torsdag, juni 22, 2006

Dåligt Expressen


Tobias Hübinette har gripits för två fall av mordbrand. I ena fallet försökte han tända eld på den före detta flickvännens bostad. I det andra fallet försökte han tända eld på den före detta sambons pojkväns hus. Efter dådet återvände den extremt välutbildade, han är filosofie doktor i det koreanska språket, Hübinette till flickvännens bostad. Där blev han gripen då polisen samt före detta flickvän lagt ihop två plus två, detta trots att de saknar Hübinettes överlägsna utbildning.

Vad Expressen inte skriver, och som föranleder rubriken, är att denna slasktidning, som annars är så pigga på att lämna ut detaljer, inte nämner Hübinettes kopplingar till Expo, en s.k. ”antirasistisk” organisation som har starkt stöd av många riksdagspolitiker. Kända riksdagspolitiker som aktivt stödjer Expo (eller eXpo som de själva skriver) är Karin Pilsäter, Birgitta Ohlsson och naturligtvis Mona Sahlin. I Expos styrelse sitter bl.a. Robert Ashberg, idel tunga namn från det etablerade samhället.

En annan delikat detalj i allt detta är att tidningen Expressen själva ofta anlitar Expo i ett antal frågor som rör rasism och diskriminering, kanske inte så lämpligt då att peka ut en simpel mordbrännare som före detta medlem i Expo, enligt vissa källor var Hübinette t.o.m. den som tillsammans med Andreas Rosenlund grundade Expo. Till saken hör att Hübinette också var med i AFA när han och Rosenlund startade tidningen Expo, de smaskiga detaljerna vill aldrig ta slut om man gräver lite i saken. Detta har alltså Expressen för en gångs skull valt att inte göra, denna tidning som så väl behövs om sanningen skall fram, som de själva säger.

Jag sitter här och försöker få tag på journalisten som skrivit artikeln i Expressen för att få fram vad de själva gjort för kopplingar men inte lyckats få tag på vederbörande. Jag återkommer i denna fråga. För ytterligare information kan ni få en översikt av Expo samt Hübinette HÄR.

Inga kommentarer: