stänger från och med i eftermiddag alla kommentarer på sin sida. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.
Läs mer:

z999 sa...

Antirasismen bygger ju hela sin argumentering på att censurera åsiktsmotståndare. Det betyder alltså att sdkuriren och nationell idag snart är de enda tidningarna med några demokratiska intentioner.

z999 sa...

Känns på något sätt som att vi går tillbaka till 80-talet då vi hade en media med gemensam åsikt om invandringen (islam var inget problem då). Ska dom inte skapa "SD's mörka historia" del två nu då? Förutsättningarna blir ju gynnsamma om övrig media hänger på.

Robsten sa...

Jag vet inte om de kan vrida klockan tillbaka. Skall skriva några rader.

Anonym sa...

Bara hoppas att det betyder de båda blaskornas död. Hoppas att ur-Nissarna förstår vad de båda försöker åstadkomma.
Allemand

z999 sa...

Vänsterpartist dömd för våldtäkter...
http://vgnt.se/kurd-atalad-for-14-valdtakter-pa-pojke/

Tidningen nationell idag är tyvärr enda tidning som har försökt fråga hur partiet ställer sig till det hela. Dom valde att lägga locket på.