fredag, juni 09, 2006

DO slår till igen

Är det inte JO så är det DO eller något annat specifikt svensk organ för att absolut ingen, på minsta sätt, skall känna sig kränkt. Om man i samma veva skulle kränka ursprungsbefolkningen så gör det inte så mycket, den skall tåla detta.

Nu är DO i farten och kritiserar skolavslutningar i kyrkan samt avslutningssånger som ” Den blomstertid nu kommer”. Ja, det är en psalm, ingen tänker dock på den som en kyrklig psalm, utan som en fin och vacker avslutning på skolan och inledning på den svenska sommaren. Motiveringen är att någon kan känna sig exkluderad. Någon kan alltid känna sig exkluderad, vi kan fullständigt utplåna vår nationella identitet, någon kommer nog på något sätt att vara kränkt på i alla fall.

Hoppas svenska folket markerar rejält mot detta trams, om inte annat i valet. Det är hög tid att dessa bisarra instutioner med sina bisarra utspel får sig en rejäl skopa. Jag är i alla fall trött på båda JO, DO och alla andra O:n som den svenska staten i sin utsägliga rädsla att vara politisk inkorrekt, skapat. Det är nog nu.

Inga kommentarer: