torsdag, augusti 18, 2011

Göteborgs Universitet är med och finansierar näthatet

Jag skall inte skriva någon lång artikel om Göteborg Universitets suspekta samarbetspartners, eftersom så många andra bloggar skrivit om detta. Men i samband med det omtalade näthatet så är det ändå anmärkningsvärt att det statsfinansierade Göteborgs Universitet samarbetar, genom sin genusinstitution, med organisationen "Queers mot kapitalsim". Denna organisation står som organisatör för "Heterohatets dag". Raden av hatfulla citat som "Queers mot kapitalism" producerat kan i princip göras hur lång som helst, jag skall inte trötta läsarna med eländet. Vi noterar bara att det inte är politiskt hat i allmänhet som menas med ”näthatet”, visst hat riktat åt ”rätt” håll passerar tydligen nålsögat utan större problem.

Självklart är det svårt att ta denna queer-organisation och även Institutionen för genusvetenskap på allvar. Det är finansieringen med statliga skattepengar som förfärar och kan anses vara en allmän angelägenhet. Det hat som organisationen ”Queers mot kapitalism” stoltserar med riktar sig tydligen även direkt mot regeringen och paret Reinfeldt. Om regeringen med Reinfeldt i spetsen vill fortsätta att med statliga medel understödja verksamheter som Institutionen för genusvetenskap, så har de all rätt att göra detta. Denna institution har genom sin samarbetspartner visat var de står politiskt och på vilken vetenskaplig nivå de verkar befinna sig. Det man kan begära är att regeringen deklarerar öppet vad det är de finansierar, samt att organisationer som ”Queers mot kapitalism” räknas in när vi skall summera det omtalade näthatet.

Länk PI

Länk Axess Göteborgs universitet i samarbete

Länk Axess Näthatet

Länk Newsmill

12 kommentarer:

Johan sa...

En insiktsfull kommentar i Axess:

"Excellent example of how people/groups who are continuously told that they are on the "good side" of a conflict or debate begin to loose their moral restraints. Since no one (or very few) in Swedish politics and media ever dares criticize or challenge the HBTQr movement for fear of being branded as intolerant the HBTQr movement is continuously emboldened in its attacks on whoever they see as not agreeing with them." (min fetstil)

Eva-Marie sa...

Dom verkar mer än lovligt konstiga. Fattar inte varför de hatar hetero. Tur att man inte har en stämpel i pannan om man är det ena eller det andra.

Dags för staten nu då, att kolla vem och vilka man sponsrar? Jag vill inte vara med och betala deras "kalas".

Stefan K sa...

Jag har vädjat till besökarna på petterssons blogg att kontakta sina lokala moderater och fråga vad de anser om samarbetet och bilden som illustrerar Fredrik och Filippa.

Vet inte om denna illustra samling inspirerat den skjutglade kommunisten från Pajala, eller om det är tvärtom.

Tar jag inte fel så är det vänstersocialisterna som ropat ut sin avsky mot näthatet mest efter Breiviks fruktansvärda attentat.

Robin Shadowes sa...

Nu ska jag sätta igång Erich igen. Det enda näthat som räknas är det som riktas mot mohammedaner. :)

Anonym sa...

Nu har universitet "pudlat". O nej vi har inget med dem att göra.
Allemand

Robsten sa...

Jasså! har du en länk på denna intressanta pudel Allemand?

Anonym sa...

Är heterohatarna stolta för att de ägnar sig åt perversa sexuella handlingar?

Robsten sa...

För mig får de göra vad fan som helst, bara jag slipper betala det via skattsedeln.

Robsten sa...

Vi går in i en eurokris nu, med depression och allt. Skall vi avsätta medel till genusvansinne nu! Lägg ner hela genusinstitutionen. Låt dem hålla på, på sin fritid med detta vansinne.

Anonym sa...

http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/19/g-teborgs-universitet-vi-tar-avst-nd-fr-n-v-ldsromantiken.

Allemand

Robsten sa...

Ja, men NÄR avbröt de kontakerna? Och varför hade de kontakterna överhuvudtaget? och vad skall de göra om någon "missbrukar institutionens namn"? Skall de skriva en nu Newsmillsartikel?

Anonym sa...

Det går över min horisont, såg bara att de uppgav att de inte samarbetade med dårarna längre.
Allemand