fredag, augusti 11, 2006

Har inte Kamali fått nog nu?

En sak är säker, ingen "forskare" i Sverige har fått så mycket stryk som Kamali. Jag anser att jag själv tål en del, men hade jag varit i Kamalis kläder vete fan om jag inte kastat in handduken nu. Rojas påstår, helt riktigt, att Kamali visat bristande respekt för demokratin. Jag vill tillägga att han visat bristande respekt för vetenskaplig stringens, samt att också Sahlin, framförallt Sahlin, också visat monumentalt förakt för demokratiska principer. Man tillsätter inte en handplockad forskare som skall ta fram på förhand bestämda resultat, samt sparkar den gamla respekterade forskaren på grått papper.

7 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Hej Robban!

Här är också en höjdare; Jan O Karlsson sågning av Kamalis uttalande om tortyr. Expressen.

Rå länk (om läkningn inte skulle funka):
http://expressen.se/index.jsp?d=1180&a=651689

Robsten sa...

Tack för länken Magnus, Jan O gjorde väl också en del grodor på sin tid vill jag minnas.

Magnus Andersson sa...

Den groda han gjorde var att gå i en lite lättsam överlägsen polemik med en journalist/journalister när denne/dessa pressade honom i en moralfråga om lite pengar eller nåt liknande, vad jag kan minnas (var det kräftorna eller nån extralön kanske? ja, det senare var det nog!).

Detta är på en helt annan skala och ingen groda av det slag av bristande mediekompetens som Karlsson "gjorde sig skyldig till". Sedan gojrde han en pudel i den fråga det gällde, som du kanske minns.

Karlssons resonemang här är helt korrekt, och det är en mycket bra skutkläm han har, eftersom den snyggt generellt ifrågasätter Kamalis forskningsinsatser hittills. Det kan ju faktiskt vara en välgärning av J-O.

J-O är som sag min favirit-sosse. Rak och tydlig men med ett humanistiskt patos. Även så lång ifrån en diktaturkramare man kan komma (de finns ju lite här och var inom sosseriet). Han är väl helt enkelt cool, antar jag. ;-) :-p (*lipar* eftersom jag sänker mig till ett ord som "cool". kanske dessutom är motsatsen själv?! ;-)

Magnus Andersson sa...

(Helt off topic kuriosa: Det var frresten med J-O Karlson som ordet "pudel" för första gången slog igenom vill jag minnas...)

Robsten sa...

Som du kansjke minns tog jag ofta Jan-O i försvar i "Politik".

ulle sa...

Hej Robsten "Jag har jobbat hela mitt liv och har nog inte råd med en hälften så dyr kvart" Hahahahaha! Och du är avundsjuk dessutom. Vad fantastiskt kul att se! Dina föräldrar var akademiker men inte intellekutella va? Där har du ditt problem!

Robsten sa...

Ja, säkert, sovjetmedborgarna var säkert avundsjuka de också på den politiska nomenklaturan i Sovjet. Att påstå att Anna Sjödin skulle vara det minsta intelektuell är så skrattretande att det borde kidnappas av någon grov ståuppare.