måndag, augusti 15, 2011

Det är dags att sätta ned foten mot åsiktspoliserna


Tidningen Corren har inte följt påbuden om hur man skall tycka i genusfrågor utan har publicerat texter och skrivit artiklar om bloggaren Tanja Bergkvist. Som om inte det vore nog så har dessutom en ledare i Corren dristat sig till att utnämna Bergkvist till en av Sveriges tyngsta granskare av genuspolitiken. Detta har retat upp docenten Roger Klinth något oerhört, som ställer Corren till svars. Klinth drar sig inte för att använda sitt allra tyngsta artilleri, han påstår nämligen att Correns genuspolitik liknar den SD för fram i sitt politiska program. 


Vår åsiktselit och åsiktspolis gillar ju olika, bara det inte är olika åsikter. Alla skall tydligen hylla den genuspolitik Klinth har som sitt levebröd. En annan sak som gjort docent Klinth upprörd är att ledaren, inte bara i referat av Bergkvist, utan själv använt ord som "genusvansinne" och "fördumningsindustri". Ledarskribenten har alltså använt de ord som verklighetens folk dagligen använder när de diskuterar Sveriges sjuka genusfixering. Så här skriver Lindh i en artikel publicerad i Corren.


Correns ledare i samma stil tillrätta med "hippiepedagogerna" inom dagisvärlden och "deras andliga arvtagare genuspedagoger och mångfaldskonsulenter" - som vill "frigöra människan från hennes traditionella lojaliteter till nationen, familjen och religionen". Uppenbarligen verkar Correns ledarskribenter ta avstånd från såväl vänsterblockets som alliansregeringens familje- och jämställdhetspolitik.   


Samt


Det enda parti som i sitt partiprogram kräver att genuspedagogik och mångfaldsarbete ska avskaffas och att familjen och nationen ska utgöra det svenska samhällets primära kollektiv är Sverigedemokraterna (SD)


Det är bara ett enda parti som på allvar vänt sig mot den påbjudna genuspolitiken. Ett parti som erhöll 5,7 procent av rösterna i det senaste riksdagsvalet. Men det folkliga stödet för SD:s politik i denna fråga är sannolikt massivt. Riksdagens åsikter i dessa frågor avspeglas inte i befolkningen, lika lite som det gjorde det i EMU-frågan eller den spritpolitik riksdagen så hett omhuldade till det blev frågan om medlemskap i EU.


Om jag är rätt informerad så lever vi i en demokrati där man faktiskt får anmäla en avvikande åsikt, till såväl vänsterblockets som alliansregeringens genuspolitik. För mig förefaller det dessutom som att alliansens och vänsterblockets genuspolitik är väldigt lika, då är det närmast en demokratisk skyldighet att någon vågar anmäla en avvikande åsikt. 


Det är exakt här det gått så fel i vår demokrati. Corren får inte anmäla en avvikande åsikt i genusfrågan, ety den går emot både den politik alliansen företräder och den politik vänsterblocken förespråkar. Nu är det så att båda dessa block har ungefär samma genuspolitik (annars skulle klimatet sannolikt vara lite mer tillåtande). Den logiska följden blir att man helt enkelt inte får hysa någon annan åsikt än den påbjudna. Exakt vad skiljer detta från åsiktsförtrycket i det forna Östtyskland? Den forna diktaturen hotade med Stasi (Ministerium für Staatssicherheit) i vårt land hotar man med SD (Sverigedemokraterna). Hur kan man i en demokrati hota med ett fullt demokratiskt parti som av folket är invald i riksdagen? Sist så skriver Klinth så här i sin artikel.


Mot bakgrund av detta menar jag att Corren är svaret skyldig.Vilken politisk ståndpunkt har egentligen tidningen i frågor om jämställdhet och mångfald? Är det i själva verket SD:s familje- och jämställdhetspolitik man torgför i ledare efter ledare? 


Corren är inte svaret skyldig till Klinth. Corren får tycka vad de vill på ledarplats utan att åsiktspolisen Klinth skall hota med politisk eller medial stigmatisering. Man måste få ha en annan uppfattning både i genusfrågor och i andra frågor än de sju systrarna. Speciellt som dessa partier är så rörande överrens i denna typ av frågor som genus och vissa andra frågor vi inte skall nämna just nu (hmm...). Corren får torgföra SD:s jämställdhetspolitik om de vill. I själva verket har kanske 90 procent av alla människor jag någonsin diskuterat dessa frågor med en liknande syn som SD på just detta område, långt fler än som lade sin röst på partiet. Det kan inte vara förbjudet att framföra samma åsikter som kanske 90 procent av befolkningen (men knappt någon i riksdagen) står för. 


