onsdag, augusti 17, 2011

Janne Josefsson om mångkulturen


Janne Josefsson skall tydligen hoppa in ett tag för den kritiserade Täppas Fågelberg i radioprogrammet "Ring P1". Josefsson verkar se fram emot inhoppet efter vad han säger i en GP-artikel. Som av en händelse nämns mångkulturprojektet i artikeln och Josefsson verkar se fram emot åsikter även om detta tabubelagda ämne (nåja, en förändring kan skönjas). Så här säger Josefsson i artikeln.


Det finns nu en paradoxal effekt av vansinnesdåden i Norge: att man ska lägga band på debatten och inte prata om vissa saker. Jag menar det motsatta, jag som är en stor anhängare av ett mångkulturellt samhälle tycker också att det finns en verklig anledning att prata om haveriet av det. Folk måste få yttra att det inte blev som det var tänkt.


Josefsson säger de alla som har lite kontakt med verkligheten också vet, nämligen att den mångkulturella visionen har visat sig vara falsk och inte svarat upp mot den verklighet vi nu ser i vårt samhälle. Med en kort mening beskriver Josefsson detta misslyckande, - Folk måste få yttra att det inte blev som det var tänkt


Denna korta mening rymmer en oerhörd tragik och har flera oerhört tunga aspekter. Bara att en journalist måste säga att "folk måste få yttra sig" är ett underkännande av hela vår demokrati som skall innehålla åsikts och yttrandefrihet. Om vår demokrati fungerat som det var tänkt skulle Josefsson aldrig behövt fälla dessa ord. 


En grundläggande omvälvning av hela vårt samhälle har skett, utan att politikerna tillfrågat väljarna eller ens debatterat detta i en öppen och ärlig debatt. Människor kan vara för eller emot mångkulturen, men de demokratiska spelreglerna måste väl gälla likafullt? Inte bara mångkulturprojektet har havererat, demokratin har också havererat. Det finns inget annat svar än just detta, det finns ingen annan slutsats att dra. 


Om nu det mångkulturella projektet har havererat, vilket Josefsson säger som ändå är en anhängare av detta projekt, så undrar vi vilka det är som bär ansvaret för detta havererade jätteprojekt. Vilket ansvar har de politiker, alltifrån Bengt Westerberg, Carl Bildt, Ingvar Carlsson och Mona Sahlin till dagens politiker? Skall vi bara stryka ett streck över detta havererade projekt med orden - Ojdå, det blev visst lite fel detta? Det talas i både sociala och osociala medier om ansvar för de två utvisade egyptierna, men här talar vi om ett betydligt tyngre ansvar. 


Att vi skulle lägga ned debatten om detta havererade projekt p.g.a. den fruktansvärda tragedin på Utöya låter fullständigt verklighetsfrämmande. Självklart kan det aldrig bli frågan om något sådant. Däremot skall vi föra en saklig debatt utan personangrepp, som alltid.

Länk GP

4 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Det låter ju trevligt att en från motståndarsidan tar över efter stolpskottet Täppas. Josefsson verkar i alla fall mer öppen för att debattera sådana ämnen som hans kolleger hellre lägger locket på. Men vi får heller aldrig glömma att uppringarna först hamnar i en växel och dom som sitter där kan ha blivit instruerade att sålla bort ringare som vill tala om invandring och mångkultur.

Robsten sa...

Jamen är dom dumma eller??? Det är väl bara att säga i slussen att de skall hylla det sprudlande folklivet i Rosengård!

Johan sa...

Du har helt rätt, Robsten. Det är en mycket avslöjande formulering, att "folk måste få yttra".

Formuleringen att "det inte blev, som det var tänkt" är därtill påfallande anonymiserad. Var det ett "det" som tänkte? Vilka var det egentligen som tänkte (och tänker) sig att byta ut befolkningen?

Den världsunika invandringspolitiken var (och är) den självutnämnda, självgoda elitens projekt. Alla vanliga människor, som genom åren har varnat för konsekvenserna, har skoningslöst förföljts, demoniserats och t.o.m. utsatts för våld.

Pierre Schori, då invandringsminister, framhöll 1997 från riksdagens talarstol att s.k. "främlingsfientlighet" skulle "kriminaliseras och jagas". Med "främlingsfientlig" avsågs då, som nu, någon som invände mot Sveriges världsunika invandringspolitik. Alla dissidenter skulle "krossas"... sa svenska politiker och journalister beslutsamt och samfällt. Och de har inte ändrat inställning...

http://www.bgf.nu/haxeri/afasd.html

ERIC SECHER sa...

Bra!
Du har verkligen ett återkommande tema i dina inlägg; öppen och saklig debatt.
Håller med - Täppas har varit oerhört partisk. Inringare med rätt åsikter pratar ostört, andra smulas sönder.
Att redaktionen styr kan låta som paranoia. Men så är det säkert. Den elakaste formen av debatt-bedrägeri är nog inte lögner och politisk korrekthet, utan censuren av obekväma åsikter.
Eric