Jag tycker att det regering och riksdag står för när det gäller genusfrågor är vansinne och snarast kan liknas vid en masspsykos. Det är min demokratiska förbannade rätt att tycka så och vore jag lika förmögen som familjen Bonnier så kunde jag starta ett tidningsimperium som torgförde dessa åsikter. Det är väl inte helt omöjligt att mitt imperium skulle slå ut en del av dagens tidningar. Skulle Klinth då anse att jag var svaret skyldig skulle jag visa honom ett av handens fingrar. Jag säger inte vilket då jag inte vill vara obscen. Klinth kunde ha argumenterat med fakta och relevanta argument, men det gjorde han inte i sin artikel. Han framförde i stället sublima hot som åsiktspolis. Det är dags att sätta ned foten för dessa självutnämnda (får vi hoppas) åsiktsterrorister, annars har vi ingen yttrandefrihet och åsiktsfrihet kvar snart.   


Länk Corren  

11 kommentarer:

Anonym sa...

Här tillhör jag de 90 procenten, det är en sak som är klar. Bra inlägg igen Robsten. Undra hur många noll-åttor som vet vad Corren är. Har bott i Linköping så jag vet. Där säger man karse, gissa vad det är.
Allemand

Robsten sa...

Kasse?

Anonym sa...

Hear him, hear him ...

ERIC SECHER sa...

Bra!
Skulle önska att man också kunde uttrycka sin åsikt på den här sidan utan att drabbas av invektiv och nedsättande omdömen.
Eric

Robsten sa...

Jag också. Skall fila på en artikel, där jag tar upp näthatet, från BÅDA sidor (ioch debattnivån). Men jag tror att vi systemkritiker måste föregå som goda exempel och ta första steget mot ett vettigare samhäleliigt samtal. Jag ställer egentligen högre krav på systemkritiker än de som likt pappegojor rablar Öööhhh...nazist, fascist ...jävla rasist. Se debatttråden på SVT debatt denna artikel.

http://svtdebatt.se/2011/08/irans-dodsstraff-ingen-losning-pa-hedersrelaterade-valdet/

Robsten sa...

Men jag påminner alla att använda sakargument utan invektiv. Vi violl ju ha debatt och inte skrämma iväg oliktänkande hoppas jag.

Svensson sa...

Bra inlägg. Intressant att se Corren ge sig ut i "den förbjudna zonen" men återvända med äran i behåll. Dvs vi lever i en demokrati och att ideellt stödja SD ska inte behöva brännmärkas.

Fint att du även tänker granska näthatet, som idag främst kommer från vänster.

Svensson sa...

Värna det fria ordet :)

Varg i Veum sa...

Ouch...Klinth måste vara riktigt upprörd då han drar till med det tyngsta som finns - SD-spöket! Då har Tanja och Corren träffat rätt och blottlagt vad det handlar om egentligen.
Att sakligt och utan att vara i affekt argumentera i sak är tydligen inte mycket värt längre.
Men det säger lite om den låga nivån på debatten i Sverige. Klinth tycker säkert att han "tar fajten" mot vad det är nu anser att han tar den emot, genom att svinga med SD-klubban.

z999 sa...

@Eric:
"Bra!
Skulle önska att man också kunde uttrycka sin åsikt på den här sidan utan att drabbas av invektiv och nedsättande omdömen.
Eric"

Vaddå? Har du råkat ut för det? Jag ser visserligen ordet antirasist som något negativt numera baserat på att ordet helt har ändrat betydelse och att de som kallar sig för det inte är speciellt trevliga människor. Men när jag benämner någon "antirasist" så beror det på att jag utgår från att den personen vill kalla sig för det. Jag använder inte ordet i en kränkande betydelse.

ERIC SECHER sa...

z999
- Skulle önska att man också kunde uttrycka sin åsikt på den här sidan utan att drabbas av invektiv och nedsättande omdömen. "
- Vaddå? Har du råkat ut för det?

Några smakprov från föregående inlägg:

" Är det så svårt för dig att fatta … "

" Är du korkad eller … "

" Du är synnerligen inskränkt i ditt tänkande, socialist ? "

" Sedan meddelade du magistralt att … "

" Du försöker med härskartekniker .. "

" Bor du bland nybbyggare eller ? "

" Jag uppfattar Eric som medberoende .. i politisk korrekthet "

ERIC